Bundesligaen starter opp igjen etter vinterpausen med en skikkelig godbit: sølvplasserte Wolfsburg mot serieleder Bayern München.
Bundesligaen starter opp igjen etter vinterpausen med en skikkelig godbit: sølvplasserte Wolfsburg mot serieleder Bayern München. Foto: Alexander Nemenov (Afp)

Får vi 12 rette igjen?

Det gikk svært bra med tippetipsene forrige uke. Fredag jager vi en ny tolver.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens langskudd:  Målrush for tidligere Lyn-spiss
Dagens dobbel:
  Frekk variant til 4,32 i odds
V65 Jarlsberg: Jackpotfest med Høitomt
V65 Östersund:  En tøff banker

Midtukekupongen er denne uken lagt til fredag. De 12 kampene er hentet fra Championship, skotsk Premier League, La Liga, Bundesligaen, Ligue 1, Ligue 2, Eredivisie og belgisk Pro League.

Forrige midtukekupong var vi nær 12 rette på både det lille og det store tipsforslaget, men UB på Brighton – Ipswich viste seg å være en feilvurdering og vi måtte ta til takke med to ellevere på hver kupong. Søndag var det imidlertid dags for årets første tolver.

Både det minste forslaget (96 kroner) og det store (384 kroner) gikk inn med 12 rette, og de samlede premiene ble på henholdsvis 3750 og 4205 kroner.

Dagens tipsforslag kan du levere direkte nederst i denne saken.

1. Bournemouth – Watford
Bournemouth fremstod lenge som uovervinnelige, men laget har nå tapt tre av de fire siste kampene etter 1-2 mot Aston Villa i FA-cupen forrige helg. Gikk på en smell borte mot Leeds forrige serierunde og tapte også den siste hjemmekampen i ligaen (1-2 mot Norwich).

Leder fortsatt serien, men Watford på sjetteplass er bare tre poeng bak.

Watford lå under 0-2 til pause hjemme mot tabelljumbo Blackpool, men tok fullstendig over etter hvilen og ga seg ikke før det stod 7-2 i målprotokollen. Tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo scoret fire av målene og er nå oppe i elleve seriemål. Nigerianeren puttet også to mål i Watfords nest siste kamp, som endte 5-0 over Charlton.

Watford har scoret tolv mål på sine to siste kamper og kan ikke utelukkes mot et Bournemouth som ikke er helt i slag om dagen.

Det begynner å bli en god stund siden noen av disse to var involvert i uavgjortkamper, og vi satser på at HB holder.

2. Partick Thistle - St. Mirren
Partick Thistle var inne i en litt svak periode på nyåret, men slo til med 5-0 over Hamilton for to runder siden. Spilte 1-1 borte mot Kilmarnock forrige helg og ligger på niendeplass.

Er for tiden helt ute av nedrykksstriden og kan klatre opp mot midten av tabellen dersom poengene skulle fortsette å tikke inn.

Callum Booth er hentet på lån fra Hibernian og går trolig rett inn på backplass.

St. Mirren kjemper en tøff kamp for å overleve i Premier League. Ligger på nest sisteplass, en plassering som kvalifisering, mens det er fire poeng ned til nedrykkslaget Ross County. Tapte 1-2 for Dundee hjemme forrige runde, mens det ble 1-1 hjemme mot Dundee United runden før.

Kaptein Steven Thompson er tilbake etter langtidsskade og kan være aktuell for en startplass i angrepet. Spisskollega Yoann Arquin er suspendert.

Dette er det fjerde møtet mellom lagene denne sesongen. St. Mirren vant bortekampen i september, men har side tapt 0-1 i ekstraomganger i cupen (borte) og 0-1 i serien (borte).

St. Mirren har tatt 13 av totalt 15 poeng på bortebane og skal ikke avskrives helt her. HU.

3. Rayo Vallecano - Deportivo La Coruna
Rayo kommer fra et oppskriftsmessig 1-3-tap for Atletico Madrid, men har ellers vunnet to av tre seriekamper i 2015. Ligger på 10. plass med 23 poeng på 20 kamper.

Tito er usikker, men det ser ut til at forsvarskollega Ze Castro og Leo Baptista blir klare.

Deportivo spilte 2-2 hjemme mot Granada forrige runde og tapte 0-4 for Barcelona helgen for to helger siden. Åpnet året med en fin seier over Athletic Bilbao og uavgjort borte mot Levante. Ligger seks plasser og fem poeng bak Vallecano.

Midtbanespilleren Luіs Farіna er ut med karantene for bortelaget. Angriperen Helder Postiga må trolig stå over med skade, ellers ser det bra ut.

Rayo regnes som favoritt, men Deportivo er i stand til å ta poeng. HU.

4. Wolfsburg - Bayern München
Bundesligaen sparkes i gang igjen etter vinterpausen med en skikkelig godbit. Wolfsburg ligger på andreplass med 34 poeng på 17 kamper, mens Bayern leder med 45 poeng.

Wolfsburg har til gode å tape å tape på hjemmebane (7-2-0) i serien, mens Bayern står med 14-3-0 totalt. 

Hjemmealget håper å ha midtbanespilleren Ivan Perisic og den viktige forsvareren Naldo (fem mål) klare til dagens kamp. Begge har slitt med skader i det siste, men er tilbake i full trening. Den defensive midtbanespilleren Josuha Guilavogui er også i trening, men franskmannen må nok vente minst en runde til før han blir klar.

Bayern må klare seg uten Franck Ribery og backen Rafinha, som begge har skadet seg på trening. Fra før er kaptein Philipp Lahm ute med skade til mars. Han erstattes trolig av unggutten Mitchell Weiser.

Vi tror mest på bortelaget, men det er alltid en del usikkerhetsmomenter når seriespillet starter igjen etter en lang pause. UB bør holde.

5. Paris Saint-Germain – Rennes
PSG er tilbake på vinnersporet etter en litt ruskete periode i desember og på begynnelsen av året. Helgens sterke borteseier over Saint-Etienne gjør at laget nå ligger á poeng med Marseille på andreplass. Opp til serieledere Lyon skiller det fire poeng.

Rennes kommer fra et pinlig 1-4-tap for bunnlaget Caen på hjemmebane og har bare tatt to poeng på de siste seks seriekampene. Har falt ned til tiendeplass. En meget skuffende utvikling for laget som ikke tapte én kamp mellom 4. oktober og 6. desember.

PSG har bare tatt ett poeng på de siste to seriekampene mot Rennes, men bortelaget er i så svak form at vi tviler på at stjernegalleriet feiler denne gangen. H.

6. Laval – Troyes
Laval har vært involvert i svært målfattige kamper så langt i 2015 og kommer fra 0-1-tap for Creteil. Et tungt tilbakeslag etter den flotte trepoengeren over Dijon runden før, en seier som ga fansen håp om opprykkskamp i vårsesongen. Ligger nå på sjuendeplass, og det skiller seks poeng opp til den viktige tredjeplassen som gir direkte opprykk.

Troyes er i fantastisk form og står med sju strake seiere uten baklengsmål. Leder ligaen med en margin på sju poeng, og mye skal til dersom det ikke blir opprykk i år.

Skademessig ser det veldig bra ut for begge lag.

Laval er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen (4-6-0), og lager er ikke uten poengsjanse mot ligalederen. HUB.

7. Sochaux - Arles-Avignon
Sochaux stod med 15 seriekamper på rad uten tap før det ble 0-2 borte mot ligaens suverene serieleder Troyes sist. Ifølge rapportene spilte Sochaux en meget svak kamp, og det virket som om spillerne hadde for stor respekt for motstanderen. Falt ned til femteplass, og det skiller ett poeng opp til Dijon på direkte opprykk.

Midtbanespilleren Houssine Kharja er ute med karantene men backen Julien Faussurier er tilbake etter suspensjon.

Arles er blitt noe bedre under den nye treneren Victor Zvunka , og forrige runde kunne laget endelig innkassere en trepoenger igjen. 1-0 over Nancy betyr at det nå er ni poeng opp til sikker plass for ligaens bunnlag. Klarte uavgjort borte mot Orleans for tre runder siden etter at laget hadde måttet tale seks tap på rad.

Spissen Teji Savanier og midstopperen Samuel Gigot er ute med karantene.

Sochaux har ikke bedre enn 3-5-3 på hjemmebane, og vi utelukker ikke at Arles kan overraske ved å knipe et poeng. Premiemessig er det også interessant å ta med en gardering ettersom Sochaux er stor favoritt på folkerekka. HU.

8. Châteauroux – Angers
Châteauroux har spilt uavgjort i de fire siste seriekampene, men det monner lite når man ligger nest sist på tabellen og det skiller fem poeng opp til sikker plass.

Den nye kantspilleren Erwan Quintin skadet ansiktet i 3-3-kampen borte mot Clermont sist og må stå over i dag. En annen kantspilleren, Johann Obiang, er blitt slått ut av Afrikamesterskapet med Gabon, men det er uvisst om han blir klar til dagens kamp.

Mandagskampen mot Brest ble en stor nedtur for Angers-spillerne, som tapte oppgjøret på et selvmål i sluttminuttene. Stod med ni av ti mulige poeng på de fire kampene før det og ligger på sjetteplass. Opp til Dijon på opprykksplass skiller det fire poeng. Laget har to spiller som fortsatt er opptatt med Afrikamesterskapet og stiller litt svekket på kantplass i dag.

Vi tro mest på et revansjesugent Angers, men U må med når Châteauroux spiler for tiden. UB.

9. Brest – Orleans
Brest tok en sen og meget viktig borteseier over Angers forrige runde og klatre opp på andreplass på tabellen. Det er en plassering som gir direkte opprykk. Ifølge rapportene var det en jevn affære, men Brest spile mer offensivt en vanlig på bortebane og fikk betalt med tre poeng på et selvmål på overtid.

Stod med 1-2-2 på de fem siste kampene før oppgjøret mot Angers, så seieren var også viktig for selvtilliten i laget.

Midtstopperen Simon Falette er tilbake etter karantene, men midtbanespilleren Alexandre Cuvillier er ute med skade.

Orleans har spilt uavgjort i sine tre siste kampet, blant annet mot tabelljumboen Arles, og ligger utsatt til på 13. plass. Det skiller bare ett poeng ned til Chamois på nedrykk.

Lagets dødballspesialist og toppscorer Loic Puyo har vært ut med skade de to siste kampene, og det er usikkert om angriperen blir klar til kveldens match. Spissen Luigi Glombard er suspendert, og lagets angrep vil være svekket hvis begge to må stå over.

Brest har ennå ikke tapt på hjemmebane (7-3-0 og 15-4 i målforskjell), og vi tror laget tar et nytt steg mot opprykk i kveld. H.

10. Nimes – Nancy
Nimes har tatt et byks bort fra bunnstriden takket være tre trepoengere på rad og ligger nå på tiendeplass. Det skiller fem poeng ned til Champois på nedrykk og åtte opp til Dijon på den siste opprykksplassen. Kommer fra en spektakulær 5-4-seier på bortebane over topplaget Dijon, så stemningen i laget er garantert god.

Har Ousmane Cissokho ute med skade og noen usikkerhetsmomenter i troppen, men lagoppstillingen blir sterk selv om de usikre spillerne ikke skulle bli klare.

Nancy ligger på samme poengsum som Nimes, men har hatt en stikk motsatt formkurve. Etter å ha tapt for fortapte Arles forrige runde, har laget tatt kun ett poeng på de siste sju kampene. En utrolig utvikling for laget som lå på andreplass før nedturen startet.

Fraværsmessig ser det nokså greit ut.

Nimes er i godt slag og møter et Nancy som presterte årsverste forrige runde. Vi satser på at H holder.

11. Dordrecht – Heerenveen
Nyopprykkede Dordrecht ligger desidert sist i den nederlandske toppdivisjonen med 10 poeng på 19 kamper, men fikk en viss kontakt med lagene over på tabellen etter 1-0-seieren over Excelsior forrige runde. Spilte uavgjort mot Groningen og Heracles for henholdsvis tre og fire runder siden, så laget er ikke helt fortapt.

Heerenveen var klart best i 4-1-seieren over Vitesse forrige runde og kunne fort ha vunnet med klarere sifre. Vant også årets første kamp (borte mot Utrecht) og står med 3-2-0 på de siste fem seriekampene. Har klatret opp på den siste playofflassen.

Dordrecht vant faktisk det omvendte møtet i august, men vi tviler på en gjentakelse i kveld. UB.

12. Club Brugge – Oostende
Club Brugge topper belgiske Pro League med 48 poeng på 23 kamper og har bare tapt én kamp denne sesongen. Er i strålende serieform og banket lillebror Cercle Brugge 3-0 på bortebane i helgen.

Oostende gikk på en stjernesmell av dimensjoner (1-7) hjemme mot Kortijk for to runder siden. Det gikk ikke veldig mye bedre i helgens bortekamp mot Gent, som endte 1-3. Har bare tatt ett poeng på de siste seks bortekampene og har falt ned til tiendeplass.

Det er ingen grunn til å gardere dagens sikreste kamp. H.

384-rekker:
1. Bournemouth – Watford HB

2. Partick Thistle - St. Mirren HU

3. Rayo Vallecano - Deportivo La Coruna HU

4. Wolfsburg - Bayern München UB

5. Paris Saint-Germain – Rennes H

6. Laval – Troyes HUB

7. Sochaux - Arles-Avignon HU

8. Châteauroux – Angers UB

9. Brest – Orleans H

10. Nimes – Nancy H

11. Dordrecht – Heerenveen UB

12. Club Brugge – Oostende H

Klikk her for å levere 384-rekken.

96-rekker:
1. Bournemouth – Watford HB

2. Partick Thistle - St. Mirren H

3. Rayo Vallecano - Deportivo La Coruna HU

4. Wolfsburg - Bayern München B

5. Paris Saint-Germain – Rennes H

6. Laval – Troyes HUB

7. Sochaux - Arles-Avignon HU

8. Châteauroux – Angers UB

9. Brest – Orleans H

10. Nimes – Nancy H

11. Dordrecht – Heerenveen UB

12. Club Brugge – Oostende H

Klikk her for å levere 96-rekken.


Mest lest