Foto: INA FASSBENDER (Reuters)

Festen fortsetter for Stuttgart

22 mål har Stuttgart scoret på sine åtte siste kamper. Det kommer flere i kveld. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Hun nekter å tape
V75 Leangen: Vi spiller dansk

De lavere divisjoner i Skandinavia er i gang, og langoddsen fredag innleder med Skeids bortekamp i Molde. Fredrikstad - Rosenborg er fredagskamp i Tippeligaen klokken 19.00. Ellers finner vi 2. Bundesliga og Ligue 2, enkelte kamper fra Sverige, Belgia og England, i tillegg til ishockeyfinale nummer 6 mellom Lørenskog og Oilers. Natt til lørdag er det sluttspill i NHL.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
24. Southampton - Reading B 2,80
Dette er toppkamp mellom de to lagene på direkte opprykksplass i Championship. Begge har 82 poeng og seks poeng ned til nærmest konkurrent når 4 runder gjenstår. En eventuell vinner vil nærmeste være garantert spill i Premier League. Vi har liten tro på at lagene går for ett poeng til hver, da risikerer Reading, som har svakest målforskjell, å måtte spille play-off. Southampton er ligaens sterkeste hjemmelag, mens Reading er nest sterkeste bortelag. Formmessig har Reading imponert aller mest i våre øyne den siste tiden, med seire over sterke lag, mens Southampton har spilt 2-2 mot Portsmouth og tapt 0-3 i Blackpool, innimellom alle seirene. Her blir det garantert kjemping og 90 minutters hard innsats, men når oddsen er høyest på laget i best form, må vi prøve en innsats på Reading til 2,80.

Dagens avslag
3. Union Berlin - Eintracht Braunschweig
Kamp mellom to mer eller mindre ferdigspilte lag. Slik vi ser det, står valget mellom et spekulativt spill på at begge er greit fornøyd med uavgjort, eller å stå over spill. Vi står over.

Dagens spill
Fire spill frister i dag, og de to vi likevel ikke spiller er Lørenskog til 2,20. Oddsen er fin og det hadde ikke overrasket om Lørenskog vinner dette og at NM-finaleserien går til en syvende og avgjørende match i Stavanger. Men så er det noe som heter spilleforlengelse i ishockey, og her kan det bli jevnt, igjen. I Frankrike tror vi på Le Mans hjemme mot Amiens, som i realiteten har rykket ned og er ute av form. Oddsen er imidlertid ikke mer enn 1,65. Valget faller derfor på to andre lag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

21. Stuttgart - Werder Bremen
1. Bundesliga. Stuttgart er i strålende form og scorer veldig mange mål for tiden. 6-2-0 er tallene på de åtte siste seriekampene. 22 mål er scoret på de åtte siste spilte, senest ble det 3-1 borte mot et Augsburg i form. Dette har tatt Stuttgart opp på 5. plass, som er Europa League-plassen i Bundesliga. Det er 7 poeng opp til Mönchengladbach på CL-kvalikplass, og ikke helt umulig å ta dem igjen, for Mönchengladbach har mistet formen. All mulig motivasjon for Stuttgart, med andre ord. Stuugart innfridde vårt oddstips i forrige hjemmekamp påskeaften, til tross for at laget kom under 0-1 tidlig mot Mainz. Ga seg imidlertid ikke før det stod 4-1 i målprotokollen.

Ifølge Kicker kan hjemmelaget stille ganske likt som sist. Boulahrouz (f) er stadig ute, Kuzmanovic (m) er suspendert og han skal være eneste nye fravær. Toppscorere Harnik og Ibisevic er med og spiller ganske sikkert fra start.

Werder Bremen er ikke mer enn fire poeng bak Stuttgart, og har således håp om EL-kvalik, men de har mistet formen. De fem siste har gitt tap mot Mainz og Dortmund, uavgjort mot Augsburg, Köln og Mönchengladbach. Dette er ikke imponerende, og når formen svikter på dette stadiet av sesongen skjønner alle at det går mot en plass rundt midten av tabellen.

Boenisch (f) fikk rødt kort sist og er suspendert. På skadelisten står Prödl (f), Bargfrede (m), Borowski (m), Ekici (m), Hunt (m) og Arnautovic (a). Dette er erfarne spillere, og selv om de fleste har vært ute lenge, svekker det bortelaget.

Form er viktig i fotball, og det er hjemmelaget som har den. Vi tror dette er så enkelt som det ser ut og spiller hjemmeseier til 1,75.

10. Malmö FF - Kalmar FF
Allsvenskan. Malmö ble nummer fire forrige sesong etter meget sterke resultater på hjemmebane, og kunne trolig gjort det enda bedre dersom de ikke var nødt til å svi av mange krefter på spill i Europa. Etter to runder i år er de bak skjema. 0-0 hjemme mot Gefle var skuffende, fordi de hadde nesten alt av spill og sjanser, mens 0-5 borte for Häcken i runde to var langt verre. Her brant man straffe på stillingen 0-1 og alt som kunne gå galt, gikk galt. I tillegg ble man rundspilt.

Trener Rikard Norling stiller samme tropp som sist:

Målvakter: Dahlin, Noring.
Forsvar: Albernoz, Andersson, Helander, Jansson, Ricardinho, Vinzents.
Midtbane: Durmaz, Figueiredo, Hamad, Friberg, Lewicki, Pekalski, Thern.
Angrep: Larsson, Nilsson, Ranégie, Rexhepi.

Kalmar var ikke noen stor trussel på bortebane forrige sesong, men sterke hjemme. I år har de vunnet 1-0 borte mot antatt svake GIF Sundsvall før det ble tap 1-2 hjemme for AIK. Det er en del nytt i spillerstallen, noen spennende, offensive spillere fra Afrika og Sør-Amerika, mens det er mer uvisst hvor sterkt det nye forsvaret er. Kalmar bygger lag denne sesongen, neste år går de for gull, mener mange.

Trener Nanne Bergstrand tar med 20 mann til Malmö, og det er få endringer. Junioren Jung (m) går ut, mens junioren Hallberg (m) og nigerianske Dauda (a) er med igjen etter skadefravær. Dauda har 104 kamper og 19 mål for Kalmar. Troppen:

Wastå, Thorbjörnsson, Leci, Israelsson, Arajuuri, Rydström, Andersson, Fagercrantz, Dauda, Nouri, Skjelvik, Mendes, Bertilsson, McDonald, Gutu, Hallberg, Öhman, Söderqvist, Sjöstedt, Berisha.

Malmö gjorde en elendig kamp forrige runde. De kan mye bedre. Når et lag av dette kaliberet gjør en skikkelig dårlig kamp, vil det nesten uten unntak legge ned en enorm arbeidsinnsats påfølgende kamp. Med full skjerping slår de tilbake med hjemmeseier og sesongens første trepoenger i kveld, tror vi. Kalmar ser ut som overkommelig motstand og vi bruker 1,75 for hjemmeseieren.

Fredagens dobbel gir 3,06 i total odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

10. Malmö FF - Kalmar FF 1,75 3,10 3,55
21. Stuttgart - Werder Bremen 1,75 3,20 3,75

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør