Lukas Podolski og Tomas Rosicky kan få en nøkkelrolle i søndagens derby.
Lukas Podolski og Tomas Rosicky kan få en nøkkelrolle i søndagens derby. Foto: Christof Stache (Afp)

De fullfører supersøndagen

En fantastisk Premier League-dag avsluttes av nord London-derbyet. Nettavisen gir deg søndagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagstips:
Trav: En internasjonal travsøndag
Oddstips 1: De har ikke tapt siden november
Oddstips 2:
Superspissene til pers

Dagens kamper kan følges på Nettavisens nye livesystem!

Søndagens tippekupong består av kamper fra den spanske, italienske, franske, danske og belgiske toppligaen. I tillegg finner vi naturligvis storkampen i Premier League mellom Tottenham og Arsenal. Det er med andre ord en spennende og innholdsrik tippesøndag i vente!

1, Tottenham – Arsenal
En Premier-League søndag det lukter svidd av avsluttes med et av de heteste derbyene i England. Tottenham trenger tre poeng for å holde stand i kampen om fjerdeplassen, mens Arsenal trenger å få skuta på rett kjøl igjen etter tapet på Britannia, skal de ha sjans til å henge med i tittelkampen.

Tottenham med 1-3 hjemme mot Benfica i Europa League var ingen ideell oppladning foran denne, og Tim Sherwoods mannskap har de siste ukene vist klare svakhetstegn. Har mediokre 7-3-4 hjemme i ligaen, og mot lag fra øvre halvdel har det kun blitt en seier. På skadefronten ser det ikke altfor ille ut, men Chiriches og Dawson er usikkerhetsmomenter av betydning.

Arsenal på sin side hadde heller ingen optimal oppladning foran denne med tapet i München, men det var heller ingen som forventet noe annet. Har falt litt av i gullkampen etter 2-2-2 på de siste seks, men har et psykologisk overtak på spurvene i år, med seier både i cup og serie. Har tunge fravær i Mesut Øzil og Aaron Ramsey.

Vanskelig å spå slike derbykamper, men Spurs virker et stykke unna formen, noe Arsenal bør kunne utnytte. UB.

2, Real Sociedad – Valencia
Lagene på henholdsvis sjette og åttende plass før denne, og Valencia kan klatre opp i ryggen på hjemmelaget med seier her. Er i brukbar form, og har nok som mål å komme seg inn i topp seks før sesongen er omme. Da bør det bli poeng her. Har dog slitt på bortebane i år, men slo Barcelona borte for to uker siden. 3-3-7.

Real Sociedad er det ikke lett å bli kloke på, og tapet mot Vallecano sist var fryktelig skuffende for baskerne. Har to strake tap etter den imponerende forestillingen mot Barcelona. Har dermed fått en lang vei å gå, skal det bli Champions League-spill også neste sesong. Hjemme har de sterke 8-3-2 i år.

Lite vil overraske i denne, men med to fintspillende lag mot hverandre her, bør vi få en underholdende fotballkamp på Anoeta stadion. Kan være en fin anledning for Real Sociedad å komme tilbake på vinnersporet, og H settes på søndagskupongen. Større systemer bør likevel vurdere det midterste krysset.

3, Sevilla – Valladolid
Sevilla er i god form i den hjemlige serien, og har etter tre strake seiere los på en Europa League-plass neste sesong. Opp til Athletic på fjerdeplass er det ti poeng. Har 3-1-2 på de siste seks, men tapet mot erkerivalen Betis i Europa League i midtuken var et solid slag i trynet for den gamle storheten. Har nok store planer om å revansjere det tapet neste uke, så noen forandringer vil det muligens bli i denne.

Valladolid ligger nede på en 17. plass i ligaen, men slo til med en skrell av dimensjoner sist, da de beseiret selveste Barcelona på eget gress. På de siste syv kampene har hjemmelaget kun ett tap, men det blir foreløpig for få trepoengere til at laget kan krype opp fra den verste nedrykksstriden. Borte er begredelige 1-5-8 fasit.

På oddsprogrammet er 1.35 for hjemmeseier ubrukelig, og undertegnende kan lukten skrellen i det fjerne. På tippekupongen synes likevel HU som det mest riktige spillet.

4, Barcelona - Osasuna
Ting har gått litt i stå for den regjerende ligamesteren i det siste og laget står nå med tre tap på seks seriekamper. Sist røk de på en stygg smell borte mot nedrykkstruede Real Valladolid. I Champions League går det riktignok bedre, hvor de hadde god kontroll på Manchester City over to kamper. Likevel er det litt småmurring i Barca for tiden, og manager Gerardo Martino kan være på vei ut portene etter sesongen.

Hjemmestatistikken er fortsatt av høy klasse med 12-0-1.

Osasuna er et av mange lag i Primera Division denne sesongen som farer med fryktelig mange ujevne prestasjoner. Har for øyeblikket hodet over vann i forhold til nedryksstreken, men kan på langt nær føle seg trygge.

Vanskelig å finne gangbare argumenter for at Barcelona ikke skal komme tilbake på vinnersporet i denne, og Osasuna skal i så måte være et ganske greit bytte denne søndagen. H.

5, Aab – Midtjylland
Også denne søndagen er det et par danske kamper på menyen, og dette er Superligaens to beste lag for øyeblikket. Midtjylland topper, fem poeng foran vertene, som ikke har råd og tape denne skal de holde følge med serielederne. Er i god form og er ubeseiret på de siste ni kampene i serien. Hjemme har de til gode å tape i år. 6-5-0

Midtjylland har imponert i hele år, og få hadde trodd at de skulle være helt toppen i midten av mars. Har seks seiere på de siste åtte, og fortsetter det sånn kan det bli deres første gull noen sinne. Kan stikke ytterligere fra FC København med seier her, ettersom Solbakkens menn måtte nøye seg med uavgjort mot dumpekandidaten SønderjyskE på fredag.

Vanskelig å se for seg noen vinner i denne, og oddsspill bør mann styre unna. På tippekupongen er helgardering det mest naturlige valget. HUB

6, Esbjerg – Brøndby
Kveldens andre kamp fra vårt kjære naboland er en ny jevn affæres. Lagene er tabellnaboer på henholdsvis femte- og fjerdeplass. Brøndby har for øvrig en luke på fire poeng opp til vertene.

Hjemmelaget fikk snudd den forferdelige rekken uten seier, og har nå tre strake. Motstanden har ikke vært all verden, men alt i alt er det godkjent fra laget som også har måtte konsentrere seg om Europa League denne sesongen. Noe som må ha påvirket resultatene noe i den hjemlige serien. Nådde 16-delsfinalen, der Fiorentina ble noen vektklasser for stor. Hjemme kan de skilte med ujevne 5-3-3.

Brøndby er i god form, og har kun tapt en kamp på de siste fjorten oppgjørene. 4-1 mot Nordsjælland sist var en sterk prestasjon. Verdt å merke seg at midtbanespilleren Mikkel Thygesen er utilgjengelig.

Skal være åpent dette, men med tanke på Brøndbys form over tid, bør garderingen helle mot høyre. UB

7, Eintracht Frankfurt – Freiburg
Frankfurt har etter forholdene gjort en OK sesong, og røk på målstreken i Europa League mot sterke Porto i midtuken. Tar jevnt og trutt med poeng i serien, og bør klare seg nå som de kun trenger å fokusere på Bundesligaen resten av sesongen. Formen viser 2-2-2 på siste seks, men tapene kom henholdsvis mot topplagene Dortmund og Bayern.

Freburg på sin side er godt nede i bunnstriden, og har ikke vunnet i serien på syv kamper. 0-2-4 på de seks siste er direkte svakt. Har bare fire seiere på 24 spilte seriekamper i år. Fortsetter det slik blir det Bundesliga 2 fotball på gjestene neste sesong.

Bør snart begynne å plukke poeng nå Freiburg og en mulig skrell er ikke helt utenkelig mot slitne Frankfurt-bein. HB kan prøves denne søndagen.

8, Lyon – Monaco
Toppkamp i Ligue 1 mellom to gamle storheter. Vertene på femteplass, mens gjestene ligger kontrollert plassert på en annenplass bak suverene PSG. Åtte poeng bak er ikke umulig å ta igjen, men realistisk sett bør de kanskje konsentrere seg om å holde Lille på trygg avstand.

Lyon feide over Plzen i Europa League i midtuken, og vant komfortabelt 4-1. Er ellers i solid form og har kun ett tap på de siste ni kampene i serien. Hjemmeformen viser 6-7-1, noe som forklarer mye hvorfor de ikke er høyere på tabellen. Sliter med å avgjøre tette kamper. Har fortsatt noe skaderusk i mannskapet, men kan stille et sterkt lag.

Monaco klarer seg bra selv uten superspissen Radamel Falcao, som heller ikke spiller mer for Monaco denne sesongen. Borteformen er solid, og sesongens fasit viser 7-5-2.

Ny åpen affære, og uavgjort virker nærmest i min bok. U

9, Paris Saint Germain – Saint Etienne
PSG cruiser videre, og ser ut til å ha god kontroll på ligagullet. Nå må bare jobben gjøres de ti kampene som gjenstår. Har kun ett tap i hele år, og på hjemmebane er de umulig å ha med å gjøre. 11-3-0 og 40-5 i målforskjell forteller overlegenheten.

Bortelaget har imponert i år, og holder en sterk fjerdeplass foran storheter som Lyon og Marseille. Kjenner dog pusten av lagene under seg, og må opp i ringa igjen skal det bli Europa-spill neste sesong. Tapte borte mot Lorient sist, og har ikke bedre enn 5-3-6 på utebane.

Spiller Zlatan Ibrahimovic, noe han mest sannsynlig gjør, skal dette blir en svært tøff oppgave for de grønnkledde. H

10, Genoa – Juventus
Juventus flyr videre, og med 1-0 seieren hjemme mot Fiorentina sist helg, økte de ledelsen ned til Roma. Er nå fjorten poeng foran annenplassen med en kamp mer spilt. Med elleve kamper igjen må Juventus dermed omtrent tape halvparten skal seriegullet ryke. 9-3-1 borte i år vitner om et lag som har dominert den italienske ligaen i år.

Hjemmelaget befinner seg i ingenmannsland midt på tabellen. Har lite å spille for, men plukker jevnt og trutt med poeng. Hjemme har de ordinære 6-4-3 denne sesongen.

Har en del skadetrøbbel Genoa, mens Juve får tilbake Andrea Pirlo fra suspensjon. Skal normalt være B dette, men med Europa League-deltagelsen til Antonio Contes mannskap bør sarte sjeler også sette av U-krysset.

11, Fiorentina – Chievo
Fiorentina har ødelagt det siste lille halmstrået hva gjelder en plass blant topp tre med sin dårlige form den siste tiden. Har åpenbart ikke klart anstrengelsen det er å spille to kamper i uken over en lengre periode. Imponerte dog i midtuken med 1-1 borte mot Juventus i Europa League, men har svake 1-1-4 på de seks siste i Serie A. Hjemme i Firenze har de også to strake tap, og 7-3-3 totalt. Viktige Borja Valera er suspendert, mens Giuseppe Rossi fortsatt mangler på topp.

Gjestene spiller for å overleve, og har kun det å konsentrere seg om resten av sesongen. Har to meget viktige hjemmeseire på rappen, og har fått seg en liten luke ned til lagene under streken. Har vært i denne situasjonen før Chievo, og er vant med hvordan man skal takle påkjenningene det er å kjempe mot nedrykk. Borte har laget 2-4-8, hvor en av seirene kom mot håpløst plasserte Sassuolo.

Fiorentina vil nok helt sikkert prioritere å komme tilbake på vinnersporet igjen, men torsdagens Europa League-retur ligger nok i bakhodet på Firenze-guttene.

Hjemmeseier bør ligge i kortene, men Chievo kan like gjerne stjele med seg ett poeng. HU.

12, KKA Gent – SV Zulte Waregem
Interessant oppgjør i den belgiske toppdivisjonen, hvor Gent har mye å spille for. Dette er nemlig det siste oppgjøret av grunnspillet i denne ligaen. Etter dette vil de seks beste lagene gjøre opp om ligatittelen.

Gent er i så måte bare målforskjellen fra å være blant disse, men har Genk over seg på flere scorede mål. Det er dermed duket for en thriller i Jupiler Pro Lieague i morgen ettermidag.

Hjemmelaget har virkelig tatt seg sammen i det siste, og har 5-2-0 på de syv siste. Zulte-Waregem på sin side er allerede klare for sluttspillet, og har da også dabbet litt av. 1-3-3 vitner om et lag uten særlig motivasjon. I tillegg skal gjestene spille cupfinale neste uke.

Dette skal vertene ta på ren motivasjon. H.

96-rekker

1, Tottenham – Arsenal UB

2, Real Sociedad – Valencia H

3, Sevilla – Valladolid HU

4, Barcelona – Osasuna H

5, Aab – Midtjylland HUB

6, Esbjerg – Brøndby UB

7, Eintracht Frankfurt – Freiburg HB

8, Lyon – Monaco U

9, PSG – Saint-Etienne H

10, Genoa – Juventus B

11, Fiorentina – Chievo HU

12, Gent – Zulte Waregem H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker

1, Tottenham – Arsenal HUB

2, Real Sociedad – Valencia H

3, Sevilla – Valladolid HU

4, Barcelona – Osasuna H

5, Aab – Midtjylland HUB

6, Esbjerg – Brøndby UB

7, Eintracht Frankfurt – Freiburg HB

8, Lyon – Monaco HUB

9, PSG – Saint-Etienne H

10, Genoa – Juventus B

11, Fiorentina – Chievo HU

12, Gent – Zulte Waregem H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør