Derfor kan du som nordmann nå vinne mer enn EU-borgere i Eurojackpot

Ikke alt som har med euro å gjøre er grunn for skepsis.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Fredag er det rundt 263 millioner kroner i potten i Eurojackpot. Grunnen til at summen er usikker er todelt. Den ene er at den kommer an på hvor mange som spiller, den andre at den regnes ut fra euro.

Sjekker du ett av landene som har myntenheten vil du se at den er på 27 millioner euro. Akkurat i skrivende stund er det 263 194 861 kroner, men i morgen kan euroen bli mindre eller mer verdt.

Akkurat nå er den på 9,748. Det vil si at om du skal kjøpe 1 euro må du ut med nesten 10 kroner. I november var euroen på 9,5. Da ville storpotten v vært på litt under 257 millioner kroner. 

Snudd på hodet tjener du nå altså på at det er dyrt for deg å kjøpe euro fordi den potensielle potten du kan vinne blir større. Eller sagt på en annen måte igjen: Du som nordmann vil vinne mer enn alle som har euro som sin myntenhet.

Nå skal det sies at sannsynligheten for å vinne premien er 1:95 millioner per rekke, men sannsynligheten for å vinne uten å spille er 0.

Du kan spille her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør