Enda mer realistisk managerspill

Les hva 59.000 fotballmanagere kan glede seg til.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Torsdag ettermiddag startet den 67. sesongen i det norskutviklede gratisspillet ManagerLeague, som Sportspill/Nettavisen har et samarbeid med.

Både gamle og nye spillere kan glede seg over at den nye sesongen lanseres med en sterkt forbedret kampsimulator.

Med 160.000 seriekamper i døgnet har kamprapportene inneholdt mange av de samme kommentarene uansett hvordan kamputfallet har vært.

Mer virkelighetstro
Men nå har utvikler Christian «Spinner» Lassem brukt tusenvis av arbeidstimer på å utvikle en flunkende ny kampsimulator.

De nye funksjonene vil gjøre kamprapportene mer varierte og spennende å følge med på. Situasjoner som skader, dødballsituasjoner, selvmål og keepertabber er nå likere virkelige fotballkamper.

Kamprapportene vil også inneholde ny og viktig informasjon for managere som ønsker å øke prestasjonene til laget og enkeltspillere. Så skal du lykkes i å nå de høyeste nivåene i spillet, er det mye å hente ved å studere rapportene nøye.

For å gjøre det hele enda mer virkelighetsnært, har utvikleren lagt opp flere taktiske muligheter basert på hvordan kampen forløper. To av de viktigste er nok å kunne omgruppere lagoppsettet sitt ved utvisninger og ikke minst å kunne bytte ut de spillerne som er mest slitne på gitte tidspunkter i kampene.

Det er også lagt til en del endringer som påvirker hvor raskt en skadet spiller vil leges.

Har du ikke lag? Prøv ManagerLeague nå!

Nye plattformer
ManagerLeague har også vært et av de få spillene som har vært spillbart på mobil via WAP, og med utbredelsen av smarttelefoner og tablett-pc-er har nye behov for brukertilpasning oppstått. Utviklerne hevder nå at spillet nå er kompatibelt på alle tabletter, smarttelefoner og pc-er uavhengig av operativsystem.

Per Baumann, daglig leder i selskapet Fifth Season, som står bak ManagerLeague, forteller at han er stolt over at de kan lansere neste generasjon kampsimulatorer.

- Vi har hatt en ekstrem tilvekst de siste fem månedene, og den ser ikke ut til å avta. Dette er en oppgradering som har vært ønsket og planlagt lenge og som har tatt tid å utvikle. Det å prøve å simulere noe så komplekst som en fotballkamp mer enn 160 000 ganger i døgnet er ikke enkelt, sier Per Baumann, daglig leder i selskapet Fifth Season, som står bak ManagerLeague.

En del spillere har spilt ManagerLeague helt siden lanseringen for fem år siden.

- Det er ikke mange spill som kan skryte av å holde på brukerne sine så lenge. Jeg tror hemmeligheten er at vi hele tiden har oppgradert og forbedret spillet underveis, fortsetter Baumann.

Den første seriekampen i den nye sesongen spilles mandag 4. oktober. Helgen bør du bruke til cuper og treningsleir, slik at spillerne dine er best mulig forberedt til avspark.

ManagerLeague, som er Nettavisens offisielle fotballmanagerspill, ble lansert i 2005. Per i dag spilles ManagerLeague av over 59.000 mennesker fra mer enn 160 land.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør