Foto: Marit Hommedal/ Scanpix

Endelig borteseier for Brann

Brann kjemper om bronsemedalje, men har ennå ikke tatt poeng på bortebane. I kveld tror vi det snur.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V4 Skellefteå:Løp til lukene!
Lunsj-V5 Leangen:Solid utbetaling?

Mandagens langoddsprogram består av norsk, svensk, finsk og islandsk fotball, samt to oppgjør fra Gold Cup.

Dagens langskudd
Helsingborg – IFK Göteborg B 3,80
Spennende toppkamp i Allsvenskan. Helsingborg ligger på tredjeplass med 27 poeng, mens IFK på andreplass har tatt 28 poeng. Serieleder Malmö står med 29 poeng, men har spilt én kamp mer enn IFK og to mer enn Helsingborg. Et av kveldens lag vil innta tabelltoppen uansett hva resultatet skulle bli.

Både Helsingborg og IFK sliter med flere fravær, noe som gjør kampen fremstår enda mer åpen enn den i utgangspunktet er.

IFK har vunnet sine to siste i serien, og gikk seirende ut av oppgjøret da kveldens motstandere møttes i cupen i Helsingborg i april. Helsingborg har kun har tatt ett poeng på sine to siste, og forrige kamp, som var hjemme mot AIK, endte 0-1.

Oddsen er satt såpass skjevt som 1,75 – 3,20 – 3,80, og det er ingen tvil om at B-oddsen er klart mest fristende.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens avslag
Det er kun seks kamper på dagens program, og vi dropper dagens avslag denne gangen.

Dagens spill
Hønefoss - Brann B 2,70
Brann er kjent for å være langt bedre hjemme enn borte, men denne sesongen er ekstrem. På Stadion er det blitt 8-0-0 og 21-3 i målforskjell, mens bortestatistikken viser 0-0-6 og 2-15 i målforskjell.

En dag må det løsne for Brann på bortebane, og bergenserne har en flott mulighet mot seriens neste svakeste hjemmelag i kveld. Hønefoss står med 2-2-2 og 6-5 i målforskjell på AKA Arena, og på de fire siste i serie og cup er fasiten 0-2-2. Laget ligger på 13. plass, og kun målforskjellen skiller ned til LSK på nedykk-playoff.

Brann hadde få problemer med å slå et usedvanlig gavmildt Sandnes Ulf 6-1 forrige runde, og ligger på femteplass før kveldens kamp. Opp till AaFK på bronse skiller det bare ett poeng.

Brann stiller uten kaptein Markus Jonsson. Den svenske midtstopperen har slitt med forkjølelse de siste dagene og hviles i kveld. Spissen Martin Pusic, som måtte ut med skade sist, blir trolig klar. Det samme gjelder midtstopper Simen Wangberg, mens det noe mer usikkerhet rundt Tomasz Sokolowski.

Hos Hønefoss er Heiner Mora fortsatt uaktuell, selv om dialogen med klubben stadig blir bedre. Alexander Groven soner karantene.

Oddsen er satt til 2,30 – 3,25 – 2,70, og vi satser pengene på at Brann endelig lykkes på bortebane. Et annet interessant spill på denne kampen er 1,93-oddsen på at det scores under 2,5 mål. Hønefoss har vært involvert i mange målfattige oppgjør i år, og på lagets seks hjemmekamper er det bare blitt scoret elleve mål totalt. Brann har som nevnt bare scoret to mål på sine seks bortekamper.

Vi setter som vanlig 100 kroner på dagens spill:

Hønefoss - Brann 2,30 - 3,25 - 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør