Molde har et glimrende utgangspunkt før oppgjør nummer to. De bør ta seg greit videre.
Molde har et glimrende utgangspunkt før oppgjør nummer to. De bør ta seg greit videre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Europeisk fotball på midtukekupongen

Vi har nok en midtukekupong med kvalifseringskamper til Champions og Europa League. Det er en spennende kupong!

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
V5 Drammen:
Strålende objekter i Drammen
V65 Bergen: Herlig V65-omgang i Bergen
V65 Øvrevoll: Forrykende omgang med dobbel V65-jackpot
Oddstips 1: Vi tror hardt på Sarpsborg seier
Oddstips 2: Gerrard og Rangers tar seg videre
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

En ny midtukekupong står for døren. I dag, som de to siste midtukekupongene, er det returkamper i kvalifiseringen til Champions League og Europa League som bekler kupongen. Fire kamper fra den gjeveste turneringen og åtte kamper fra Europa League. En del klare favoritter er det, men det er også litt skummelt med lag som så og si er klare for avansement etter den første kampen, og fort er i cruisekontroll.


1. Rosenborg – Celtic
Den overlegne seriemesteren fra Skottland gjester Rosenborg og Lerkendal i kupongens åpningskamp. Første oppgjøret endte 3-1, i favør Celtic.

Rosenborg har vært og er gjennom en turbulent tid. Den meget kontroversielle sparkingen av Ingebretsen/ Hoftun har nok satt sine spor. Det er tøft å ta over i en slik situasjon, når klubbledelsen sparker treneren etter tre strake seriegull. Har det noen gang skjedd i fotballens historie? Rosenborg skal hente igjen 1-3 fra Celtic Park, og vil få det veldig tøft. 2-0 hjemme på Lerkendal vil dog gi avansement, og det er fullt mulig å klare dette. Guttene fra Trondheim var veldig gode den første omgangen i Skottland, men dessverre kom de ut i andreomgang og skuffet stort. Enkle feil mot Celtic straffer seg. Trønderne er i grei form, og har kuttet forspranget til Brann på tabelltopp i Eliteserien. De må spille bra i samtlige 90. minutter om de skal ha noe mulighet i dag. Ikke i kun 45.

Celtic er bra, men ikke i sesongmodus. Vi må si, til tross for dette, at skottene imponerte mot Rosenborg. Vi trodde ikke de skulle ha så mye krutt i beina i andreomgang. Dette viser bare at laget er så absolutt i rute. Brendan Rodgers sine gutter serieåpner 04.08. De vant den skotske serien i fjor med hele ni poeng foran Aberdeen, og har mye erfaring fra spill i Europa. Celtic er vant med å spille kamper som dagens, og har så mye rutine at de skal være store favoritter til å gå videre.

Vi tror det blir jevnt på Lerkendal. Celtic vil spille på ledelsen fra det første oppgjøret, og klarer seg med et knepent tap. Vi forsøker HB (HUB på 432 rekker spillet)

2. Sturm Graz – Ajax
Ajax fra Nederland ankommer Østerrike og kampen mot Sturm Graz med en grei 2-0-ledelse fra det første oppgjøret mellom de to klubbene. Vanskelig for Sturm, som ikke fikk det viktige bortemålet i Amsterdam.

Sturm Graz har et meget vanskelig utgangspunkt foran dette returoppgjøret. 0-2-tap i Amsterdam i første kamp, krever seier med tre mål for å avansere. Det østerriske laget serieåpnet i helgen, med en 3-2-seier hjemme mot Hartberg.

Ajax skaffet et fint utgangspunkt med sin seier hjemme på Amsterdam Arena. Laget er ikke i seriemodus. Den nederlandske serien sparker i gang 11.08. I fjor endte Ajax på andreplass etter PSV. Laget har dog flere treningskamper bak seg, blant annet 1-1 mot det nyopprykkede Premier League-laget Wolverhampton.

Vi tror ikke Ajax roter bort dette. Med 2-0 fra første kamp vil nok laget spille litt på resultatet. Vi forsøker UB.

3. Basel – PAOK Thessaloniki
PAOK som til daglig spiller i den greske ligaen tar turen til Sveits og Basel for dette returoppgjøret. PAOK vant det første oppgjøret 2-1 hjemme, og bortemålet til Basel gjør dette til en meget spennende kamp i returoppgjøret.

Basel Fikk det viktige bortemålet i første kamp. Det betyr at 1-0-seier er nok i denne returkampen. Laget endte på andreplass i den sveitsiske ligaen i fjor, 15 poeng etter vinneren Young Boys. Årets liga har rukket å spille to serierunder, og Basel har startet svakt med et tap og en uavgjort.

PAOK endte seks poeng etter den greske seriemesteren AEK Athen i fjor på en annenplass. Årets serie har ikke startet. Gjestene vil nok prøve å ri på sin 2-1-ledelse, men vil ventelig få det tøft i Sveits.

Vi tror det skiller en del på lagene her, og tror Basel snur dette, og går videre. H

4. Vidi FC – PFC Ludogorets
Et oppgjør mellom Vidi fra Ungarn og Ludogorets fra Bulgaria. Lagene spilte målløst 0-0 i det første møtet i Bulgaria. Alt er derfor åpent foran returen i Ungarn.

Vidi holder til i den ungarske ligaen til daglig. De vant serien i fjor. Laget gjennomførte hele fjorårssesongen uten tap på eget gress. I årets seriestart har man rukket å spille to kamper. Vidi har notert seg for en seier og en uavgjort så langt.

Ludogorets spiller i den bulgarske serien, og det er ikke mye kjent her på berget. I likhet med hjemmelaget ble også gjestene seriemestere i fjor. Bare to tap på 36 kamper. Vidi har startet årets liga med en seier og en uavgjort.

Veldig vanskelig å sette lag fra Ungarn og Bulgaria opp mot hverandre. Vi sjanser på at kampen får en vinner etter 90 minutter og spiller HB.

5. KF Laci – Molde
Kamp fem bringer oss fra Champions League-kvalik, til Europa League. Også her returkamper i kvalifiseringsspillet. Molde tar med seg en tilsynelatende meget trygg 3-0-ledelse til Albania. Mye rart skal skje om ikke Solskjær sine gutter går lett videre.

KF Laci er nok ikke noe stort lag. Endte helt nede på fjerde plass i den svake ligaen i Albania. På eget gress hadde Laci 10-4-4 på de 18 hjemmekampene i fjor.

Molde er i fin form. De har mye bra spillere, og begynner å fungere nå. De avsluttet vårsesongen i vår egen eliteserie, med å sende Vålerenga hjem fra rosenes by med 1-5 i kofferten. Før det vant de 4-0 i Bergen over Brann. Laget har faktisk meldt seg på i tittelkampen etter mange gode kamper. 

Med 3-0 er dette grei skuring for Molde. Dog er det farlig å spille ren borteseier, da Molde overhodet ikke trenger å vinne. Både uavgjort og et knepent tap er greit for å gå videre. Vi spiller derfor B. (HUB på 432 rekker spillet)

6. Lillestrøm – LASK Linz
I motsetning til Molde har Lillestrøm en håpløs oppgave på Åråsen. 0-4 i første kamp i Østerrike er ikke mye å hoppe i taket for. Europa-eventyret har nok forlatt plattformen på Lillestrøm.

Lillestrøm sliter, og er svake. Bare målforskjell skiller ned til direkte nedrykk i vår egen Eliteserie. Guttene fra Romerike avsluttet vårsesongen med tap 1-3 i Skien for Odd. Med 0-4-tap i Linz i første kamp er det nok bare å gjennomføre for kanarifuglene, og konsentrere seg om å berge plassen i serien.

Linz er egentlig ikke noe stort lag. Fjerdeplass i den middelmådige østeriske serien i fjor, viser bare hvor svakt det var av Lillestrøm å tape hele 4-0. I årets serieåpning tapte Linz 1-3 for Salzburg.

Denne kampen er nok allerede avgjort når det gjelder avansement til neste runde. Alltid skummelt å tippe når bortelaget klarer seg med uavgjort, og også med tap. Vi spiller derfor HUB.

7. Sarpsborg 08 – St. Gallen
Et meget spennende oppgjør venter på Sarpsborg stadion når St. Gallen fra Sveits kommer til Østfold. Gjestene vant 2-1 hjemme, men bortemålet er meget viktig for Sarpsborg, som går videre med 1-0 hjemme.

Sarpsborg er i ferd med å gjøre det bra i Europaligaen. Solide 6-0 sammenlagt mot svak motstand fra Island i første kvalikrunde var sterkt. Gutten fra Østfold gikk på et 1-2-tap i det første oppgjøret mot dagens motstand. Geir Bakke sine gutter burde fått med et enda bedre resultat, da St. gallen ble redusert til ti mann allerede etter fire minutter. Det kunne dog stått 0-3 til pause, for Sarp hadde flere store sjanser som ble misbrukt. Det blir veldig spennende å se de blåkledde i dagens kamp, og hvordan de takler dagens utfordring. Sarpsborg ligger på en sjetteplass i Eliteserien her hjemme, bare tre poeng fra medalje. I den siste kampen i vårsesongen i Eliteserien vartet man opp med meget solide 4-1 over Ranheim hjemme på stadion. Laget virker til å være i god form, og er et godt hjemmelag.

St. Gallen endte helt nede på femteplass i den sveitsiske ligaen i fjor. Ikke veldig imponerende. Laget tapte ni av 18 bortekamper, og skuffet stort. I årets serie har man startet med en seier og et tap. Til tross for at laget slo Sarp på hjemmebane, med en mann mindre i stort sett hele kampen, tror vi laget fra Sveits skal få det tøft på Sarpsborg stadion. 

Vi tror Sarpsborg har bra sjanser til å vinne denne kampen, og også sammenlagt. Vi håper lite erfaring med dobbelkamper ikke spiller inn. HU.

8. AIK – FC Nordsjælland
Et utrolig interessant skandinavisk møte på Friends Arena i Stockholm, når danske FC Nordsjælland ankommer Sverige med sin 1-0-ledelse fra første kamp i Danmark.

AIK er gode. I det første oppgjøret mot Nordsjælland hadde laget tre gigamuligheter i den første omgangen. I starten av andre omgang brant laget et straffespark. Det er utrolig at svenskene fikk med seg et bortemål hjem fra Nordsjælland. Om vi ser vekk fra sjansesløseriet, synes vi laget spilte en meget god bortekamp. Har ikke tapt i Allsvenskan etter 16 kamper, og står med 6-2-0 hjemme på Friends Arena. 1-0 over Kalmar i siste kamp betyr fire strake seire i den svenske toppdivisjonen. AIK sine meget høylytte og engasjerte tilhengere kommer til å lage liv på denne kampen.

FC Nordsjælland vant 1-0 hjemme i den første kampen mot AIK, men var heldige. Vi mener bestemt, selv med en 1-0-ledelse, at laget ikke er favoritter i forkant av dagens kamp. Nordsjælland vant den danske serien i fjor, og har startet årets Superliga i Danmark med en seier og to 

Dette blir tøft og jevnt. Det danske laget vil gå videre med ettmålstap, om de scorer på Friends Arena. AIK er dog veldig gode hjemme. Vi spiller HU.

9. AZ Alkmaar – Kairat
Kairat fra Kazakhstan vant første kamp noe overraskende 2-0 på hjemmebane, og har et glimrende utgangspunkt før returen i Nederland.

AZ Alkmaar endte på tredjeplass i Nederland i fjor etter PSV og Ajax. Laget starter seriespillet 12.08 i sin hjemlige serie. Laget er ubeseiret på fire treningskamper i sommer, men gikk altså på et stygt 0-2 tap mot dagens motstander i første kamp i Kazakhstan.

Kairat har to kamper igjen i sin egen serie i Kazakhstan, og ligger på andre plass, seks poeng bak lederlaget Astana. Overrasket de fleste med 2-0-seier i første kamp. Laget har nå et svært bra utgangspunkt før returen. Laget går videre med ettmålstap og også med tomålstap, om man scorer i Nederland.

Dette blir spennende. Alkmaar må jage. Vi tror laget vinner, men om de går videre gjenstår å se.Vi skal dog tippe denne kampen isolert sett, og bruker bare et tegn. H.

10. Burnley – Aberdeen
Et interessant oppgjør på Turf Moor i Burnley når skotske Aberdeen tar turen sørover i Storbritannia. Lagene spilte 1-1 i første kamp på Pittodrie Park i Aberdeen. Det er alltid litt Battle of Britain preg når engelske og skotske lag braker sammen.

Burnley overrasket stort i Premier League i fjor og kapret en Europaliga-plass. 1-1 er et glimrende utgangspunkt for hjemmelaget, som er favoritter til å gå videre. Burnley serieåpner borte mot Southampton 12.08.

Aberdeen er bra. Nå er den skotske ligaen vesentlig svakere enn Premier League i England, men topplagene i Skottland er dog brukbare. 1-1 i første kamp er muligens for svakt, men det er tøft i møter mellom britiske lag. Aberdeen serieåpner 06.08 i en tidlig toppkamp mot Rangers.

Tøft, hardt og jevnt. Vi tror Burnley drar dette i land og spiller H.

11. Rangers – NK Osijek
Kroatiske Osijek ankommer Skottland og Ibrox til møte med Rangers, og har en meget tøff oppgave. Det skotske laget vant 1-0 i Kroatia, og vil med stor sannsynlighet avansere til neste runde.

Spennende blir det å se hva nyansatte Steven Gerrard kommer til å utrette med sitt Rangers denne sesongen. Alle vet at nevnte Gerrard var en enorm fotballspiller, men hva kan mannen få til som manager? Han fremstår som en kontrollert, sindig og rolig type, og vi tror Rangers kan nå nye høyder under den tidligere midtbanespilleren. Rangers endte på tredjeplass, etter Celtic og Aberdeen i fjorårets skotske Premiership. 1-0-seieren i Kroatia gir laget et glimrende utgangspunkt før denne kampen. Som nevnt i kamp 10, så serieåpner Rangers mot Aberdeen 06.08.

Kroatiske Osijek står foran en trolig for hard oppgave. Tap hjemme i første kamp gjør avansement veldig vanskelig. Osijek havnet på fjerdeplass i ligaen i Kroatia i fjor. I årets serieåpning ble Hajduk Split slått 3-1. Her må laget fremover. De må nemlig ha mål for og ta seg videre. Da tror vi forsvaret til dagens bortelag skal få slite når Rangers kommer med sterkt skyts på overganger. 

Osijek vil selvsagt prøve, men det er vanskelig å se laget vinne på Ibrox. Mer enn 50000 skotter vil nok få oppleve å se Rangers ta seg greit videre til neste runde. Vi spiller H.

12. Rio Ave FC – Jagiellonia Bialystok
Portugal mor Polen i kupongens avslutningskamp. To veldig ukjente lag for de fleste av oss her på berget. De polske gjestene ankommer med en 1-0 ledelse fra den første kampen i Polen.

Rio Ave endte på femte plass i sin hjemlige serie i Portugal i fjor. 11-3-3 på 17 hjemmekamper, tyder på at vi har å gjøre med et bra lag på eget gress å gjøre. Laget serieåpner 12.08

Jagiellonia fra Polen ble nummer to i den polske ligaen i fjor, bare tre poeng etter seriemester Legia Warszawa. I de to kampene i årets polske serie har laget notert et tap og en seier.

Spennende utgangspunkt i denne kampen. Vi tror portugiserne snur og går videre. Vi spiller H.

96-rekkeren:
1. Rosenborg - Celtic HB
2. Sturm Graz - Ajax UB
3. Basel - PAOK Thessaloniki H
4. Vidi FC - PFC Ludogrets HB
5. KF Laci - Molde B
6. Lillestrøm - LASK Linz HUB
7. Sarpsborg 08 - St. Gallen HU
8. AIK - FC Nordsjælland HU
9. AZ Alkmaar - Kairat H
10. Burnley - Aberdeen H
11. Rangers - NK Osijek H
12. Rio Ave FC - Jagiellonia Bialystok H

432-rekkeren:
1.
Rosenborg - Celtic HUB
2.
Sturm Graz - Ajax UB
3.
Basel - PAOK Thessaloniki H
4.
Vidi FC - PFC Ludogrets HB
5.
KF Laci - Molde HUB
6. Lillestrøm - LASK Linz HUB
7.
Sarpsborg 08 - St. Gallen HU
8.
AIK - FC Nordsjælland HU
9.
AZ Alkmaar - Kairat H
10.
Burnley - Aberdeen H
11.
Rangers - NK Osijek H
12.
Rio Ave FC - Jagiellonia Bialystok H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør