Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Et dejligt og supert spill

Dagens beste spill på langoddsen hentes fra dansk Superliga. Sjekk tipset her.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på usedvanlig mange spennende objekter i dag, tatt i betraktning at det er mandag. Norsk 2. divisjon og 3. divisjon er alltid interessant, og i England møtes Manchester United og Newcastle på Old Trafford i et oppgjør som trolig ender med hjemmeseier, uten at oddsen på 1,15 frister veldig. I dag setter vi pengene på FC Midtjylland.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

FC Midtjylland - AaB
Dansk Superliga, runde 5. Midtjylland er blant lagene som er kommet best i gang i den danske seriestarten. Fire kamper har gitt 3-0-1 og solide 7-1 i målforskjell. Horsens og Silkeborg ble begge slått 2-0 før man tapte 0-1 borte for Brøndby, som også har startet godt. Deretter kom man direkte tilbake på vinnersporet med 3-0 i Esbjerg. Man har altså tapt for et godt lag, og slått tre som ser ut til å gjøre det middels eller dårlig.

Vinn på trav i lunsjen: Blekkan med nøkkelen igjen

AaB er spådd en sesong på nedre halvdel, etter at laget har solgt unna et par av de beste fra i fjor (Michael Jakobsen, Andreas Johansson), og forsterket laget kun med fire juniorspillere fra egen stall foreløpig. Foreløpig har man levd opp til forventningene. AaB leter fortsatt etter forsterkninger, men det blir trolig unge og ukjente spillere, da man ikke har den feteste lommeboken denne sesongen.

AaB har 1-2-1 på de fire første, og man klarte blant annet 1-1 borte mot FCK for et par uker siden, så det ser ikke helt galt ut. 0-0 hjemme mot Silkeborg sist var riktignok ingen stor prestasjon, og det eneste laget man har slått så langt er nyopprykkede Lyngby.

Skal vi tro danske aviser og andre eksperter har AaB har skapt lite fremover på banen i de fire første kampene. De har stort sett satset på å kjempe seg til poeng ved å legge laget i forsvar og spolere motstanders spill, og ikke villet skape noe selv. Litt overdrevet må dette være, siden de tross alt vant 4-2 over Lyngby i premieren, men det er likevel stor grunn til å tro at AaB går defensivt til verks på bortebane i kveld, og at Midtjylland vil måtte jobbe tålmodig for å få det første målet. Med en gang de eventuelt får det, blir oppgaven trolig enklere når AaB tvinges fremover.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

FC Midtjylland-trener Allan Kuhn har en lang fortid i AaB, og kjenner dette laget bedre enn de fleste. Han bør ha en meget klar ide om hvordan AaB beseires. Kuhn har nesten ikke skader i troppen foran dagens kamp, Mikkel Thygesen er eneste mann på skadelisten etter at han fikk en liten strekk på trening torsdag. Det skal være noen fravær hos AaB, men troppen er ikke lagt ut, så vi har ingen navn i skrivende stund.

Det spilles lite uavgjort når disse to er i aksjon. Siden 2-2 kampen i 2005 har de 14 påfølgende innbyrdes oppgjørene hatt en vinner, og det er nesten uten unntak hjemmelaget. Midtjylland har vunnet 2-0, 2-1, 2-0, 2-1 og 2-1 i de fem siste på dagens bane.

Vi mener det ligger an til enda en hjemmeseier på MCH Arena. AaB skal ha et svakere lag enn på lenge, mens Midtjylland ser ut til å være i meget god form om dagen. 1,70 på H spilles. Innsatsen blir 200 kroner, og spillefristen er klokken 18.55.

95. FC Midtjylland - AaB 1,70 3,10 3,75

Klikk her for å levere dette spillet.

Andre objekter vi vurderer å spille i dag er Randaberg, Ullensaker/Kisa og Vålerenga 2, hvis oddsen blir brukbar. Eik-Tønsberg mener vi skal ha gode sjanser på Flints nye kunstgressbane. Eik gjorde en dårlig kamp mot Falk sist, selv om de vant, og vi tror de hever seg i dag og vinner. Men heller ikke her er oddsen satt i skrivende stund.

PS: Det er 12,9 i odds på Newcastle-seier over Manchester United i kveld.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør