Foto: Paul Ellis (AFP)

Everton vinner på hjemmebane

Everton tar i mot West-Bromwich i sesongpremieren på Goodison Park. Les dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
V75 Drammen: Superobjekt i V75!
Tippetips: Fortsetter Benteke scoringsshowet?
Oddstips: Reading rykker forbi

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Serie A, Bundesliga, Primera Division, Ligue 1, Superliga, Eredivisie, norsk 3.divisjon, Championship og League One.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Aston Villa – Liverpool H 3.60

Aston Villa greide ikke å ta nok en skalp borte mot Chelsea i midtuken, som endte med 1-2 tap. Men Paul Lamberts menn spilte seg frem til flere gode sjanser og kunne med litt bedre uttelling fått med seg poeng. Stiller med Christian Benteke på topp som står med 17 mål i serien i 2013, tre mer enn noen annen og bare Messi og Ronaldo har scoret mer i Europas fem største ligaer i år. Ciaran Clark og Chris Herd er tilgjengelig igjen, mens Nathan Baker er tvilsom.

Liverpool hadde flere skudd på mål enn noen andre Premier League lag forrige helg og burde ha avgjort mot Stoke lenge før slutt. Men det ble med det ene målet av Daniel Sturridge og de røde sikret seg sin første seier i seriepremieren på Anfield siden 2001. Men det kunne endt med et bittert poengtap hadde det ikke vært for Simon Mignolets dramatiske strafferedning rett før slutt. Til dagens kamp mangler fremdeles utestengte Luis Suarez, men Aly Cissokho (f), som ble hentet på lån fra Valencia denne uken, kan få sin debut.

Aston Villa ser farlige ut i år med Benteke og Agbonlahor på topp. Liverpool åpnet lovende, men slet med uttellingen. Dagens oppgjør ser åpent ut og vi finner helt klart mest verdi i hjemmeseier til 3.60 i odds.

Norsk Tipping

Dagens spill
Blackburn Rovers - Barnsley

Blackburn har fått en dårlig start på sesongen og har kun poenget fra Derby-kampen i åpningsrunden etter tre runder. To siste har endte med tap mot Doncaster borte og Nottingham Forrest hjemme. Var fullt på høyde mot Forrest som er tippet i toppen i år, men gjestene stakk av med seieren etter Darius Henderson scoret på overtid. Har gode offensive spillere som Jordan Rhodes og Ruben Rochina, men sistnevnte fikk skulderen ut av ledd i debuten og er utilgjengelig til dagens kamp.

Barnsley tok årets første poeng i hjemmemøtet mot Charlton forrige helg og er dermed tabellnaboer med dagens motstander i bunnen av tabellen. Leverte en godkjent første omgang mot Charlton og ledet 2-0, men laget kollapset mot slutten og ble felt av svakt spill og personlige feil. Hadde lite å stille opp med i hjemmemøtet mot Wigan, gjestene dominerte kampen fra start til slutt og skapte sjanser nok til å vinne med større sifre. Trener David Flitcroft synes å ha mye å ta tak i, og klubben som reddet plassen med ett fattig poeng i fjor ser ut til å få det tøft i bunnen i år også. Marcus Pedersen ble denne uken hentet inn for å styrke angrepet.

Begge lag har fått en tøff start på sesongen og begge er følgelig lysten på å snu det rundt. Poengfangsten er lik etter tre runder, men vi tror Blackburn skal ha mer å gå på. Selv om de slet på nedre halvdel i fjor skal det være kvalitet nok i laget til å forbedre passeringen betydelig i år. Barnsley er spådd en tøff sesong i vente og innledningsvis har vi sett hvorfor. 1.90 på at Blackburn vinner over et blekt Barnsley synes greit betalt.

Everton - West-Bromwich
Everton var best i det meste mot Norwich på Carrow Road i åpningsrunden, men vertene scoret på sine to eneste skudd på mål og var heldige som beholdt ett poeng. Roberto Martinez lot Ross Barkley starte på midten sammen med fjorårets faste bidragsytere, og nittenåringen takket for tilliten med å levere en strålende kamp og en flott scoring. Virket friske fremover og spilte seg frem til flere gode sjanser, men forsvarsspillet må terpes. Sylvain Distin er usikker mens Antolin Alcaraz fremdeles er utilgjengelig.

West-Bromwich var merkverdig tamme hjemme mot Southampton sist og faktumet at de bare fikk sendt avgårde ett skudd mot gjestene mål sier det meste. Kampen luktet 0-0 lang vei, men Southampton ble tildelt straffe på overtid som resulterte i kampens eneste mål. Dermed fortsetter de labre resultatene til West-Brom, som tross fjorårets åttendeplass, har kun vunnet én av sine ti siste i Premier League. Hentet i sommer inn klubb-nomaden Nicolas Anelka, som fikk starte, men franskmannen utrettet svært lite. Anelka har for øvrig visstnok allerede kommet på kant med sin nye klubb og er ikke å finne i dagens tropp.

Everton var solide på Goodison Park i fjor med 12-6-1. Laget synes å ha funnet seg til rette under Martinez og selv om det ikke ble seier i første kampen var spillet lovende. Det samme kan ikke sies om West-Bromwich, som bød på fint lite mot Southampton. Everton er uten tvil det bedre laget og vi tror sesongpremieren på Goodison Park ender med seier.

Everton - West-Bromwich 1.55 3.60 5.25
Blackburn Rovers - Barnsley 1.90 3.15 3.40

Totalt odds 2.94

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør