Gary Cahill blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt England i 1-0 ledelse hjemme mot Nigeria sist lørdag.
Gary Cahill blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt England i 1-0 ledelse hjemme mot Nigeria sist lørdag. Foto: Richard Calver/rex/shutterstock (Shutterstock)

England klar banker på midtukekupongen

England er store favoritter på ukens midtukekupong og vi ser ingen grunn til å spekulere mot.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddsdobbel: Norge SKAL slå Panama
Oddssingel OBOS-ligaen: Tromsdalen jakter viktige poeng
Tippetips: England klar banker på midtukekupongen
V76 Bjerke: Vi byr på toppobjekter til kveldens V76
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
VM i fotball: Slik ender VM

Det er en smått historisk tippekupong vi har foran oss denne midtuken. For første gang er det kamper fra brasiliansk Serie A på en tippekupong i Norge, faktisk hele seks stykker. I tillegg er det fem privatlandskamper og en hengekamp i OBOS-ligaen. Merk at tre av landskampene spilles torsdag. Bonuspotten er på velvoksne 2,9 mill og innleveringsfristen er kl 18.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper.

1. Norge - Panama
Etter lang tids tørke, ser det endelig bedre ut for det norske herrelaget i fotball. Lars Lagerbäck har åpenbart hatt en god innflytelse som trener og lørdagens 3-2 seier borte mot Island var faktisk Norges tredje strake seier.

Panama lader opp til sitt første VM-sluttspill noensinne og er ikke levnet rare sjansene og har havnet i gruppe med Belgia, England og Tunisia. Spiller sin åpningskamp i VM mandag 18. juni mot Belgia. 0-0 hjemme mot Nord Irland i en treningskamp sist onsdag og ellers har laget tapt 0-1 borte mot Danmark og 0-6 borte mot Sveits i to treningskamper i mars.

Norge jakter altså sin fjerde strake seier i kveld og bør ha meget gode muligheter til å klare det. H.

2. Belgia - Egypt
Denne kampen spilles i Brüssel. Det stjernespekkede belgiske landslaget er av flere eksperter trukket fram som en av outsiderne til å gå hele veien i VM. Etter solide 4-0 hjemme mot VM-klare Saudi Arabia sist tirsdag, endte det 0-0 hjemme mot VM-klare Portugal i en søvndyssende kamp lørdag.

Egypt er også klare for VM og spiller i gruppe med Russland, Saudi Arabia og Uruguay og har en fair sjanse til å avansere fra det som må være en av VM's svakeste grupper. Er dog uten seier på alle fem spilte landskamper etter kvaliken og var heldige som klarte 0-0 mot Colombia i fredagens privatlandskamp i Bergamo, Italia. Superstjernen Mohamed Salah var ikke med der. Åpner VM med kamp mot Uruguay neste fredag.

Belgia har fordel av hjemmebane og skal normalt vinne denne greit. H.

Du kan vinne 865 millioner på Eurojackpot fredag. Klikk her for å levere.

3. England - Costa Rica
Denne kampen spilles torsdag på Elland Road i Leeds. England var sttrålende i 1. omgang hjemme mot Nigeria lørdag, men vesentlig svakere i 2. omgang og vant 2-1. Det var dog den første seieren på fem kamper, men England har møtt meget kvalifisert motstand i oppkjøringen.

Costa Rica er havnet i en meget tøff gruppe sammen med Brasil, Sveits og Serbia og får det tøft med å gå videre. Har variert en god del i oppkjøringskampene til VM, men tok en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Nord-Irland søndag.

England blir blant midtukekupongens aller største favoritter og det er vanskelig å argumentere mot det. H.

4. Portugal - Algerie
Denne kampen spilles på torsdag i Lisboa. Portugal tok som kjent et meget overraskende EM-gull for to år siden. Slo VM-klare Egypt 2-1 hjemme på nøytral grunn i Zürich i mars, men de tre siste treningskampene har ikke gitt noen seire. 0-3 tap hjemme mot Nederland, deretter 2-2 hjemme mot Tunisia forrige mandag og 0-0 borte mot Belgia lørdag. Cristiano Ronaldo var ikke med i den kampen og det er uvisst om han er med her. Er havnet i gruppe med Spania, Iran og Marokko og åpner VM mot Spania neste fredag.

Algerie gikk på sitt tredje strake tap da 2-1 ledelse ble snudd til 2-3 tap mot "ubeskrevne" Kapp Verde på hjemmebane fredag kveld. Før det ble det 0-2 tap mot Saudi Arabia og 1-2 tap mot Iran.

Selv et Portugal på halvfart bør kunne vinne denne hjemme i Lisboa. H.

5. Island - Ghana
Denne kampen spilles på torsdag i Reykjavik. Lørdagens 2-3 tap hjemme mot Norge var faktisk Islands tredje strake tap og den tredje kampen på rad der laget slapp inn tre mål. Er havnet i en tøff VM-gruppe med Argentina, Kroatia og Nigeria og får det tøft med å avansere. Gjør sin åpningskamp i VM mot Argentina neste lørdag.

Ghana klarte ikke å kvalifisere seg til VM og spilte sin første landskamp etter VM-kvaliken borte mot VM-klare Japan sist onsdag og vant likegodt 2-0. Hvordan elleveren blir til denne kampen er ikke lett å si.

Åpen kamp i Reykjavik og vi helgarderer denne. HUB.

6. Tromsdalen - Jerv
Hengekamp i OBOS-ligaen og denne var opprinnelig oppsatt i åpningsrunden.

Hjemmelaget lå under 0-3 til pause borte mot Ull/Kisa søndag, men scoret to raske mål i starten av 2. omgang. Dog endte det med 2-4 tap. Det var lagets femte tap for sesongen og på de ni første seriekampene viser fasiten 2-3-5 og 9 poeng. Det betyr nest siste plass før onsdagens hengekamp. Tok sesongens første hjemmeseier da Nest Sotra ble slått 3-1 i forrige hjemmekamp og står med totalt 1-1-2 på de fire første hjemmekampene.

Etter en flott periode med fire strake seire, ble det 0-2 tap borte mot godtgående HamKam søndag for Jerv. Står med totalt 16 poeng og rekken 4-4-2 på de ti første seriekampene og ligger på 8. plass. Vil ta seg opp på 5. plass med seier her. Variable 2-1-2 på bortebane.

Vi har lansert Tromsdalen på langoddsen, men har mange gode sikkeralternativer på tippekupongen og tillater oss derfor å helgardere på tippekupongen. HUB.

7. Botafogo - Ceara
De seks siste kampene på midtukekupongen er alle henter fra brasiliansk Serie A og alle seks kampene spilles natt til torsdag.

Det er totalt 20 lag på det øverste nivået i Brasil og Botafogo har innledet med 3-3-3 på de ni første seriekampene. Samtlige tap er kommet på bortebane, hjemme er laget fortsatt ubeseiret (2-2-0). Ligger på 12. plass med totalt 12 poeng. Her er Matheus Fernandes tilbake etter karantene, mens Gatito Fernández og João Paulo fortsatt er ute med skader.

Tabelljumbo Ceara står med fattige tre poeng etter de ni første serierundene. Ingen kamper er vunnet og på bortebane er det blitt ett poeng på fire kamper. Luiz Otávio er tilbake etter karantene, mens Felipe Azevedo, Arnaldo og Naldo alle er ute med skader.

Det skal være gode muligheter for at hjemmesterke Botafogo tar bunnlaget. H.

8. Vitoria - Chapecoense AF
35 mål er det blitt på de ni første seriekampene for Vitoria og det betyr altså et snitt på rundt fire scoringer per kamp. Dog er det blitt hele 20 baklengsmål og kun to seire (2-2-5) og kun åtte poeng. 1-1-2 på fire spilte hjemmekamper. Her må midtbanespilleren Rodrigo Andrade sone karantene for gule kort. Venstrebacken Jeferson er dog tilbake etter endt karantene.

Chapecoense AF er ubeseiret på hjemmebane (2-2-0), men står fortsatt uten seier på bortebane på fem forsøk (0-2-3). Står med totalt 10 poeng og ligger på 14. plass. Leandro Pereira ble utvist i forrige kamp og soner følgelig karantene her.

Vi tror ikke Chapecoense AF får sin første borteseier nå heller og nøyer oss med halvgardering. HU.

9. Corinthinans - Santos
Kun fire poeng på fem spilte bortekamper (1-1-3), men solide 3-1-0 på fire hjemmekamper for Corinthinans som ligger på 8. plass med totalt 14 poeng. Sliter med en rekke skader i mannskapet sitt før denne kampen.

Santos er i likhet med de fleste andre lagene i den brasilianske toppdivisjonen klart best på hjemmebane (3-0-1). Borte har laget kun maktet å score en gang på fire forsøk og samtlige fire bortekamper er tapt.  Spissene Bruno Henrique og Arthur Gomes er dog begge friskmeldt til denne kampen.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende og bra sjanse for at det blir hjemmeseier igjen. HU.

10. Sport Recife - Atletico PR
Det er meget jevnt på øverste nivå i Brasil og Sport Recife ligger på 6. plass med totalt 15 poeng (4-3-2). Det skiller dog ikke mer enn tre poentg ned til Botafogo på 12. plass. Ubeseiret hjemme etter fire spilte hjemmekamper (2-2-0) og brukbare 2-1-2 på bortebane. Kun to spillere er ute med skade.

Atletico PR har innledet på det jevne med 2-3-4 på de ni første seriekampene. Ligger på 16. plass med totalt 9 poeng og står med kun en scoring på totalt fem bortekamper og har tilgode å vinne borte (0-3-2). Tre-fire spillere er uaktuelle grunnet skade.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende og halvgardering bør være tilstrekkelig her. HU.

11. Cruzeiro - Vasco Da Gama
Til tross for tre tap på de ni første seriekampene ligger Cruzeiro på 2. plass med sine 16 poeng, men er altså kun fire poeng foran Botafogo på 12. plass. 3-0-1 og spesielle 4-1 i målforskjell på de fire første hjemmekampene. Det eneste hjemmetapet kom i seriepremieren mot Gremio (som ligger på 3. plass). Spissen Sassá soner karantene for gule kort, ellers er det få fravær for hjemmelaget.

Vasco Da Gama er et av kun to lag som kun har spilt åtte kamper. 3-2-3 totalt og 11 poeng. 0-2-1 på tre spilte bortekamper. Zé Ricardo trakk seg som trener etter lørdagens 1-2 tap hjemme for Botafogo og Vasco har en rekke fravær i sitt mannskap.

Formsterke Cruzeiro bør ha gode vinnersjanser her, men vi må prøve å få vekk noen av de største favorittene og tar oss råd til helgardering. HUB. 

12. Gremio - Palmeiras
4-4-1 og spesielle 10-3 i målforskjell for Gremio som innehar 3. plassen før denne midtukerunden. Er ubeseiret på hjemmebane etter fire kamper, men kun en av disse er vunnet (1-3-0). Arthur, Léo Moura og Luan er alle tilbake i trening etter skadefravær, men fortsatt er det noen skader i laget.

Palmeiras har foreløpig tatt brorparten av sine poeng på hjemmebane (3-1-1), mens det kun er blitt en triumf på fire spilte bortekamper (1-1-2). Ligger på 7. plass med totalt 14 poeng. Diogo Barbosa og Keno ble begge skadet i søndagens hjemmekamp mot Sao Paulo og mister denne kampen.

3-3-3 på de ni siste tilsvarende, men vi tror ikke hjemmesterke Gremio taper denne gang. HU.

96-rekker:
1. Norge — Panama H

2. Belgia — Egypt H

3. England — Costa Rica H

4. Portugal — Algerie H

5. Island — Ghana HUB

6. Tromsdalen — Jerv H

7. Botafogo — Ceará H

8. Vitória — Chapecoense HU

9. Corinthians — Santos HU

10. Sport Recife  — Atlético Paranaense HU

11. Cruzeiro — Vasco da Gama HU

12. Grêmio — Palmeiras HU

432-rekker:
1. Norge — Panama H

2. Belgia — Egypt H

3. England — Costa Rica H

4. Portugal — Algerie H

5. Island — Ghana HUB

6. Tromsdalen — Jerv HUB

7. Botafogo — Ceará H

8. Vitória — Chapecoense HU

9. Corinthians — Santos HU

10. Sport Recife — Atlético Paranaense HU

11. Cruzeiro — Vasco da Gama HUB

12. Grêmio — Palmeiras HU

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør