(Reuters/Scanpix)

Endelig seier for Barcelonas nest beste

Espanyol har hatt en tung sesong, men kveldens bunnoppgjør blir en opptur.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av norsk, svensk og finsk hockey, svensk håndball og fotball fra diverse ligaer. Vi nøyer oss med en singel denne gangen og sparer heller energien til fredagens tippekupong.

Dagens langskudd
Frisk/Asker - Lørenskog H, 2,80
Frisk har vist brukbar form i det siste, og ledet lenge mot VIF tirsdag (tapte til slutt 3-4). Før det ble det en sterk 3-0-seier borte mot Sparta, og også Rosenborg er nylig blitt slått grundig borte (6-1). Lørenskog står med to strake tap og har mistet kontaktet med lederlagene VIF og Stavanger. Hvis Frisk fortsetter trenden med å vinne annenhver kamp, slik de har gjort de siste rundene, er det duket for hjemmeseier i kveld. 2,80 kan prøves med moderat innsats.

Dagens avslag
163. Stavanger Oilers - Vålerenga H, 1,60
Vålerenga leder serien ett poeng foran Stavanger, men har én kamp til gode. Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen. Først ble det 3-2 til Oilers etter forlengning i Stavanger Ishall, så vant Vålerenga 4-3 i Oslo i midten av november. VIF har slitt en del i det siste, først tap for Roseborg og Tønsberg, før det ble en knepen seier mot Frisk sist. Stavanger tapte for Sparta etter straffer tirsdag, men stod med tre strake seirer før det. H er mest aktuelt her, men 1,60 blir for lavt all den tid Vålerenga garantert stiller skjerpet til dette toppoppgjøret og lagene ofte spiller jevnt.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
194. Espanyol - Deportivo H, 1,80
Espanyol har ikke vunnet en kamp siden borteseieren over Real Sociedad 4. november og ligger nest sist i La Liga. Men situasjonen er likevel ikke bekmørk for Barcelona-klubben.

Etter at den erfarne mexicaneren Javier Aguirre ble hentet inn som ny trener i slutten av november, er det ikke blitt et eneste serietap (0-3-0), og helgens 2-2 borte mot selveste Real Madrid var knallsterkt.

I dag er det en uhyre viktig hjemmekamp mot bunnkollega Deportivo. Begge lagene har 12 poeng, men Espanyol slipper unna jumboplassen grunnet bedre målforskjell. Opp til Granada på sikker plass skiller det kun ett poeng.

Deportivo har 0-2-4 på sine siste seks i serien og har ennå ikke vunnet på fremmed gress (0-4-4). På sesongens åtte bortekamper har laget sluppet inn tre mål i snitt.

Espanyols største problem denne sesongen har vært få scorede mål, men i de to siste kampene er det blitt til sammen fire scoringer i riktig nett.

Når det gjelder skader, ser det meste greit ut for bortelaget, kun midtstopperen Ze Castro er ute. Hos Espanyol står førstekeeper Cristian Alvarez over med skade. Den innleide spissen Samuele Longo (Inter) og angriperen Rui Fonte er ogå ute. Dermed er troppen den samme som forrige runde.

Espanyol har vært kjent som et meget godt hjemmelag, men har bare én seier så langt på Estadi Cornellà-El Prat denne sesongen. Vi tror det tallet dobles i kveld.

Vi setter som vanlig 100 kroner på dagens spillforslag:

194. Espanyol - Deportivo 1,80 - 3,15 - 3.30
Lever spillet her!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør