Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

En håndball-trippel til 45 i odds?

Vi tar på oss gamblingskoene i dag.

Kommersielt

I går mente vi at handikappspillet på et norsk tap med 2 mål var et godt spill, noe som også gikk inn takket være de danske dommerne. Dessverre kombinerte vi kampen med at Ungarn kunne slå Spania i det vi omtalte som et lite langskudd totalt sett. Vi var ikke akkurat langt unna siden kampen endte uavgjort 24-24. Heldigvis anbefalte vi også spillet på Norge som singelspill, så fulgte du det kunne du ta i mot en grei gevinst.

Vi satser likevel friskt igjen i dag.

Les også dagens oddstips her

Her er dagens kamper og oddsen på kampene:

Polen - Danmark 2.95 8.00 1.40

Tyskland - Sverige 2.10 7.00 1.80

Tsjekkia - Makedonia 1.70 7.50 2.20

Serbia - Slovakia 1.08 11.50 6.00

Kampene:

Både Polen og Danmark var medaljekandidater før mesterskapet. Skal lagene ha sjans til å gå helt til topps må de vinne denne kampen. Polen imponerte stort etter at de knuste Slovakia 41-24, mens Danmark tapte mot Serbia i sin forrige kamp. Hos de aller fleste er det danskene som er favoritter. Lagene møttes rett før mesterskapet til vennskapskamp. Den gangen vant Danmark 32-31 etter at Polen ledet 19-16 ved pause. I VM i fjor vant også Danmark med ett mål.

Tyskland skuffet nok sine egne fans i sin første kamp mot Tsjekkia, men klarte å få en seier til slutt mot Makedonia i sin andre kamp. Sverige på sin side spilte uavgjort mot Makedonia i sin første kamp før de slo Tsjekkia 33-29. Lagene møttes rett før jul med svensk seier 25-22. Nøyaktig samme resultat ble det i april mellom de to lagene. I EM i 2010 vant Tyskland 30-29. Sverige har tre poeng før kampen og kan gå inn i mesterskapet med mange poeng om de slår Tyskland som på sin side må vinne eller spille uavgjort for å være sikret avansement.

Kampen mellom Tsjekkia og Makedonia spilles etter kampen over. Hvis Sverige vinner den kampen er Tsjekkia klare for mellomspillet etter å ha slått Tyskland i sin første kamp. Makedonia har spilt jevnt både mot Sverige (26-26) og Tyskland (23-24). Tsjekkia hadde ingen god oppkjøring til mesterskapet med tap mot Serbia to ganger (dog borte). Makedonia på sin side tapte også mot Serbia før mesterskapet.

Serbia har vært gode på hjemmebane, og er allerede klare for mellomspillet med sine to seire. Slovakia var ikke veldig dårlige mot Danmark, men ble knust av Polen i sin andre kamp.

Spill:

Serbia slår nok Slovakia, men oddsen på 1.08 er for dårlig til å vurdere som spill. Derimot liker vi oddsen på Polen bedre. De var særdeles imponerende mot Slovakia og lagene er nok jevnere enn oddsen skulle tilsi. Danmark er favoritter, men oddsen på 2.95 er fristende. Det er veldig jevnt mellom alle lagene i EM, og denne kan Polen ta. Tyskland-Sverige er en helt åpen kamp før den spilles. Sverige har ett poeng mer med seg før kampen og kan kun ryke ut av mellomspillet om Makedonia skulle slå Tsjekkia. Problemet er at den kampen spilles etterpå og det er derfor slik at begge lag må gå for seier. Uavgjortoddsen på 7 kan derfor vurderes siden en så nervefyllt kampen plutselig kan ende med nettopp ett uavgjort resultat. Tsjekkia mot Makedonia er den siste kampen og spilles etter at resultatet mellom Sverige og Tyskland er klart. Vi tror Makedonia faktisk kan slå Tsjekkia, men kampen er veldig åpen.

Vårt håndballtips blir som følger:

Polen - Danmark 2.95 8.00 1.40

Sverige - Tyskland 2.10 7.00 1.80

Tsjekkia - Makedonia 1.70 7.50 2.20

Vi selv leverer det som et dobbeltsystem med 30 kroner per rekke. Det gir en rekke med 20,65 i odds, en rekke med 6,49 i odds og en rekke med 15,40 i odds. Tipper du det som en enkeltrekke/trippel blir oddsen 45,43.

Her kan du levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør