Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

FC Midtjyllands enkleste bortekamp

Poengene blir med til fastlandet når svake Køge rundspilles, tror vi. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen domineres av svensk og finsk fotball. Vålerenga - Odd og Molde 2 - Aalesund 2 er utsatt av forbundet, men når det gjelder oppgjør i norsk 3. divisjon er det klubbene selv som avgjør om det blir kamp. Vi finner uansett mandagskamper fra flere europeiske ligaer.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Et skikkelig langskudd i kveld må være at Djurgården får til noe borte mot Elfsborg. Hjemmelaget er kanskje Sveriges beste når de spiller sin kjappe fotball på kunstgresset sitt, men samtidig er det kapasitet og evne til å overraske hos Djurgården. Dagens langskudd blir Djurgården til 6,00 i odds. Man kan også spille UB til 2,60 som singel.

Dagens avslag
Nedrykkerne fra 1. Bundesliga, Eintracht Frankfurt og St. Pauli, møtes til kamp om poeng og direkte retur til øverste nivå. Hjemmelaget blir favoritter i Frankfurt, men det er tidlig i sesongen og 1,55 på H frister ikke oss. Samtidig klarer vi ikke se at bortelaget har det som skal til heller.

Dagens spill
Det er en del interessante oppgjør på programmet. En opplagt vinnerkandidat finner vi i FC Midtjylland, som møter antatt svak motstand i Køge. Vi ser også på den siste av åpningskampene i skotsk Premier League.

HB Køge - FC Midtjylland
Dansk Superliga. Køge er igjen oppe på øverste nivå, etter en vellykkket sesong i 2. divisjon som endte med 2. plass og opprykk. Køge var meget sterke på hjemmebane da, sterke nok til å knipe den siste ledige opprykksplassen bak AGF, som vant divisjonen med god margin. HB Køge ble til i 2009, da Herfølge Boldklub og Køge Boldklub slo seg sammen. De tok da Herfølges opprykksplass til Superligaen, og endte som klar jumbo med 2-3-11 på hjemmebane totalt.

Køge forsøker seg igjen, og premieren ga et klart tap 0-3 borte mot ikke alt for sterke Horsens. Horsens er et lag som ofte går defensivt til verks og kriger inn et poeng her og der, men mot Køge fikk de enorme rom å boltre seg på. Selv skapte Køge null og niks, og det er med en smule undring vi registrerer at alt det Køge får til i 1. divisjon, ser de ut til å mislykkes med i Superligaen. Nivåforskjellen skal ikke være stor.

Kapteinen Thomas Christensen var ute sist, men det skal være brukbare sjanser for at han rekker kveldens kamp. Simon Richter (f) er suspendert.

FC Midtjylland åpnet sesongen med å tape 1-2 hjemme for Silkeborg. De spilte med 10 mann i 80 minutter, men hadde likevel fortjent minst ett poeng. I følge rapportene gjorde de en godkjent kamp, og vi finner ingen grunn til å tvile på FCM, til tross for hjemmetap i premieren. De har også slått The New Saints 8-3 sammenlagt i kvalifisering til Europa League. Forrige sesong ble FCM nummer 4 i Danmark, og var med i kampen om sølvet bak FCK. De hadde da 5-3-8 på bortebane totalt.

Høyreback Kolja Afriyie er hentet hjem fra tyske Energie Cottbus, og kan gjøre comeback i kveld. Også forsvarsspiller Marc Møller er tilbake i laget, etter flere år i Lyngby. Det er ellers et par usikre spillere med småskader, og Kristian Ipsa (f) er suspendert.

Vi forventer en kamp der det går litt over stokk og stein, med mange målsjanser og trolig også flere scoringer. Det blir nesten aldri 0-0 på dagens bane. Hjemmelaget var en katastrofe sist, og skal reise kjerringa foran sine egne. Det klarer de trolig ikke, for de har ikke nok kvalitet i laget. Vi tror bortelaget scorer flest ganger og spiller B til 1,50.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Dunfermline - St.Mirren
Dunfermline er tilbake i skotsk Premier League, og de åpner hjemme mot St. Mirren i kveld. Forrige sesong ble de vinnere av Division 1 med 10 poengs margin og meget sterke 11-6-1 på hjemmebane totalt. Nå ønsker de seg selvsagt en flying start på toppnivå, et nivå de har spilt på mange sesonger tidligere. Manager Jim McIntyre er kjent for å hemmeligholde det meste om laguttak, skader og lignende, men forteller i et intervju på klubbens hjemmeside at oppkjøringen har vært god, at alle gleder seg til å komme i gang og at han har laget mer eller mindre klart.

Nick Phinn (m) meldes 50/50 usikker om han rekker denne kampen. Han startet 14 kamper forrige sesong og scoret 4 mål. Fra før er Steven Bell ute.

St. Mirren hadde ingen stor sesong sist, og endte nest sist. 4-3-12 fikk de ut av de 19 bortekampene sine forrige sesong, og det var ikke før på den sjette reisen at de tok med seg poeng hjem. Vi kjenner ikke til at St. Mirren har forsterket laget i voldsom grad før denne sesongen, men et par nykommere er det, og Steven Thompson og Gary Teale er blant spillerne som trolig debuterer for klubben i kveld. Disse er hentet fra henholdsvis Burnley og Sheffield Wednesday, og bør vel holde et greit SPL-nivå. Begge er svært rutinerte.

Rutinerte Hugh Murray (m), som nærmer seg 500 kamper for klubben, er eneste navn på skadelisten.

De fem siste innbyrdes oppgjør:

23.09.2008 Dunfermline - St. Mirren 2 - 0
30.04.2007 St. Mirren - Dunfermline 0 - 1
10.03.2007 Dunfermline - St. Mirren 0 - 0
16.12.2006 St. Mirren - Dunfermline 0 - 0
23.09.2006 Dunfermline - St. Mirren 2 - 1

Opprykksentusiasme og hjemmebanefordel gjør at vi holder Dunfermline som favoritter i kveld. Helt generelt er det slik at nyopprykkede lag gjerne gjør det godt i begynnelsen, for så å falle av når hardkjøret begynner. Når bortelaget er blant de antatt svakeste i ligaen, mener vi hjemmeseier til 2,10 kan spilles. Dette gir oss en dobbel til 3,15 og vi prøver 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

107. HB Køge - FC Midtjylland 4,40 3,55 1,50
115. Dunfermline - St.Mirren 2,10 2,90 2,80

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør