Fanny er nøkkelen til gull

Fanny Welle-Strand Horn går førsteetappen for Norge fredag og lykkes hun blir det gull.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Strålende helg
Vi går inn i avslutningshelgen på vinter-OL, og vi har nok engang opplevd et strålende OL. Etter at kombinertgutta tok gull under lagøvelsen torsdag, er Norge oppe i ti gullmedaljer, men vi har forhåpentligvis mer i vente. Både under herrenes og kvinnenes skiskytterstafetter er det gullsjanser og i langrenn er det gullsjanser både under kvinnenes 30 km lørdag og under guttas femmil søndag. I tillegg er Henrik Kristoffersen et gullhåp i slalåm.

Fredag er det to hyperspennende semifinaler i ishockeyturneringen som venter, og med Sverige mot Finland i den ene og Canada mot USA i den andre så er det duket for timesvis med spenning foran TV-apparatene. For oss nordmenn er det naturligvis kvinnenes skiskytingsstafett som er øvelsen i dag.

Ikke vunnet
Det har vært avviklet tre stafetter i verdenscupen denne sesongen og Norge har følgende plasseringer:
Hochfilzen 7/12-13- 5. plass
Annecy-Le Grand Bornard 12/12-13 - 3. plass
Ruhpolding 8/1-14 - 3. plass
Hvorfor vinner Norge?
Det er ikke lett å få øye på hvem som skal være favoritt, og felles for de nærmeste utfordrerne som er Ukraina og Tyskland er nivåforskjellen på løperne. En viss nivåforskjell er det også på de norske løperne.

Men Tiril Eckhoff og Tora Berger er begge i superform og Ann Kristin Flatland skyter jevnt over bra (har dog hatt litt problemer med farten i sporet). Fanny Welle-Strand Horn har kun vært med på en av stafettene og gikk da andre etappen. Idag starter hun for Norge og nøkkelen på stafett er som kjent å henge med etter den første etappen. 

Ukraina har gode Vita Semereenko på den første etappen, mens Frankrike starter med Marie Laure Brunet, Tyskland har Franzska Preuss, mens Hviterussland starter med Ljudmila Kalinchik.

2,15 er oddsen på norsk gull i denne stafetten, det er ikke sprekt og kanskje burde vi vi stått over denne. Men i gullrusen velger vi å sette våre penger på Norge i ettermiddag og bevilger oss et "underholdningsspill" vel vitende om at status etter at jeg har lansert 16 OL-spill har en tilbakebetalingsprosent (før dagens spill) på 115.

Oddstips 2 vinter-OL fredag (spillestopp kl 15.25)
Blir det norsk gull (ja/nei) 2,15 - 1,50
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør