MER JUBEL?: For Rosenborgs del ble sølv som en seier i fjor. I år åpner de med en lett hjemmekamp.
MER JUBEL?: For Rosenborgs del ble sølv som en seier i fjor. I år åpner de med en lett hjemmekamp. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Endelig er Tippeligaen tilbake

Og det merkes på mandagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny 2. påskedag:
Oddstips 1: Bohinen må snu vintertrenden
Oddstips 2: Brentford med los på Premier League
Oddstips 3: I år skal Alfheim bli et fort
V64 Halmstad: Superjackpot med nesten 2 mill ekstra
V4 Halmstad: Ny kanonsuksess i V4
V65 Leangen: Leirvåg jakter ny suksess
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
Tippeligaen: Her er Nettavisens tips
Obosligaen: Les Nettavisens gjennomgang

Før vi begynner med analysene, ønsker undertegnede å beklage for at tippetipsene ikke innfant seg på fredag. De var klare, men menneskelig svikt (glemsel) gjorde at de aldri så dagens lys. Det skal ikke skje igjen.

Med oss i mandagens bonuspott har vi hele 2,1 millioner kroner. Innleveringsfrist for tippekupongen er 17.55.

Endelig er Tippeligaen og norsk fotball tilbake på langoddsprogrammet! Det er bare å fråtse i de nydelige objektene vi får servert i dag.

For å lese seg opp til seriestart, anbefaler vi å sjekke Nettavisens tabelltips med medfølgende omtaler av hvert lag.

1, Vålerenga — Strømsgodset
Selv om ikke Vålerenga har hatt den beste vinteren, er de av mange spådd som topp fem-kandidater denne sesongen. Mye vil falle på om hvorvidt Kjartanssons erstattere klarer å levere.

I vinterens treningskamper har de 2-2-2. Dagens motstander ble for sterke og vant 3-0 i en treningskamp i slutten av mars.

Strømsgodset kommer til kampen med tre rake seiere i treningskamper mot Tippeliga-motstand. Optimismen virker å være sterk i Drammen etter en mellomsesong i 2014.

Dette blir en meget spennende hovedkamp og det er vanskelig å skille lagene. HUB.

2, Rosenborg — Aalesund
Nå skal trønderne tilbake på toppen. Etter en oppløftende høstsesong har de hatt en meget sterk vinter, med tap for Bodø/Glimt og Viking som eneste riper i lakken.

Arbeidet med å vinne tilbake Trondheims støtte blir viktig og startet i fjor høst. Nå skal Kåre Ingebrigtsen vise at han er tilliten verdig.

Aalesund er vanskelig å spå denne sesongen. Med ny trener kan mye skje, og vinteren ga ikke mye svar til hvordan sesongen ville bli. 3-2-2 er tallene i deres syv siste treningskamper.

I dette oppgjøret er det umulig å komme utenom en H.

3, Sandefjord Fotball — Bodø/Glimt
Dette er den type kamper Sandefjord bør vinne om de skal berge plassen. Etter en suveren sesong i førstedivisjon, har vinterens resultater vært rett og slett begredelige: Uavgjort hjemme mot Follo er eneste kamp de ikke tapte i løpet av de siste syv.

Det som kjennetegnet Sandefjord forrige sesong, var at de var solide og kontrollerende i nesten alle kamper. En formel de må finne tilbake til fortere enn svint.

Bodø/Glimt har heller ikke hatt den beste forsesongen og tapte 2-0 for Tromsø i generalprøven. Seiere over Aalesund, Rosenborg og Viking er imidlertid lyspunkter de kan ta med seg fra en godkjent vintersesong.

Her blir det hard kamp om poengene. HU, selv om vi spiller H på langoddsen.

4, Stabæk — Haugesund
Nå begynner andresesongen for Stabæk og det er forståelig at mange har tippet dem til å ha en tøff sesong. I de siste syv vennskapskampene har de fire uavgjort, to tap og kun én seier - over Sandefjord.

Haugesund har kun spilt fem treningskamper denne vinteren. Det har gått så som så, og de har en uavgjort og fire tap på disse kampene.

Stabæk åpnet fjorårssesongen godt og vi vet alle hva Bob Bradley er god for. HU.

5, Tromsø — Sarpsborg 08
Tromsø åpnet kanskje sesongoppkjøringen med å tape for Aalesund, men siden har de fire seire av fire mulige. Alfheim blir et fort denne sesongen også.

Særpingene har hatt det noe tøffere, men har likevel fire seire av de syv siste treningskampene. Det blir spennende å se hvordan de takler overgangen til post-Brian Deane, men Geir Bakke er på mange måter en habil erstatter.

Uansett: Tromsø er i flyten med en god opprykkssesong i ryggen. Det hadde vært perfekt å krone opprykket med en åpningsseier og vi tror de klarer det. H.

6, Bryne — Nest-Sotra
Hvis Brynes åtte treningskamper er en målestokk, blir dette en meget god sesong for Gaute Larsens menn. Seks seire, inkludert over storebror Viking, er nødt til å styrke selvtilliten.

Nest-Sotra må på sin side finne seg i å være underdog denne sesongen, men laget er godt og treneren er kompetent. De vil nok få en god sesong, men det er på hjemmebane de vil gjøre brorparten av jobben.

Ifølge Norsk Tippings statistikksenter har ikke Nest-Sotra spilt treningskamper denne vinteren. Men det har de absolutt gjort og opplevd gode resultater. Generalprøven endte 0-0 mot Fyllingsdalen.

Her krysser vi HU, selv om vi spiller H på langoddsen.

7, Kristiansund BK — Ranheim
Av syv treningskamper har Kristiansund bare vunnet én. Etter å ha mistet to nøkkelspillere fra i fjor, blir det spennende å se hvordan de takler den nye tilværelsen.

Men i fjor var det nær umulig å slå Kristiansund på hjemmebane og den trenden har all grunn til å fortsette denne sesongen.

Ranheim har vunnet fem av sine ni treningskamper denne vinteren, mot høyst varierende motstand. Hovedutfordringen er å finne en erstatter til Gjermund Åsen, en virkelig klassespiller.

HU virker sannsynlig i denne kampen.

8, Sandnes Ulf — Jerv
Hjemmelaget har hatt en godkjent vinteroppkjøring med fire seire på syv kamper og bare nederlag for Viking. Men mange nøkkelspillere har forlatt klubben og det er mye som avhenger av at erstatterne slår til på direkten.

Jerv kan fort bli årets store overraskelse, etter to opprykk på to sesonger. De var dømt rett ned i fjor, men tok i stedet seieren i 2. divisjon.

Steinar Pedersen er trener for et uhyre spennende Jerv-lag, som har Glenn Andersen som kaptein og stopperkjempe.

Men dette blir neppe Jervs kamp. H.

9, Sogndal — Bærum
Sogndal har beholdt flesteparten av nøkkelspillerne sine og hentet inn Eirik Bakke til å trene laget. Hjemmelaget har spilt hele tolv treningskamper denne vinteren og vunnet fem. Generalprøven vant de 2-1 over Hødd.

Bærum er spådd en veldig tøff sesong og det gjenspeiles i treningskampene de har hatt denne vinteren. Bæringene har spilt åtte treningskamper og vunnet halvparten. I generalprøven tapte de 3-0 for Sarpsborg 08.

Ingen tvil om at Sogndal fortjener favorittstempelet i denne. H.

10, Åsane — Levanger
Et uhyre viktig bunnoppgjør mellom to lag som er spådd i bunn av tabellen. Åsane og Levanger er relativt like og har tynne tropper.

Hjemmelaget har vært på treningsleire i Tyrkia og på La Manga. Det virker som om stemningen er god i troppen og selvtilliten er trolig fortsatt høy etter den overbevisende fjorårssesongen.

Selv om det er spennende med Levanger på nest øverste nivå, skal mye skje om de klarer å holde seg. Dette er et noe ubeskrevet lag, men på reisefot var de i fjor veldig svake.

Men i slike kamper kan alt skje. HUB.

11, Crystal Palace — Manchester City
Alan Pardew har fått Crystal Palace til å se helt annerledes ut. De siste fire kampene har de tre seire og kun blitt slått av Southampton.

Det har gjort at de allerede befinner seg på trygg grunn og kan slippe å tenke på nedrykk. Veien opp er imidlertid noe lang for Crystal Palace, som har 4-3-7 på hjemmebane.

Manchester City har langt på vei sikret en plass i topp fire, men veien opp til Chelsea virker litt for lang. Uten seier i denne kampen, kan de trolig vinke ligagullet farvel. 8-4-3 er en godkjent bortestatistikk.

Selv om det er umulig å komme bort fra bortelaget her, har Crystal Palace vist seg frem fra en meget god side de siste ukene. HB.

12, Wolverhampton Wanderers — Leeds United
Heldigvis for Wolverhampton, innså de alvoret og begynte å vinne før playofftoget forlot perrongen. Nå har de plutselig tre seire på rad og ordentlig los på topp seks. De er nemlig á poeng med sjetteplassen. 11-5-4 er solid på hjemmebane.

Leeds har ikke los på noen ting og virker å bli en middelhavsfarer denne sesongen. Ble regelrett utspilt hjemme mot Blackburn forrige runde og allerede mangel på ting å spille for.

6-5-9 er en meget godkjent bortestatistikk. Likevel tror vi sultne ulver tar en grei seier i denne. H.

432-rekker:

1, Vålerenga — Strømsgodset HUB

2, Rosenborg — Aalesund H

3, Sandefjord Fotball — Bodø/Glimt HU

4, Stabæk — Haugesund HUB

5, Tromsø — Sarpsborg 08 H

6, Bryne — Nest-Sotra HU

7, Kristiansund BK — Ranheim HU

8, Sandnes Ulf — Jerv H

9, Sogndal — Bærum H

10, Åsane — Levanger HUB

11, Crystal Palace — Manchester City HB

12, Wolverhampton Wanderers — Leeds United H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Vålerenga — Strømsgodset HUB

2, Rosenborg — Aalesund H

3, Sandefjord Fotball — Bodø/Glimt HU

4, Stabæk — Haugesund HU

5, Tromsø — Sarpsborg 08 H

6, Bryne — Nest-Sotra H

7, Kristiansund BK — Ranheim HU

8, Sandnes Ulf — Jerv H

9, Sogndal — Bærum H

10, Åsane — Levanger HU

11, Crystal Palace — Manchester City HB

12, Wolverhampton Wanderers — Leeds United H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør