Foto: Ap/Scanpix

Dette er januars beste signering

Vi har vurdert alle lagene: Er de bedre eller dårligere etter overgangsvinduet?

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er ny runde i Premier League til helgen, og flere lag har handlet nye spillere. Vi gir deg en oversikt over overgangene, og vurderer om lagene er sterkere etter at overgangsvinduet stengte basert på spillerne man solgte eller kjøpte i januar.

Vi har vurdert med opp til tre + og tre -, hvis vi mener det er helt likt har vi gitt en 0.

Arsenal:

Inn: Thierry Henry, Thomas Eisfeld

Ut: Luke Freeman, Daniel Boateng, Emmanuel Frimpong, Wellington, Sanchez Watt, Sead Hajrovic, Vito Mannone

Vurdering: Som vanlig har Arsenal lånt ut et halvt reservelag i et overgangsvindu. Det som er nytt er at man også har lånt inn en spiller, legenden Thierry Henry. 19 år gamle Eisfeld er et relativt ubeskrevet midtbanetalent. Lånet til Henry var viktig for Arsenal, noe man allerede har sett. Henry er for øvrig lånt ut februar.

+

Aston Villa:

Inn: Robbie Keane, Enda Stevens

Ut: Nathan Delfouneso, Fabian Delph, Shane Lowry

Vurdering: Lånet av Robbie Keane er et kortsiktig lån (25.februar), men har allerede vist seg å være smart. Man har valgt å låne ut Nathan Delfouneso, som har fått få sjanser i årets sesong. Fabian Delph har nok ikke blitt den suksessen Villa håpet på da de kjøpte ham fra Leeds i 2009 og er nå tilbake i gamleklubben på to måneders lån. Den irske venstrebacken Enda Stevens signerte opprinnelig i høst, men Villa lot ham få spille ferdig Europa League for klubben. Villas lån av Keane var nok smart og klarer man å få Delph i form ved at han spiller for gamleklubben kan man faktisk ha styrket laget ved å låne ut en spiller.

+

Blackburn:

Inn: Anthony Modeste, Marcus Olsson, Bradley Orr

Ut: Jason Roberts, Keith Andrews, Ryan Nelsen

Vurdering: Modeste har fått 15 kamper for Frankrikes U-21 av en grunn. I sin første sesong for Bordeaux var han også god, men har slitt i inneværende. Han kan slå til, og 23-åringer var i hvert fall et stort talent. Marcus Olsson er tvillingbroren til Martin, som også spiller for Blackburn. Olsson spilte landskamper for Sveriges vintertur i januar. Bradley Orr klarte ikke å slå helt igjennom for QPR på de to årene han var der, og forsvarsspilleren er nok å regne som stallfyll. Jason Roberts har vært lenge i Blackburn, men 24 mål på 134 kamper er ikke helt supert for en spiss. Irske Keith Andrews har vært utlånt til Ipswich tidligere i sesongen, men har nå signert for WBA. 34 år gamle Nelsen har vært lenge i Blackburn (172 kamper), men har kun en kamp i inneværende sesong.

Vurdering: Interessant og spennende lån i Modeste, som kan slå til. Marcus Olsson er nok glad for å spille på samme lag som sin tvilling, og kan bli en god signering. Bradley Orr ser vi ikke helt at er den store styrkningen av laget, men er nok grei å ha i stallen. Robert og Andrews har ikke vært viktige for Blackburn i år, noe heller ikke veteranen Nelsen har hatt. Blackburn er et bedre lag 1.februar 2012 enn de var 31.desember 2011.

+

Bolton:

Inn: Tim Ream, Ryo Myaichi, Marvin Sordell

Ut: Gary Cahill

Vurdering: Tim Ream er amerikansk landslagsspiller og er et stort talent om vi skal tro hans gamle trener Hans Backe. Han ble benket under 2011 CONCACAF Gold Cup etter å ha laget straffe mot Panama, i en kamp som ble det første tapet for USA i en slik turnering noensinne. 24-åringen har spilt for New York Red Bulls siden 2010 og fram til han signerte for Bolton. Kantspilleren Ryo Miyaichi ble kjøpt i januarvinduet i fjor av Arsenal. Han gikk rett på lån til Feyenoord. Han har to kamper som innbytter for Arsenal i ligacupen (en av kampene var mot nettopp Bolton). Utvilsomt et talent, men om han kan gjøre en stor forskjell for Bolton er usikkert. Den 20 år gamle Marvin Sordell er et talent som spiller for England U-21. Han hadde 79 kamper og 27 mål for Watford før han gikk til Bolton og er nok et godt talent. Bolton har samtidig mistet Gary Cahill, og vi tror ikke Tim Ream kan på kort sikt bli like viktig og god. Selv med to talenter i tillegg inn (en på lån) så er laget svekket.

- -

Chelsea:

Inn: Gary Cahill, Kevin de Bruyne, Patrick Bamford

Ut: Alex, Josh McEachran, Nicolas Anelka, Philipp Prosenik, Gael Kakuta, Patrick van Aanholt, Milan Lalkovic

Vurdering: En del spillere ut på lån, og Alex, Anelka og Prosenik bort. Ingen av de tre har vært viktige for Chelsea i inneværende sesong. Inn har Gary Cahill kommet fra Bolton. Han var utvilsomt en viktig spiller for Bolton, men hvor viktig han blir for Chelsea kan nok diskuteres. Tiden får vise. Den offensive midtbanespilleren/kanten de Bruyne er et stort belgisk talent, som til tross for kun 20 år har landskamper for Belgia. I 2010/11-sesongen hadde han 16 assists på 32 kamper. Bamford er en spiss som så vidt har førstelagskamper for Nottingham Forest og har et par u-kamper for England. Sikkert et talent, men ingen spiller for denne sesongen. Chelsea er muligens litt styrket i forhold til hvilke spillere som man har brukt i Chelsea, men vi er ikke brennsikre på at Cahill er bedre enn Alex eller at det var så lurt å ikke ha Anelka tilgjengelig. de Bruyne kan bli en stjerne, men han trenger nok litt tid for å spille seg inn i Premier League. Under tvil mener vi at Chelsea er litt svekket.

-

Everton:

Inn: Landon Donovan, Darron Gibson, Nikica Jelavic, Steven Pienaar

Ut: Diniyar Bilyaletdinov, Louis Saha

Bilyaletdinov var en russisk landslagsmann man forventet mye av i Everton som aldri virkelig slo til. Saha har ett mål på 18 kamper i årets sesong for Everton og har ikke klart å bli svært viktig for Liverpool-laget. Inn har man fått tilbake Pienaar på lån, Landon Donovan er igjen innlånt (og hadde pasningen som ga vinnermålet mot City på overgangsvinduets siste dag.) Inn har også Darron Gibson kommet fra United, som faktisk scorte på pasningen han fikk fra Donovan. Den 24 år gamle Gibson klarte aldri å slå igjennom skikkelig på United, men han har tross alt 17 landskamper for Irland og var i sin tid regnet som et stort talent. Det er uansett ingen tvil om at Everton er klart styrket i overgangsvinduet. Det er ikke sikkert at Jelavic slår til, det er jo ikke alltid at spisser fra øst i Europa gjør det. Fordelen er at han har spilt i skotsk fotball først (30 mål på 45 kamper for Rangers). Det kan være at han blir spissen Everton så sårt trenger.

+++

Fulham:

Inn: Jack Grimmer, Lasse Vigen Christensen, Ryan Williams, Pavel Pogrebnyak

Ut: Bobby Zamora

Det er nok ingen ikke en Fulham-fan som er glad for at Zamora har skiftet beite. Han har vært skadeplaget og fakta viser at han kun har 20 mål på 91 kamper, men han har laget mange viktige mål. Ersatter er russeren Pavel Pogrebnyak som har 30 landskamper for sitt hjemland. Han kommer fra Stuttgart hvor han hadde 1 mål på 14 kamper før han kom til Fulham i årets sesong. Det australske talenten Ryan Williams har nok noen år på seg før han virkelig slår igjennom (han har fire kamper for Portsmouths a-lag i år). Lasse Vigen Christensen er et stortalent fra Danmark, og midtbanespilleren har 27 aldersbestemte kamper for Danmark. Han er likevel kun 17 år og neppe førstelagsmateriell i år. Det samme gjelder nok for skotten Jack Grimmer, som også spiller på midtbanen. Han har for øvrig rekorden for å være den yngste spilleren som har spilt for Aberdeen. Tre fine talenter inn og en spiss som har vært omtrent like lite målfarlig som Zamora inn. Pogrebnyak er likevel en spiller som kanskje kan bli viktigere for Fulham i år enn Zamora har vært, så litt styrket er fasiten.

+

Liverpool:

Inn: Jordan Ibe, Joao Carlos

Ut: Danny Wilson

Wilson har gått på lån til Blackpool for å få førstelagserfaring. Jordan Ibe er en 16-åring som regnes som et stort talent på kant/spiss-plass. Joao Carlos (Texeira) kan vise seg å bli et røverkjøp. Klubben han kom fra har økonomiske problemer og har blitt sammenlignet med både Deco og David Silva. Han har en god del landskamper for ungdomslag for sitt hjemland, Portugal. Alt i alt er det vel likevel egentlig status quo for Liverpool. Det er nok sannsynlig at spillerne inn spiller reservelagsfotball/ungdomsfotball en stund.

0

Manchester City

Inn: David Pizarro

Ut: Nedum Onuoha, Chris Chantler, Alex Nimely, Ben Mee, Wayne Bridge

David Pizarro er en erfaren midtbanemann som Citys manager kjenner fra før og er nok ingen gambling på lån fra Roma. Ut har en del unge spillere gått i tillegg til Wayne Bridge som har vært langt unna førstelaget. Den langsiktige effekten av å selge et så stort talent som Nedum kan sikkert diskuteres, men innenfor rammene av årets sesong er nok erfaringen man har fått inn av Pizarro viktigere enn hva man har mistet.

+

Manchester United:

Inn: Paul Scholes

Ut: Federico Macheda, Darron Gibson, Mame Biram Diouf, Josh King, Ravel Morrison, Scott Wooton

Macheda har gått på lån til QPR og håper nok på førstelagsspill. Gibson slo aldri igjennom hos Ferguson, noe i hvert fall ikke Diouf gjorde etter at Solskjær solgte ham til gamleklubben. King og Wooten har gått for å få førstelagsspill på lån, mens Ravel Morrison ble aldri noe mer enn et talent hos United. Det var en kollega av oss som kommenterte at det var rart at United ikke signerte en spiller i januar. Det gjorde de, og sannsynligvis var det en genial signering. Paul Scholes tilbake fra pensjonist-tilværelse kan bli viktig for United.

+

Newcastle:

Inn: Papiss Demba Cisse

Ut: Alan Smith

Spissen Cisse har 7 mål på 12 kamper for Senegal. Nå blir han spisskollega med sin landsmann Demba Ba, det kan vise seg å bli genialt. Cisse laget 22 mål på 32 kamper for Freiburg i fjorårssesongen. Karrieren til Alan Smith har vel ikke akkurat hatt en positiv utvikling de siste årene, og han er nå sendt på lån til MK Dons. Der blir han nok god, og savnet blir ikke stort i Newcastle. Ba/Cisse-paret kan faktisk gi Newcastle Champions League-fotball i år. For øvrig kostet de to tilsammen en kvart Andy Carroll.

++

Norwich:

Inn: Jonny Howson, Ryan Bennett

Ut: George Francomb, Korey Smith, Oli Johnson, Ryan Bennett, Chris Martin

Jonathan Howson var kaptein for Leeds, og har vært fast på laget siden han var svært ung. Han er en god midtbanespiller som Norwich nok er glade for å få fatt på. Forsvarstalentet Ryan Bennett ble kjøpt fra Peterborough, hvor han var fast på laget, og er allerede lånt tilbake til gamleklubben. Spillerne ut er alle på lån, og var ikke viktige for Norwich. Howson styrker laget, så det blir en pluss for Norwich.

+

QPR:

Inn: Samba Diakite, Taye Taiwo, Federico Macheda, Nedum Onuoha, Djibril Cisse, Bobby Zamora

Ut: Matthew Connolly, Martin Rowlands, Petter Vaagan Moen, Bradley Orr

Den defensive midtbanespilleren Diakite har en landskamp for Mali og 42 kamper for Nancy, laget som har lånt ham til QPR. Taye Taiwo var god for Marseille, men har ikke funnet seg til rette i Milan som nå låner ham til QPR. Han har 48 landskamper for Nigeria. Kiko, eller Macheda, har blitt omtalt som et stortalent i mange år, men har foreløpig ikke brutt gjennom hos United. I fjor var han på lån hos Sampdoria uten stor suksess, men både United, QPR og Macheda håper nok at utlånet denne gangen gir et etterlengtet gjennombrudd. Talent er også Onuoha, og er svært spennende. Cisse kjenner de fleste fra før. Han gikk til Lazio før denne sesongen, men det ble ingen suksess (1 mål på 18 kamper). Like mange mål som han nå har for QPR på en kamp. Cisse har faktisk 41 landskamper for Frankrike, og har med unntak av sin tid i Liverpool og Lazio alltid stått for mange mål. Zamora på sin side scorer ikke like mye, men har vært en viktig spiller for lagene han har spilt på. Alt i alt er det svært spennende signeringer som utvilsomt styrker QPR. Ut har ingen viktige spillere gått, og QPR er klart mye bedre nå enn de var før overgangsvinduet åpnet.

+++

Stoke:

Inn: Ingen

Ut: Michael Tonge, Danny Pugh, Tom Soares, Ben Marshall, Danny Higginbotham

Stoke har kvittet seg med spillre som ikke var viktige for laget lenger. Ellers er det helt likt.

0

Sunderland:

Inn: Wayne Bridge, Sotirios Kyrgiakos

Ut: Nyron Nosworthy, Ryan Noble, Jordan Cook, Louis Laing.

Bridge har 36 landskamper for England og 42 for laget han kom fra, Manchester City. De to siste sesongene har han tre. Han har utvilsomt en god venstreback og lånet er kanskje et kupp for Sunderland. Sotirios Kyrgiakos fikk bare syv kamper for Wolfsburg før jul etter overgangen fra Liverpool og er nå tilbake i Premier League. Grekeren med 61 landskamper gir god erfaring til et forsvar som faktisk til nå er det som har sluppet inn fjerde færrest mål... To gode lån er det likevel.

+

Swansea:

Inn: Josh McEachran, Gylfi Sigurdsson, Darnel Situ, Rory Donnelly, Curtis Obeng

Ut: Lee Lucas, David Cotterill, Daniel Alfei

Swansealona stjal ingen overskrifter med sine signeringer. Vi tror at Josh McEachran er en strålende lånesignering. 18-åringen er en ballsikker og spennende spiller som har 30 aldersbestemte kamper for England. Islendingen Sigurdsson er nok en midtbanespiller som er på lån av Hoffenheim hvor han har slitt litt med å få førstelagsspill i år (han var relativt fast i fjorårssesongen). Den tidligere Reading-spilleren kjenner engelsk fotball godt fra før. Darnel Situ er ekstremt spennende. Spissen har vært kaptein for Frankrike U-19, U-18, U-17 og U-16 og etter litt problemer med overgangen er han nå offisielt klar for Swansea i januar. Følg med ham videre. 13 mål på 18 kamper har talentet Rory Donnelly før han kommer til Swansea. Greit, det er i den nord-irske ligaen - men han har blitt omtalt som et virkelig stortalent. Obeng er et produkt av ungdomsprogrammet til Manchester City, men kommer nå fra Wrexham hvor han har vært svært god. Alt i alt er det flere spennende og morsomme singeringer hos Swansea som i hvert fall ikke blir kjedeligere å se på-

++

Tottenham:

Inn: Louis Saha, Yago Falque, Ryan Nelsen

Ut: Tom Carroll, Andros Townsend, Yago Falque, John Bostock , Dean Parrett, Adam Smith, Sebastien Bassong, Steven Pienaar, Roman Pavlyuchenko

Pienaar og Pavlyuchenko ut er nok litt kjedelig for Spurs-fansen som hadde håpt at de to ville bli viktige for laget da de ble signert. Ellers har man lånt ut stallfyll/ungdom. Inn har man hentet Louis Saha. Eller som Tottenham-supporteren i redaksjonen skrev på Facebook: Saha, jaha? Saha har altså ett mål på 18 kamper i år for Everton. I løpet av karrieren har han to sesonger som storscorer. I 2000/1-sesongen og 2003/4-sesongen. Falque ble først lånt til Spurs før jul, de signerte ham i januar. Han er nå på lån til Southampton. Ryan Nelsen har en kamp for Blackburn i årets sesong før han signerte for Spurs. Vel, Spurs har vel ikke svekket laget sitt - men det skal strekkes langt om man sier at Saha og Nelsen er en virkelig styrkning av laget. Erfaring, ja, men det er vel det. Ett lite pluss under tvil.

+

WBA:

Inn: Scott Allan, Liam Ridgewell, Keith Andrews

Ut: Joe Mattock, Jara Reyes, Chris Wood, Roman Bednar, James Hurst

Midtbanetalentet Allan er en god signering, men vil neppe ha veldig mye å si for førstelaget i årets sesong. Ridgewell har vært god både for Birmingham og Villa, og basert på geografi blir nok neste klubb Wolves etter WBA før han avslutter karrieren i Walsall. Iren Andrews gir god erfaring på midten. Alt i alt veldig typisk Hodgson-signeringen. Ingen som gir bakoversveis, men to spillere som kan gjøre en solid jobb for klubben.

+

Wigan:

Inn: Jean Beausejour

Ut: Nouha Dicko, Daniel Redmond

Mannen som skal redde Wigan fra nedrykk heter altså Beausejour. Kantspilleren fra Chile kommer fra Birmingham. Han har 43 landskamper for Chile, men er nå utestengt fra laget for å ha visstnok kommet full på trening. Jean er god, men er nok ingen supermann som kan redde Wigan. Et bittelite pluss.

+

Wolves

Inn: Eggert Jonsson, Emmanuel Frimpong, Sebastien Bassong

Ut: Adlene Guedioura, Sam Vokes, David Davis, Sam Winnall, Andy Keogh

Islendingen Jonsson har 12 landskamper, og har vært god for Hears lenge. Frimpong er et supertalent og Bassong gir mye erfaring. Alt i alt fine signeringen fra Wolves.

+

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør