Foto: Jon Super / AP

Dette blir nedrykk, Ian - igjen

Ian Holloway er kanskje den mest underholdende i årets Premier League, men han vil rykke ned med sitt lag igjen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Crystal Palace Football Club
Grunnlagt: 1905
Hjemmebane: Selhurst Park (26 309)
Rival: Brighton
Plassering 2012/13: 5.plass championship

Manager: Ian Holloway
Ian Holloway er en av de managerne som alltid kommer tilbake. Dette til tross for at statistikken ikke viser en veldig høy prosent med kamper vunnet. Snittet for de seks klubbene han har vært i er 37.75 prosent, med QPR (da nede i divisjonene) høyest med 39.68. Han har rykket opp med Blackpool, og rykket altså opp med Crystal Palace etter at han tok over laget i november 2012. Uansett vet man at man får en del støy med Holloway, på godt og vondt. Det er bare å glede seg til intervjuene etter kampene. Så får det være opp til sesongen om han er god nok til å styre et lag i Premier League, denne gangen.

Spillere inn:
Dwight Gayle (Peterborough)
Jose Campana (Sevilla)
Stephen Dobie (Brighton)
Elliot Grandin (Blackpool)
Jerome Thomas (WBA)
Kevin Phillips (Blackpool)
Marouane Chamakh (Arsenal)

Spillere ut:
Alex Marrow (Blackburn)
Jermaine Easter (Millwall)
Andre Moritz (Bolton)
Dale Banton (MK Dons, lån)
Ryan Innis (Cheltenham, lån)
Aaron Akuruka
Kadell Daniel
Bayan Fenwick
Jack Holland

Vurdering av overganger:
Det største kjøpet er spissen Dwight Gayle fra Peterborough. En spiss som var innom Arsenals ungdomslag, men ble frigitt som relativt ung. Han spilte seg så opp fra Dagenham & Redrbridge (League Two), Bishop's Strotford (Conference på lån) og Peterborough. Statistikken sier 49 mål på 89 kamper. Samtidig; Han har ikke vært i nærheten av de høyeste ligaene, men har styrke og fart. Gayle er kanskje spennende, men er neppe en av de beste spissene i Premier League. Slår han til er det selvfølgelig strålende for Palace og Holloway, men han virker mest som en spiss som kan bli toppscorer i championship, neste sesong.

Spiss er også Stephen Dobbie. Skotten var på lån etter jul, og signerte permanent i sommer. En spiller som har vært innom Hibernian, St. Johnstone, Queen of the South, Brighton og Swansea - og har vel aldri vært i nærheten av landslaget.

Den 20 år gamle midtbanespilleren Jose Campana er derimot en mulig liten juvel. En spiller med 38 aldersbestemte kamper for Spania som ble signert for 2 millioner euro? Han har også vært kaptein for lagene, og kan vise seg å bli ett svært godt kjøp. Vi tror ikke Palace beholder Campana (som kom fra Sevilla) hvis/når de rykker ned.

Franske Grandin har vært tre sesonger i Blackpool før han nå kommer til Palace. En spiller med en diversifisert karriere bak seg, og en kantspiller med et visst talent. Kom på kant med Paul Ince i Blackpool, og Holloway som også hentet ham til Blackpool i sin tid hentet ham til sitt nye lag.

Jerome Thomas er en erfaren midtbanespiller, og har også Premier League-erfaring. Den tidligere unggutten fra Arsenal har vært innom Charlton, Portsmouth, WBA og Leeds, Portsmouth, QPR (de siste på lån) i sin karriere. En offensiv fyr med et visst talent, men han ble vel aldri så god som man en gang trodde.

Erfaren er i hvert fall 40 år gamle Kevin Phillips. Etter å ha blitt frigitt av Southampton som ung signerte han for storlaget Baldock Town hvor han var i tre år. Siden har karrieren vært lang, og han kom permanent etter lån i vinter.

Alt i alt sånn litt av hvert, hvor det ser ut til at Holloway har prioritert spillere han kan få tak i med en viss Premier League-erfaring. Spennende er det med Campana og om Gayle er god nok for Premier League. Og, om Chamakh kan vise hvorfor han en gang ble hentet til Arsenal.

Målvakter:
Førstemålvakt er argentinske Julian Speroni, en spiller som har vært i Crystal Palace siden 2004. En helt grei målvakt som i hvert fall har erfaringen for Palace. Reservemålvakt er Lewis Price, som har vært reserve for Palace siden 2010. Han har 11 landskamper for Wales, men har stort sett vært å se på som tredjemålvakt for landslaget. 19 år gamle Ross Fitzimons regnes vel som tredjemålvakt for laget. 19-åringen signerte kontrakt med Palace sist sommer.

Speroni har erfaring, men det er også en grunn til at ingen klubber fra Premier League har prøvd å hente ham i løpet av den lange tiden han har vært i Palace. En klar fordel er det selvfølgelig at han har vært lenge i klubben, og kjenner den godt.

Forsvar:
På venstre back spiller Jonathan Parr fra Oslo, Norge. Den tidligere Lyn- og Aalesundspilleren har også ikledd seg høyrebackrollen. En spiller vi nordmenn selvfølgelig kjenner godt, og som er viktig for Palace. Han håper nok på å imponere i Premier League denne sesongen, men Parr har slitt med skader.

Mot Lazio (tap 1-0) starter Ward, Gabbidon, Delaney og Moxey i forsvar. Det ser ut til å være de fire som vil få tilliten mest. 23 år gamle Joel Ward kom til Palace før forrige sesong (fra Portsmouth) og kan spille både høyre back, defensiv midtbane og sentralt i forsvaret. 34 år gamle Danny Gabiddon kom også til Palace i fjor (fra QPR) og er en erfaren mann.

Iren Damien Delaney er også en erfaren mann, i hvert fall i alder. Han har 7 landskamper for Irland. Dean Moxey kan spille både venstre back og venstre midtbane, og har vært i Palace siden 2011. Hans tidligere klubber er Exeter og Derby, og har altså ikke noen erfaring fra spill i øvere divisjoner.

Tidligere QPR- og Newcastleforsvarer Peter Ramage var også ny i Palace i fjor og er en av de som kjemper om en plass i førsteelleveren. 29-åringen har vel neppe hatt den utviklingen man trodde han ville ha da han brøt gjennom som spiller i Newcastle. 24-åringen Darcy Blake kom til Palace fra Cardiff forrige sesong, og har 14 landskamper for Wales. Blake kan også brukes på midtbanen.

Oppsummert er forsvaret til Palace helt greit. Verken mer eller mindre. I fjor slapp laget inn 62 mål. Det samme som Millwall på 20.plass i championship. Det blir mange flere kommende sesong.

Midtbane:
Hvis vi skal dømme ut fra treningskampene er det et stykke igjen før en midtbane er satt hos Palace. Bolasie fikk 45 kamper i fjor, Dikgacoi hadde 42 mens Jedinak hadde 44. Nevnte Jedinak er en australier som har vært innom tyrkisk fotball før han kom til Palace i 2011. Han har 38 landskamper for Australia. En god hodespiller som jobber mye, og hardt.

Sør-afrikaneren Kagisho Dikgacoi er en defensivt anlagt midtbanespiller med 53 landskamper. Han kom til Palace i 2011, og har vært viktig for laget de to siste sesongene. Dikgacoi ble hentet til Fulham av Mark Hughes i 2009, men slo aldri gjennom der. Yannick Bolaise er født i Frankrikem, men spiller landskamper for Congo. Han har en bakgrunn fra Plymouth og Bristol City før han kom til Palace før forrige sesong. 24-åringen er en kantspiller som er relativt rask og teknisk.

Spanjolen Campana er altså ny fra Sevilla, mens iren Owen Garvan har vært i Palace siden 2010. Han hadde 7 målgivende på 28 kamper i fjor, og imponerte delvis i sitt spill på en midtbane som i fjor hadde fem medlemmer. Ny på midtbanen er altså også Grandin, mens 22-åringen Stuart O'Keefe har vært i Palace siden han kom fra Southend i 2010.

Waliseren Jonathan Williams er kanskje den mest spennende spilleren på laget, og garantert en som følges med hos de store klubbene. 19-åringen har allerede to landskamper for Wales, og har 41 seriekamper til tross for sin unge alder. Han kan spille både på kanten og offensivt på midtbanen.

En delvis ny midtbane med noen nye fjes og litt lite erfaring i Premier League. Det blir spennende å se om Holloway klarer å komponere en midtbane som faktisk vil fungere godt i Premier League. Vi tviler, selv om Williams er spennende og nysigneringene kan slå til.

Angrep:
Da vi begynte å skrive dette tipset hadde laget hentet Stephen Dobbie og Dwight Gayle som spisser sammen med Kevin Phillips (40 år). Utvilsomt mente nok Ian Holloway at man måtte styrke angrepet. Det til tross for at Glenn Murray puttet 30 mål på 42 kamper i fjor.

Mens vi skrev tipset har Holloway også hentet Chamakh fra Arsenal, hvor han floppet. Det betyr at Holloway plutselig har en liten bande med spisser han kan velge blant. For i tillegg til de forannevnte har man Ibra Sekajja (mye på utlån i fjor) og Kwesi Appiah. De to sistnevnte kan nok hende at lånes ut.

For et lag som kanskje sliter mest defensivt er det kanskje merkelige signeringer å styrke angrepet, men enten så vil Holloway prøve å spille med flere spisser eller så er han redd for at Murray skal floppe i Premier League. Så spørs det om Dobbie, Gayle, Phillips og Chamakh er gode nok.

Vårt tips: 20. plass
Det er en stor fare for at Crystal Palace kommer til å bli overkjørt i svært mange kamper. Det er vanskelig å se at de er gode nok bakover, og selv med relativt spennende signeringer framover så blir det nok rett ned igjen. Ikke at vi ikke tror at Holloway og Palace tror på noe særlig annet heller. De håper kanskje, men det er nok bare et håp. Og snøret det henger i, det er tynt.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Nettavisen følger overgangsvinduet direkte her.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør