Arsene Wenger står på tippemenyen denne lørdagen.
Arsene Wenger står på tippemenyen denne lørdagen. Foto: Sang Tan (Ap)

Den klassiske kupongen er tilbake

Det er endelig duket for tolv engelske kamper på lørdagens tippekupong!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Dagens singel: Redknapp jakter på drømmeåpningen
Dagens langskudd: Hareide har råd til å tape
Dagens dobbel: Solskjær bør vinne hjemmeåpningen
Tippekupongen: Den klassiske tippekupongen er tilbake.

Det er ingen hemmelighet hva som er dagens høydepunkt på lørdagens langoddsprogram. Klokken 13.45 sparkes Premier League 2014/15 i gang!

I tillegg kan vi gledelig meddele at det har vært en helt enestående uke for Nettavisens oddseksperter så langt. Vi har fem treff de siste syv oddstipsene, samtidig som langskuddene gir godt betalt. Og tippekupongene har to ellevere på rad!

Endelig er Premier League tilbake og tippekupongen preges meget mye av dette. Bonuspotten er oppe i 500 000 kroner og innleveringsfrist er klokken 16.00.

1. Arsenal — Crystal Palace
Arsenal er blant favorittene til ligagullet denne sesongen, og har alle forutsetninger for endelig å kvitte seg med fjerdeplassen og se høyere opp på tabellen. De vant 3-0 forrige helg mot City og har generelt hatt en god sesongoppkjøring.

Den eneste svakheten er at de har noen fravær. Tyskerne fra VM, Podolski, Özil og Mertesacker mangler kamptrening, mens Walcott og Koscielny nok ikke rekker kampen.

Palace har på sin side hatt utfordringer med å forsterke etter den kanonbra sesongavslutningen, og Hangeland har sammen med Frazier Campbell kommet inn dørene. Veldig gode forsterkninger, men de mangler nok litt for å kunne utfordre Arsenal på Emirates. Tony Pulis ikke lenger ved roret og da er det turbulente tider i vente for Palace.

Arsenal vil ha absolutt null problem denne kampen. H.

2. Leicester City — Everton
En veldig jevn kamp, og Leicester har mye å bevise etter den imponerende fjorårssesongen. De har en veldig sterk førsteellever, som har blitt bedre i sommer, og på hjemmebane var de nær uslåelige i fjor. Tar med seg stammen i laget opp, og vi tror de gjør en god sesong.

Knockaert og Upson er skadet til denne kampen.

Også Everton er optimister etter en god fjorårssesong og i sommer har de brukt tid og ressurser godt. Er nok heltente, etter en optimal oppladning.

Har dessverre litt skadeproblemer, og Coleman, Lukaku, Mirallas, Oviedo og Koné er alle på sykestuen. Har også slitt i sesongoppkjøringen, med kun en seier, uten at vi vektlegger det for mye.

Åpen kamp, men føler det blir en vinner her. HB, minst.

3. West Ham United — Tottenham
Mange ble overrasket da vi tippet West Ham på nedrykksplass, og sommeraktiviteten skulle tilsi at Sam Allardyce får til mer med sitt mannskap. Er imidlertid favoritt til å få sparken først av samtlige managere i Premier League og får en tøff start på sesongen.

De slo imidlertid Tottenham tre ganger forrige sesong og er nok lystne på mer. Etter en grei sesongoppkjøring er West Ham-fansen flest ganske optimistiske.

Må klare seg uten Andy Carroll, mens Aaron Cresswell, Valencia, Jenkinson og Morrison alle er tvilsomme.

Tottenham har mye å hevne etter en noe svak fjorårssesong, der de aldri kom helt i gang. Har et nytt prosjekt med Mauricio Pochettino på gang, og har også en nær skadefri tropp med fra start.

Det er også vanskelig å si om de nye prosjektet virkelig vil passe den helhvite klubben. I sesongoppkjøringen har det imidlertid sett veldig bra ut, med 4-1-0 i treningskampene.

Viktigst blir det kanskje å komme ut av den gjørma de satt dypt nede i i fjor. Kom seg aldri i gang, var preget av mye utskiftninger overalt, og viste få tegn som et storlag. Kom til slutt på sjetteplass, uten at det imponerte mange. Troppen er absolutt bra nok til å forbedre det.

Likevel er U-faren høyst til stedet i også denne åpningskampen.

4. Stoke City — Aston Villa
Stoke er tippet til å komme på øvre halvdel igjen, og har gjort meget spennende signeringer denne sommeren. Mark Hughes har gitt gode grunner for optimisme og spesielt hjemme på Britannia har de vært uhyre vanskelige å spille mot.

Spennende å se hvilken startoppstilling Hughes velger. Med Bojan og Mame Biram Diouf til sin disposisjon har de mye mer offensiv bredde enn i fjor, samtidig som den viktige stammen i laget har blitt.

Har ikke imponert veldig i sesongoppkjøringen, men har vært gode når det gjelder og har ingen grunn til å svikte sammenlignet med i fjor. Kun Andy Wilkinson er skadet for the Potters.

Aston Villa virker å ha gått litt i koma denne sommeren, og eier Randy Lernes forsøk på å selge har ikke ført noen vei. I tillegg har det betydd at de ikke kan investere i spillere.

Har ikke forsterket elleveren siden i fjor, og Benteke er sammen med Kozak og Cole skadet. Kaptein Ron Vlaar er enda i klubben og er fortsatt uhyre viktig, men resten av laget lider av kvalitetsmangel. Spesielt uten Benteke blir det vanskelig å finne hvem som skal score målene.

Aston Villa er nedrykksfavoritt hos mange, og det ser ikke lyst ut før sesongstart. Legger vi til at de møter et av ligaens beste hjemmelag, ser det tøft ut for The Villans. H.

5. Queens Park Rangers — Hull City
Harry Redknapp er tilbake, og medfølgende er det mediesirkus som alltid omkranser han. Deadline day er enda ikke over, så tradisjonelt har han så vidt begynt, men på overgangsmarkedet har han gjort en veldig solid innsats.

QPR har noe å hevne på eget gress etter at de har tapt de to foregående Premier League-åpningene på hjemmebane med stygge sifre mot svake lag. Var også veldig gode på hjemmebane forrige sesong, noe de er nødt til å være for å forlenge Premier League-kontrakten i år.

Adel Taarabt er ikke i kampform, men ville nok ikke spilt uansett. QPR har på papiret en veldig god tropp og laget har et veldig høyt maksnivå.

Hull har vært nøkterne denne overgangssommeren, men de har likevel forsterket laget. Spesielt Robert Snodgrass blir spennende, og nå har plutselig manager Steve Bruce mye å velge i helt på topp. De har alltid vært defensivt solide, men nå kan de virkelig bli en trussel også framover på banen.

Kun Sagbo er fraværende for the Tigers med sin suspensjon denne kampen.

Totalt sett har vi troen på Hull denne sesongen, hvis sekstendeplass i fjor lyver litt. Noe topplag er de ikke, men nederst i sumpen er de også for gode til å være.

Men i dagens åpningskamp møter de en god motstander med en lur manager, som jakter drømmestarten. Derfor gir vi Redknapp og QPR full tillit denne lørdagen. H.

6. West Bromwich Albion — Sunderland
West Brom ville i en normal sesong ha rykket ned i fjor og de har vist lite prov på lyst til å forbedre den troppen som slet på nedre halvdel forrige sesong.

De har imidlertid brukt en rekordsum på Brown Ideye, som er et veldig usikkert kort og uprøvd i Premier League. Er en god spiller, men likevel har han mye tilpasning foran seg. I tillegg er han sammen med Lescott, McAuley og Morrison skadet til denne kampen.

Hjemmelaget har dessverre en ganske svak tropp, og de vet det blir vanskelig den kommende sesongen. Alan Irvine har heller ingen erfaring som hovedtrener, og det er veldig mye som peker mot klubben denne sesongen.

Sunderland berget plassen med en mirakuløs sesongavslutning i fjor, og mannen bak det roret heter Gus Poyet. Nå har han fått tid til å skjerpe laget og forme det slik han vil, noe som bare er positivt.

De har også gjort noen solide signeringer, selv om ingen av dem er av det spennende slaget. Jack Rodwell blir nok en umiddelbar hit. Troppen er imidlertid sett under ett litt svak.

Giaccherini er ute for Poyets lag.

Det lukter kraftig uavgjort av denne kampen, og Sunderland får ikke tillit i dag. HU.

7. Cardiff City — Huddersfield Town
Ole Gunnar Solskjær har forventninger knyttet til seg og bør helst rykke opp på første forsøk. Med en uavgjortkamp mot Blackburn på Ewood Park i serieåpningen, virker Cardiff å ha noe på gang.

De har gjort mange utskiftninger, men det finnes ingen tvil om at Solskjær er en ettertraktet mann å spille for. Stallen er veldig sterke og med mange strenger å spille på, selv om de mistet noen nøkkelspillere fra forrige sesong.

Hjemme i Wales er de nødt til å gjøre det bra, og det er all grunn til å få en pangstart på eget gress.

Huddersfield er nemlig veldig ustabile og startet like greit sesongen med et 4-0-tap hjemme mot Bournemouth. Trener Mark Robins hadde opplevd mye utskiftninger før årets sesong, og jammen ble ikke treneren selv utskiftet etter kun én seriekamp også. Mark Lillis er inne som midlertid løsning.

Takk til Frode Arnesen, som oppmerksomt meldte fra om dette.

I fjor var de i nedrykksstriden og er tippet å være der også i år. Om Solskjær ikke vinner denne, vil mange bli forundret. Klar H.

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest
Bolton åpnet sesongen med et 3-0-tap borte mot Watford og har slitt med å finne tilbake til gamle Premier League-høyder.

Har virkelig ikke taklet nedrykket godt og er tippet på nedre halvdel i år. De er veldig ustabile, og opplevde i fjor lange tapsrekker.

Skogvokterne fra Nottingham åpnet sesongen med 2-0 mot kaospregede Blackpool. Har lenge hatt potensiale til å kjempe om opprykk, men kommet til kort når det gjelder. Det kan endre seg i år.

Manager Stuart Pearce har gjort gode signeringer til en allerede god stall, og er en meget solid manager, så vi tror de har gode sjanser i dag. Dog uten å avskrive revansjesugne hjemmespillere. HB.

9. Blackpool — Blackburn Rovers
Ingenting har stemt for Blackpool den siste tiden, og før sesongoppkjøringen var det åtte spillere i stallen. Ifølge Nettavisens overgangsoversikt har de kun gjort to signeringer siden de solgte Tom Ince.

Det ser ikke lovende ut for Blackpool og alt peker mot nedrykk. Tapte også seriåpningen mot Nottingham Forest med 2-0. I fjor var de to poeng over nedrykk og sliter hardt i år.

Blackburns supportere har endelig grunn til optimisme etter en rotete start med de nye eierne. Men nå har de kommet seg over starthindrene og virker nå bedre rustet enn på lenge.

Imponerte også i avslutningen forrige sesong, endte på åttende plass og gjør det bedre i år. B er ikke til å komme unna, i alle fall på mindre rekker.

10. Charlton Athletic — Wigan Athletic
Charlton var for alvor nede i sumpen i fjor og hadde problemer mot Brentford sist. Endte med uavgjort, og det samsvarer med manges forhåndstips, at Charlton skal få slite på nedre halvdel.

Det hjelper ikke at de har slitt med å forsterke en allerede svak tropp.

Wigan og Uwe Rösler sikter mot opprykk denne sesongen og har alle forusetninger for å forbedre fjorårets sesongstart. Nå har den tidligere Lillestrøm-sjefen fått god tid til å forme laget før en lang sesong.

Åpnet med 2-2 mot Reading, en godkjent start. Men nok en gang føler vi at HB er tilstrekkelig for å føle oss trygge.

11. Reading FC — Ipswich Town
Reading åpnet som sagt med uavgjort mot Wigan, og det kom etter en litt turbulent sesongoppkjøring. Har mistet en del sentrale spillere, og de nye eierne har ikke vist tegn til å åpne lommeboken med det første. De får nok en tøffere sesong i år, og møter gode gjester i dag.

Ipswich er tippet i toppen denne sesongen, og manager Mick McCarthy er en ringrev av rang. Mistet viktige Aaron Cresswell til West Ham, og Jonathan Parr er hentet inn for å fylle tomrommet.

Jevn kamp, halvgarderer HU på 96-rekker, og kjører nok tre kryss på de største kupongene.

12. Fulham — Millwall
Felix Magath har fått en tøff jobb med å revansjere fjorårets nedrykk. Har beholdt flere nøkkelspillere, men Hangeland og Stekelenburg er blant spillerne som har forlatt London-klubben. Til sammen har 21 stallspillere forlatt klubben, og Magath har blitt tvunget til å satse ungt.

Laget er uforutsigbart denne sesongen, og åpnet med 2-1-tap mot Ipswich. Spennende å se hvordan de takler den nye tilværelsen. Hjemme bør de være gode.

Ian Holloway gjennomført med sitt Millwall en veldig imponerende redningsaksjon mot slutten av forrige sesong, og har fått god tid til å forberede seg på høyere tabellplasseringer.

Åpnet sesong med 2-0-seier over Leeds, meget solid, men har ikke en veldig sterk tropp. Holloway kan være nok til å gjøre opp for det, og sesongen blir nok mer oppløftende enn i fjor.

Likevel kan vi ikke unngå å spille Fulham i denne kampen.

96-rekker:

1. Arsenal — Crystal Palace H

2. Leicester City — Everton HB

3. West Ham United — Tottenham HUB

4. Stoke City — Aston Villa H

5. Queens Park Rangers — Hull City H

6. West Bromwich Albion — Sunderland HU

7. Cardiff City — Huddersfield Town H

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest HB

9. Blackpool — Blackburn Rovers B

10. Charlton Athletic — Wigan Athletic HB

11. Reading FC — Ipswich Town HU

12. Fulham — Millwall H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1. Arsenal — Crystal Palace H

2. Leicester City — Everton HB

3. West Ham United — Tottenham HUB

4. Stoke City — Aston Villa H

5. Queens Park Rangers — Hull City H

6. West Bromwich Albion — Sunderland HUB

7. Cardiff City — Huddersfield Town H

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest HB

9. Blackpool — Blackburn Rovers HB

10. Charlton Athletic — Wigan Athletic HUB

11. Reading FC — Ipswich Town HU

12. Fulham — Millwall H

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus