Watford og Gerard Deulofeu har et godt tak på bunnlagene. (AP Photo/Tim Ireland)
Watford og Gerard Deulofeu har et godt tak på bunnlagene. (AP Photo/Tim Ireland) Foto: Tim Ireland (AP)

Formsterke Watford slår bunnlagene

Watford har vunnet hjemme mot alle bunnlagene. Vi tror de også slår Southampton.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel PL: Tottenham har festet grepet
Oddssingel Eliteserien: Oppturen fortsetter for Odd
Oddsdobbel håndball: Favorittseire i første kvartfinaler
Oddssingel PL: Formsterke Watford slår bunnlagene
V65 Forus:
Vi spekulerer mot storfavoritten på Forus
V64 Solvalla
: Adielsson fikser V64-suksess på Solvalla

Det er et meget innholdsrik langoddsprogram vi har foran oss denne tirsdagen. Det er toppkamp i Eliteserien mellom Odd og Viking, og det er to kamper fra Premier League. I tillegg er det midtukerunde i Spania og det spilles således tre kamper i La Liga i kveld. I Tyskland er det semifinale i DFB-pokal mellom Hamburger og RB Leipzig. Det er også klart for første kvartfinale i håndballsluttspillet for kvinner i kveld og alle fire kampene spilles i kveld. I tillegg er det kamper i League One i England, i Eredivisie i Nederland og full runde i Ligue 2 i Frankrike.

NB! Onsdag er det ca 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Watford – Southampton H 2,10 (spillestopp kl 20.40)

Javi Gracia fortjener ros for jobben han har gjort med Watford denne sesongen. The Hornets har kun tapt Premier League-kamper mot topp seks-lagene siden Boxing Day.

Watford har vunnet hjemme mot alle de fire bunnlagene i Premier League, og jeg tror de også klarer å slå Southampton hjemme på Vicarage Road. Soton ligger på femte sisteplass før tirsdagens kamp.

Watford vant 2–1 borte mot allerede nedrykksklare Huddersfield på lørdag. Gerard Deulofeu scoret begge målene for The Hornets, og seieren betyr at de fortsatt henger med i kampen om syvendeplassen som kan gi spill i Europa neste sesong.

Watford ligger på åttendeplass med 49 poeng. Det er bare målforskjellen som skiller dem fra Everton som innehar syvendeplassen. Men London-klubben har en kamp til gode på Everton, og vinner de tirsdagens kamp vil de være tre poeng foran Everton og fire poeng foran Wolves (en kamp mindre spilt) i kampen om syvendeplassen.

Watford har tre seire og tre tap på de seks siste Premier League-kampene, men den statistikken fortsetter ikke hele historien. De var svært uheldige som tapte 0–1 mot Arsenal hjemme. I den kampen hadde de fortjent poeng, selv om de spilte største delen av kampen med bare ti mann på banen. De tapte også 1–2 mot Manchester United på Old Trafford. I den kampen var de best og skulle hatt poeng.

Watford må klare seg uten Troy Deeney. Han er fortsatt suspendert, men Gerard Deulofeu er tilbake fra skade. Han scoret to ganger i lørdagens 2-1-seier mot Huddersfield. Roberto Pereyra var tilbake på trening i forrige uke, men han spilte ikke i helgen. Det er mulig han får sjansen i tirsdagens kamp.

Javi Gracia mangler fortsatt Tom Cleverley, Domingos Quina, Adalberto Peñaranda og José Holebas som alle er på skadelisten.

Southampton trenger desperat tre poeng for å skaffe seg en luke for å unngå å havne i nedrykkssonen. De har vunnet tre av de siste seks Premier League-kampene, men borteformen er ikke noe å skryte av.

The Saints har nemlig kun vunnet én av de siste fem bortekampene i Premier League. På lørdag tapte de 1–3 borte mot Newcastle.

Yan Valery spilte ikke lørdagens kamp mot Newcastle, og han er fortsatt usikker til tirsdagens kamp. James Ward-Prowse vil muligens fortsette som vingback. Mario Lemina er tilbake. Jack Stephens fortsetter i forsvaret om Jannik Vestergaard ikke blir spilleklar.

Southampton er ubeseiret i ti av de siste elleve kampene mot Watford i alle turneringer, men jeg tror de får problemer tirsdag. Watford har vært solide på hjemmebane mot bunnlagene, og Southampton har slitt på bortebane de siste ukene. Med tanke på formen til disse to lagene, så tror jeg Watford vinner hjemme på Vicarage Road. Oddsen på H er 2,10. Det mener jeg er spillbart.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør