Foto: Eddie Keogh/REUTERS

Engelsk dobbel til sju ganger pengene

Vi setter innsatsen på Steffen Iversens Crystal Palace. Sjekk dagens andre oddstips.

Kommersielt

Mens Viking forhåpentligvis sørger for gevinst i dagens første oddstips, plukker vi det vi mener er de to beste spillene fra dagens engelske fotball i dette oddstips nummer 2.

Her finner du Sportspills oversikt over skader i Tippeligaen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, med tropper for alle lag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Viking slår Vålerenga
Tippetips: Fulham tar poeng i Liverpool
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Sørlandet: Håkon stoler på Eirik Høitomt

Langoddsen holder det gående utover kvelden med blant annet fransk, spansk og italiensk fotball.

Crystal Palace - Derby
Det er noe med Crystal Palace hjemme på Selhurst Park. De er ubeseiret på de 12 siste kampene her, og sist slo man brukbare Cardiff 1-0. Crystal Palace har 9-5-4 totalt på hjemmebane, og har fått en liten luke på 4 poeng ned til nedrykksstreken. Som divisjonens svakeste bortelag er de avhengige av å fortsette poengfangsten på hjemmebane for å unngå nedrykk. I dag møter de overkommelig motstand i Derby County, som ligger bare fem poeng foran dem på tabellen.

Kapteinen Patrick McCarthy (f) er suspendert. Fra før er Marrow (m) og Hills (f) ute, men det er også det, og manager Dougie Freedman stiller trolig likt som sist, med unntak av McCarthy.

Derby slo til med hjemmeseier mot Swansea forrige helg, og holder nedrykksstriden på litt avstand. Men trygge er de ikke. 2-1-2 er fasit på de fem siste. 8 av årets 15 kamper er tapt, og forrige bortekamp ble det 1-2 tap i Middlesbrough, og Derby viser få eller ingen tegn til god form.

James Bailey (m) og Russell Anderson (f) kan være tilbake fra skader. Dean Leacock (f) har slitt med sykdom den siste tiden, og er usikker. Disse tre spilte for reservelaget på onsdag og kan muligens bli å se på benken. Tomasz Cywka (a) og Jake Buxton (f) er definitivt ute.

Innbyrdes oppgjør:

19.09.2009 Crystal Palace - Derby County 1 - 0
18.04.2009 Crystal Palace - Derby County 1 - 0
29.04.2007 Crystal Palace - Derby County 2 - 0
28.12.2005 Crystal Palace - Derby County 2 - 0
14.10.2003 Crystal Palace - Derby County 1 - 1

Vi finner ikke argumenter for borteseieren. Historien og hjemmelagets form taler klart for at minst ett poeng blir igjen på Selhurst Park, og når Norsk Tipping tilbyr 2,20 på H slår vi til. Gjennomsnittlig odds på H ligger faktisk rundt 2,30 i skrivende stund og slik vi vurderer det, er det for høyt på et hjemmelag som viser så gode takter som Crystal Palace har gjort i år. Så får vi håpe at Iversen får spilletid og setter 1-0 på en heading 1 meter fra mål, slik som forrige gang vi tipset om hjemmeseier på Selhurst Park. Dette objektet må kombineres.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Everton - Fulham
Everton har sakte men sikkert klatret opp på øvre halvdel. De har 5-6-3 på hjemmebane totalt, og fortsatt sliter de å avgjøre de jevne kampene. Det har blitt 1-1 mot Birmingham og tap 0-1 i FA-cupen mot Reading i de to siste spilte på Goodison Park. Phil Neville og Tim Cahill kan begge være tilbake lørdag. Mikel Arteta og Marouane Fellaini er uaktuelle.

Fulham er igjen blitt vanskelig å slå. 6-4-3 på samtlige kamper i 2011 er positivt, spesielt at de vinner flere enn de spiller uavgjort, slik de ikke klarte i starten av sesongen. De to siste bortekampene har endt 1-1 mot Manchester City og 2-2 mot Aston Villa. 1-8-5 på bortebane totalt er for mange poeng gitt bort, og Fulham ligger an til en plass på nedre halvdel. Steve Sidwell og Phllippe Senderos er som kjent begge skadet, mens Dickson Etuhu er tvilsomt startende.

Det står 9-1-0 fordel Everton på de ti siste tilsvarende. En kamp mellom to av ligaens store uavgjort-lag lukter selvsagt U lang vei, og historien er det eneste argumentet for H vi kan finne. Fortsetter Everton ned samme gate som de har vært på vei hele sesongen, der man hever seg og tar poeng mot de beste, men faller ned og avgir poeng når man er favoritter, ligger det an til en ny poengdeling. I dag savner de også et par viktige spillere. Uavgjort til 3,20 hos Norsk Tipping kommer vi ikke utenom, og vi får en dobbel til brukbare 7,04 i total odds. Vi setter 100 kroner, fristen er klokken 15.55.

68. Crystal Palace - Derby 2,20 2,85 2,70
85. Everton - Fulham 1,80 3,20 3,55

Total odds 7,04

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør