Swansea er blant lagene som bør passe seg for nedrykksstreken.
Swansea er blant lagene som bør passe seg for nedrykksstreken. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Dumpekandidater i aksjon

Lørdagens tippekupong er full av jevne oppgjør, og mange av Premier Leagues nedrykksfavoritter skal kjempe med nebb og klør.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
V75 Klosterskogen: Gylden millionfest
Oddstips 1: Solskjær i ny skjebnekamp
Oddstips 2: Inter kan få problemer
Oddstips 3:
Napoli i ny giv

påskeaftens langoddsprogram finner vi full runde i blant annet England, Italia og Tyskland.

1, Hull City — Arsenal
Trekkes fordi den spilles på søndag. Folket har etterlatt kun 21% kryss på U, noe som gjør B fornuftig i denne sammenheng. 34% på H, så den må med på de større skjemaene.

2, Aston Villa — Southampton
Aston Villa har fire poeng ned til nedrykksstreken, men gjør ikke mye for å holde avstanden. Med kun syv poeng på de ti siste kampene, kan det hende de kommer i poengnød før sesongen er over. Har en formidabel skadeliste som inkluderer blant andre Benteke, Kozak, Okore, N'zogbia og Gardner.

Hadde man kun talt hjemmekamper, hadde Aston Villa ligget på nedrykksplass.

Southampton tapte forrige helg og forærte Cardiff tre særdeles viktige poeng. Hjemmelaget var imidlertid ikke spesielt avhengig av disse poengene, og er det heller ikke i dag. Middelhavsfarer denne sesongen. 6-4-7 på bortebane. Kelvin Davies, Rodriguez og Yoshida er utilgjengelige.

Jevn kamp, og Aston Villa har litt mer å spille for. Derfor fortjener de kryss. HB.

3, Newcastle United — Swansea City
Ny, jevn kamp. Newcastle har vært helt horrible i det siste, mens Swansea har tatt steget vekk fra nedrykksstriden.

Litt samme situasjon som i kampen over. Newcastle har lite å spille for og blir en middelhavsfarer, selv om hjemmepublikumet begynner å bli sulteforet på gode prestasjoner. Alan Pardew fortsatt suspendert. Fortsatt lang skadeliste, med Remy, Sissoko, Debuchy, Obertan, Taylor og Ameobi.

Swansea har tre poeng ned til streken, men har fem tap på de ti siste kampene. Også de må passe seg for bunnlag som virkelig har begynt å plukke poeng. Med sine 33 poeng er de på ingen måte sikret ny PL-kontrakt. Kyle Bartley er skadet, Chico er suspendert. Michu er enda usikker.

Newcastle har ikke mye å spille for, men må bevise seg for hjemmepublikum. Swansea kan utnytte hjemmelagets begredelige form. Helt åpen kamp.

4, Cardiff City — Stoke City
Endelig løsnet det for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff, og seieren mot Southampton forrige runde gjør en siste innspurt mulig. I denne kampen har de gode poengmuligheter mot bortesvake Stoke.

Mark Hudson og Craig Noone er skadet, men de kan få tilbake blant andre Jones og Turner.

Stoke ligger på en veldig imponerende tiende plass, og Mark Hughes skal få ære for den jobben han har gjort. Imidlertid er ikke bortestatistikken deres mye å juble for, og de er ligaens tredje verste på reisefot med 2-4-11.

Huth, Essaidi og Etherington er skadet.

Cardiff har mest å spille for. Stoke vinner nok ikke denne kampen. H.

5, West Ham United — Crystal Palace
Ny, jevn kamp i Premier League. West Ham er med 37 poeng mest sannsynlig på trygg grunn, mens Crystal Palace er i sitt livs form.

West Ham spilte en meget bra førsteomgang mot Arsenal sist, og tok også ledelsen på the Emirates. Etter det gikk det imidlertid nedover, og de tapte fortjent 3-1 til slutt. Grei statistikk hjemme, med 6-3-8. O'Brien og Borriello er skadet til dagens kamp.

For tiden virker det umulig å tippe mot Crystal Palace. Fire seire på rad for første gang i PL siden 1994 har ført dem på ellevte plass og ny kontrakt. 3-2 mot Everton på Goodison Park er fenomenalt. Helt skadefri tropp.

West Ham er et skummelt kort for tiden, men er i dårlig form. Det er ikke Palace. UB.

6, Nottingham Forest — Birmingham City
Hjemmelaget står uten seier på ti kamper, og er midt på tabellen. Ikke spesielt imponerende innsats den siste perioden. Chris Cohen er skadet.

Står med 9-7-6 på eget gress, men har ikke tatt poeng siden Leicester kom på besøk i midten av februar. Ikke spesielt mye å spille for.

Birmingham har gjort det veldig godt på bortebane dennes sesongen, og er ligaens sjette beste bortelag. Totalt sett er de ikke like bra, og nedrykksstreken er kun tre poeng bak. Eardley, Green og Hancox er skadet.

Nottingham har det beste laget, men Birmingham i den beste formen. Uforståelig at over 50% krysser H, det skal vi utnytte.

7, Barnsley — Leeds United
Barnsley tok en sjelden seier mot Charlton forrige runde. Det sørget for at statistikken de siste seks kampene er respektabel, med 3-2-1. Har fortsatt noen poeng opp til trygg grunn. Helt skadefri foran dagens kamp.

Leeds har ti poeng ned til streken og virker å bli en middelhavsfarer denne sesongen. To seire og åtte tap er fasit på de siste ti kampene, noe som gjør at Barnsley øyner håp. Leeds er også tilnærmet skadefrie.

Likevel er det Barnsley med mest å spille for. HU.

8, Watford — Ipswich Town
Watford er i ujevn form for tiden, med 3-2-1 på de siste seks kampene. Har tatt plass midt på tabellen og har litt for langt opp mot playoff-plassene. Likevel er de ubeseirede på de fem siste og skal absolutt ikke avskrives i dag. Battocchio er tvilsom.

Ipswich er blant de tre lagene på 64 poeng som kjemper om playoff-plassering. I bra form emd 4-1-1 på de siste seks kampene, noe som kommer godt med. McGoldrick er skadet.

Ipswich har utvilsomt mest å spille for, men Watford er gode hjemme (10-5-6). Åpen kamp. HB.

9, Middlesbrough — Millwall
Middlesbrough er inne i en god periode og har vunnet de fire siste. Likevel sørget den dårlige sesongstarten for at de ikke er blant de beste lagene i årets liga. Aitor Karanka vil utvilsomt ta med seg optimisme inn mot neste sesong, men har ikke mye å spille for. Veldig bra på hjemmebane, der de kun har tapt tre ganger.

Daniel Ayala er suspendert.

Ian Holloway er en skikkelig luring, og Millwall har kommet i godt slag med åtte poeng på de fire siste kampene. Er fortsatt på nedrykksplass, men kan ta steget opp med poeng i dag. Shittu og Upson er skadet.

Ny, jevn kamp. To formsterke lag som møtes, og HB må til på de større systemene.

10, Bristol City — Notts County
Trekkes. 50% H, 25% U og B. Derfor tar vi sjansen på H.

11, Burton Albion — Hartlepool United
Burton er i godt selskap i League Two, og ligger på femteplass som gir playoff mot neste sesongs League One. 2-3-2 på de siste syv vitner imidlertid om litt sviktende form. God hjemmestatistikk med 10-5-6.

Hartlepool ligger langt nede, og er tre poeng over streken. Fem strake tap har gjort sitt for å sette nervene i høyspenn. Ligaens tredje dårligste bortelag. H.

12, Portsmouth — Bristol Rovers
Nedturene bare fortsetter for Portsmouth. I det ypperste selskap for noen år siden, nå kun fem poeng fra nedrykk til fjerde nivå. I god form for tiden med tre på rad, hadde tre tap på rad før det. 3-2-1 på hjemme de siste seks.

Bristol Rovers er League Twos dårligste bortelag, men leverer godt nok på hjemmebane til å holde plassen trygg. Kun ett poeng fra nedrykk med en seier de siste åtte. Lite tyder på at den trenden snur i dag. H.

96-rekker:

1, Hull — Arsenal B

2, Aston Villa — Southampton HB

3, Newcastle United — Swansea  HUB

4, Cardiff — Stoke H

5, West Ham United — Crystal Palace HB

6, Nottingham Forest — Birmingham  HB

7, Barnsley — Leeds United HU

8, Watford — Ipswich  HB

9, Middlesbrough — Millwall H

10, Bristol — Notts County H

11, Burton Albion — Hartlepool United H

12, Portsmouth — Bristol Rovers H

Klikk her for å levere denne rekken!

432-rekker:

1, Hull City — Arsenal HB

2, Aston Villa — Southampton HB

3, Newcastle United — Swansea City HUB

4, Cardiff City — Stoke City H

5, West Ham United — Crystal Palace HUB

6, Nottingham Forest — Birmingham City HB

7, Barnsley — Leeds United HU

8, Watford — Ipswich Town HUB

9, Middlesbrough — Millwall H

10, Bristol City — Notts County H

11, Burton Albion — Hartlepool United H

12, Portsmouth — Bristol Rovers H

Klikk her for å levere denne rekken!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus