Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Eik vinner derbyet

Vi tror Eik-Tønsberg blir for sterke for Flint. Her er dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagens langoddsprogram inneholder fotball fra lavere divisjoner i Norge og Sverige, samt objekter fra Island, NHL, Gold Cup og annen amerikansk og sør-amerikansk fotball. Vi ser nærmere på norsk 3. divisjon.

Flint - Eik-Tønsberg
3. divisjon avdeling 4. Dette er et Tønsberg-derby der begge parter alltid stiller topp motivert. Flint tapte sesongens tre første med stygge siffer, men har 4-0-1 på de fem siste. Tapet kom hjemme mot sterke Birkebeineren, men i 4-6 tapet snudde man mesterlig 0-3 til 4-3 og bød avdelingslederen på god motstand. Siden tok man en fin 1-0 borteseier i Kongsberg i en kamp som kunne slått begge veier, før man i forrige runde knuste bortesvake Jutul 8-1. At Flint skulle kjempe i toppen er kanskje litt overraskende, da prestasjonene har variert veldig. Per i dag er de i siget og nesten skadefrie, de har 2-0-2 på hjemmebane og holder en 5. plass.

Det er to mann ute med skader, begge har vært ute en liten stund. Ellers står det greit til med laget, melder Flint på egne nettsider, og vi kan forvente noenlunde samme lag som slo Jutul 8-1, med målfarlige Reidar Lindqvist på topp og sterk midtbane som holder tempoet oppe.

Eik-Tønsberg ligger på 2. plass. 4-0-0 på hjemmebane er meget sterkt, mens de har 1-2-1 på fire bortekamper. Den noe svake bortestatistikken er et resultat av at man tapte sesongpremieren i Lommedalen 1-2, bare klarte 2-2 mot et brukbart Asker 2 og spilte 1-1 borte mot Birkebeineren. Det ble 2-1 seier over Bærum 2. Formmessig ser det bra ut for Eik, de har 4-1-0 på de fem siste og viser bedre takter nå enn tildligere i sesongen. Man dro i land en 2-1 hjemmeseier mot et heltent Kongsberg sist, og i dag er den viktige forsvarsspilleren Karim Ahmed er tilbake fra karantene. Eik-trener Cato Kihle har en fin lagmaskin som er veldig god når alt fungerer, og solid i det defensive.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

16.08.2010 Flint - Eik-Tønsberg 0 - 3
29.04.2010 Eik-Tønsberg - Flint 3 - 1

Det står 2-1-1 fordel Eik på innbyrdes oppgjør i nyere tid, og Eik vant begge kampene forrige sesong. Det bør ligge en til en flott kamp i Tønsberg denne gangen, med to lag i form som begge kommer til å gå for seieren. Flint fikk det for enkelt mot Jutul sist, i dag kommer det nok til å føles som om de møter en defensiv vegg, sammenlignet med Jutul-forsvaret sist. Vi sitter med følelsen av at det blir jevnt, men at Flint er avhengige av å score først for å få kampen inn i sitt spor. Det tror vi en sterk Eik-defensiv nekter dem, og da kan hjemmelaget muligens gå sure etter hvert. Oddsen er 1,95 for at Eik vinner, vi hadde håpet på 2,00 eller mer, men av de fire lagene vi hadde sett oss ut i dag har Norsk Tipping dessverre lagt seg ganske lavt på alle. Men vi kan ikke kaste egne meninger og magefølelse over bord bare fordi oddsen ikke er i toppklasse, og vi bruker Eik til 1,95 i en dobbel.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Kolbu/KK - Moelven
3. divisjon avdeling 2. Kolbu/KK ligger rundt midten med sine 4-1-3 totalt, 2-1-1 på hjemmebane. Forrige runde gikk de på en skikkelig smell med 0-6 borte mot Funnefoss/Vormsund. Det er tynt med kampreferater, så akkurat hva som gikk galt vet vi ikke. Kampen før ble det bare 1-1 hjemme mot Eidskog, og formen ser ut til å ha fått seg en liten knekk. Ser vi på Kolbu/KKs resutlater, så åpnet de med et klart tap 2-8 mot sterke Eidsvold Turn, og fulgte opp stortapet med et nytt tap 1-3 mot HamKam 2. Deretter fulgte fire strake seire mot lag på nedre halvdel, før det nå har blitt ett poeng på de to siste.

Det er lite lagnyhter å finne for hjemmelaget i skrivende stund, så vi baserer oss på et noe generelt inntrykk av at Kolbu/KK taper klart for de beste lagene i avdelingen, mens de kjemper inn seire mot de mindre gode.

Moelven ligger også rundt midten med 4-1-3 totalt, eller rettere sagt så ligger de på 4. plass, men på bedre målforskjell enn fire andre lag med samme poengsum. Moelvens tre tap har kommet for Flisa, Gjøvik FF og Kongsvinger 2, alle blant avdelingens sterkeste lag. Borteseirene har kommet over noe svakere Faaberg og Stange. Men med 3-1-0 på de fire siste peker pilen riktig vei for Moelven.

Følgende spillere er tatt ut, i følge klubbens hjemmeside: Pål Anders, Ove, Adrian, Stig H, Jesper, Bau, Jens Ola, Lars Chr, Newton, Emil, Håvard, Lars Bj, Sindre, Toni, Moses, Ken, Lars Bro og Viktor. Vi kjenner ingen av disse, men et laguttak er alltid til god hjelp, da man kan lese kampreferatene fra tidligere runder og registrere at mange viktige bidragsytere enten er med eller ikke med. For kveldens Moelven-lag ser det ut til at det er et par fravær, men at mange viktige spillere er med og at de som scoret sist er på plass igjen.

Etter 0-6 sist er nok Kolbu/KK ute etter å reise kjerringa, men her møter de et lag som har gjort det godt hittil, til tross for tre tap. Moelven slipper inn få mål, og der ligger mye av nøkkelen til suksess. De blir våre favoritter i dag, vi tror det er gode sjanser for at Moelven tar sesongens tredje borteseier, mot et hjemmelag som viser mystisk form. 1,70 for borteseieren er ikke veldig spandabelt, men blir dagens objekt nummer to i en dobbel som da gir 3,32. Vi setter 100 kroner på denne, spillefristen er klokken 18.55.

99. Kolbu/KK - Moelven 2,40 4,10 1,70
102. Flint - Eik-Tønsberg 2,15 3,70 1,95

Total odds 3,32

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør