Foto: Getty / All Over Press

Fortsetter Benteke scoringsshowet?

Aston Villa tar i mot Liverpool til en av mange spennende oppgjør på lørdagskupongen. Les dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
V75 Drammen: Superobjekt i V75!
Oddstips 1 : Everton vinner på hjemmebane
Oddstips 2: Reading rykker forbi

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Premier League og Championship.

Bonuspotten er oppe i 2.600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Odd – Brann
Odd har ristet av seg den dårlige sesongstarten og har nå spilt seg kraftig opp med 5-3-1 på de ni siste. Fikk med ett poeng fra Aker Arena i 1-1 kampen mot Molde sist, som også ble samme resultat mot Viking i forrige hjemmekamp etter Fredrik Semb Berge utlignet for Odd på overtid. Står med 5-3-2 på Skagerak Arena, hvor de vant tre på rad før siddisene kom på besøk (mot Sandens Ulf, Haugesund og Tromsø).

Brann hadde en gyllen mulighet til å ta sin første seier på fremmed gress da de gikk opp til 2-0 over Viking sist. Men nok en gang raknet det for bergenserne som ikke greide å stå i mot og måtte vende hjem med 2-3 i bagasjen. Har dermed fortsatt kun tatt to poeng på bortebane denne sesongen, mot Hønefoss og Start, og ligger på sjetteplass takket være poengfangsten på Brann Stadion (8-1-1).

Odd har vist gode takter i det siste, mens den elendige bortestatistikken til Brann vedvarer. H

2. Aston Villa – Liverpool
Aston Villa greide ikke å ta nok en skalp borte mot Chelsea i midtuken, som endte med 1-2 tap. Men Paul Lamberts menn spilte seg frem til flere gode sjanser og kunne med litt bedre uttelling fått med seg poeng. Stiller med Christian Benteke på topp som står med 17 mål i serien i 2013, tre mer enn noen annen og bare Messi og Ronaldo har scoret mer i Europas fem største ligaer. Ciaran Clark og Chris Herd er tilgjengelig igjen, mens Nathan Baker er tvilsom.

Liverpool hadde flere skudd på mål enn noen andre Premier League lag forrige helg og burde ha avgjort mot Stoke lenge før slutt. Men det ble med det ene målet av Daniel Sturridge og de røde sikret seg sin første seier i seriepremieren på Anfield siden 2001. Men det kunne endt med et bittert poengtap hadde det ikke vært for Simon Mignolets dramatiske strafferedning rett før slutt. Til dagens kamp mangler fremdeles utestengte Luis Suarez, men Aly Cissokho (f), som ble hentet på lån fra Valencia denne uken, kan få sin debut.

Aston Villa ser farlige ut i år med Benteke og Agbonlahor på topp. Liverpool åpnet lovende, men slet med uttellingen. Ser åpent ut. HUB

3. Everton – West-Bromwich
Everton var best i det meste mot Norwich på Carrow Road i åpningsrunden, men vertene scoret på sine to eneste skudd på mål og var heldige som beholdt ett poeng. Roberto Martinez lot Ross Barkley starte på midten sammen med fjorårets faste bidragsytere, og nittenåringen takket for tilliten med å levere en strålende kamp og en nettkjenning. Sylvain Distin er usikker mens Antolin Alcaraz fremdeles er utilgjengelig.

West-Bromwich var merkverdig tamme hjemme mot Southampton sist og faktumet at de bare fikk sendt avgårde ett skudd mot gjestene mål sier det meste. Kampen luktet 0-0 lang vei, men Southampton ble tildelt straffe på overtid som resulterte i matchens eneste mål. Dermed fortsetter de labre resultatene til West-Brom, som tross fjorårets åttendeplass, har kun vunnet én av sine ti siste i Premier League. Hentet i sommer inn klubb-nomaden Nicolas Anelka, som fikk starte, men franskmannen utrettet svært lite. Anelka har for øvrig visstnok allerede kommet på kant med sin nye klubb og er ikke å finne i dagens tropp.

Everton viste helt klart mest i åpningsrunden og blir favoritter på hjemmebane. H

4. Newcastle United – West Ham United
Newcastle hadde lite å stille opp med mot Manchester City og kan takke keeper Tim Kruul for at sluttresultatet ikke ble verre enn 0-4. Moussa Sissoko og Cheick Tiote hadde en svært dårlig dag på jobben og utrettet lite både fremover og bakover, mens Papiss Demba Cissé ble veldig ensom på topp. Mye å ta tak i for the Magpies som må greie seg uten Steven Taylor, Jonas Gutierrez og Loic Remy. Cheick Tiote er usikker.

Joe Cole og Kevin Nolan scoret i hver sin omgang da West Ham slo nykommeren Cardiff City på Upton Park sist. Gjestene hadde ikke et eneste skudd på mål og West Ham vant komfortabelt 2-0. Andy Carroll og George McCartney står fremdeles på skadelisten.

West Ham vant kun tre kamper på bortebane i fjor, men en av dem var på St. James Park. Holder likevel hjemmelaget som knappe favoritter. HU

5. Southampton—Sunderland
Southampton kunne glede seg over tre poeng borte mot West Brom etter straffescoring på overtid, men totalt sett var oppgjøret av det lett forglemmelige slaget. Nyvunnen England-helt Ricky Lambert viste at han blir en viktig mann i år også. Klubbens rekordsignering Dani Osvaldo ser ut til å få sin debut på St Mary's Stadium, hvor de stod 6-7-6 i fjor.

Sunderland stilte med fem debutanter og var det beste laget hjemme mot Fulham, men det var gjestenes Pajtim Kasami som scoret kampens enste mål. Paolo Di Canios menn presset på gjennom kampen og hadde fortjent minst ett poeng. Steven Fletcher er fremdeles skadet.

Southampton er favoritter på hjemmebane, men vi tror det kan svinge begge veier. HB

6. Stoke City—Crystal Palace
Stoke kunne ha stjålet med seg ett ufortjent poeng mot Liverpool på Anfield, men Mignolet reddet straffeforsøket fra Jonathan Walters like før slutt. Ble dermed uten mål og poeng i åpningsrunden. Hadde åpenbare problemer bakover og kan takke sisteskansen Asmir Begovic for at de slapp unna med kun en baklengs. Wilson Palacios, Brek Shea and Jamie Ness er ikke tilgjengelige til dagens kamp.

Åpningskampen til nyopprykkede Crystal Palace mot Tottenham var preget av svakt pasningsspill og de få sjansene som oppstod kom fra dødballer. Holloway fikk se bedre takter etter trippelbytte i andreomgang hvor Jonathan Williams, Marouane Chamakh og veteranen Kevin Phillips kom innpå, men det endte likevel med 0-1 tap.

Vi heller mot hjemmelaget, men uavgjortfaren synes høy. HU

7. Hull City—Norwich City
Hull hadde lite å stille opp med mot Chelsea på Stamford Bridge og det var ingenting å si på 0-2 tapet. Steve Bruce sine gutter er levnets små sjanser til å overleve i returen til Premier League, og vis spådommene skal slåes til skamme har de ikke råd til å tape kamper på KC Stadium mot lag som Norwich. Hadde offensive problemer i opprykksesongen hvor de scoret minst av alle på øvre halvdel, og selv om sommeren er blitt brukt til å hente inn forsterkninger, ser angrepsrekka fremdeles tynn ut.

Norwich var heldige som fikk med seg ett poeng hjemme mot Everton sist, de blå var best i det meste, men vertene fikk full uttelling på sine to eneste skudd på mål og kampen endte 2-2. Trener Chris Hughton har fått noen spennende tilvekster til årets stall, nyinnkjøpte Ricky van Wolfswinkel scoret i debuten og klubben bekreftet torsdag at Johan Elmander er hentet inn på lån fra Galatasaray. Fra før er blant annet Gary Hooper og Leroy Fer kjøpt inn. Sistnevnte kan få sin debut etter han måte sone karantene i åpningsrunden (med to gule kort i sin siste kamp for Twente). Gary Hooper er ikke med i troppen.

Vi holder alle muligheter åpne. HUB

8. Ipswich Town—Leeds United
Ipswich så ut til å stjele med seg et ufortjent poeng mot QPR på Loftus Road forrige helg, men Kevin Hitchcock scoret i siste spilleminutt og sørget dermed for at gjestene tapte årets andre på bortebane. Trener Mick McCarthy kan heldigvis skilte med bedre tall Portman Road, sesongpremieren endte med 3-0-seier over Milwall, og etter McCarthy tok over styringen viser tallene 11-3-3 på hjemmebane.

Leeds beholdt ett poeng i hjemmemøtet mot Sheffield Wednesday forrige helg. Gjestene var uten poeng før møte, men tok føringen på Ellen Road og var nærmest seieren i en ellers jevnspilt kamp. Fikk også med seg ett poeng borte mot Leicester i forrige runde, mens sesongpremieren endte med 2-1-seier over Brighton & Hove. Signerte denne uken forsvarspilleren Scott Wootton fra Manchester United. Har også hentet inn Luke Murphy og Noel Hunt. Vært og merke seg er at Leeds kun vant fire kamper på fremmed gress forrige sesong, og kun tabelljumbo Bristol City stod med færre (3).

Leeds er fremdeles ubeseiret, mens Ipswich har vist seg stødige på Portman Road. HUB

9. Blackburn Rovers—Barnsley
Blackburn Rovers har fått en svært dårlig start på sesongen og har kun poenget fra Derby-kampen i åpningsrunden etter tre runder. To siste har endte med tap mot Doncaster borte og Nottingham Forrest hjemme, og laget som kun var fire poeng foran Peterborough på nedrykk i fjor ser ut til å slite i år også. Har gode offensive spillere som Jordan Rhodes og Ruben Rochina, mens sistnevnte fikk skulderen ut av ledd i debuten og Rhodes har fått lite støtte på topp.

Barnsley tok årets første poeng i hjemmemøtet mot Charlton forrige helg og er dermed tabellnaboer med dagens motstander i bunnen av tabellen. Reddet plassen med ett fattig poeng i fjor og er tippet til å kjempe i bunnen i år også.

Begge har fått en dårlig start på sesongen, men Blackburn skal ha mer å gå og får tipset. H

10. Brighton & Hove Albion—Burnley
Brighton vant borte mot Birmingham sist, men har så langt ikke levd opp til forventingene med to tap innledningsvis. Spesielt nederlaget hjemme mot Derby var under par og trener Oscar Garcia føler nok allerede presset etter knapt en måned i klubben.

Burnley har lagt seg i toppen etter hjemmeseieren over Yeovil Town og står nå med 2-1-0. Kan argumenteres med at de har hatt et overkommelig program med Sheffield Wednesday (2-1 borte) og Bolton (1-1 hjemme), men det er likefult en god prestasjon.

Lagene har startet vidt forskjellig, men Brighton skal ha de beste forutsetningene og får tipset. H

11. Leicester City—Birmingham City
Leicester skapte lite men vant likevel borte mot Derby takket være et selvmål av hjemmelagets keeper. Trener Nigel Pearson innrømmet etter kampen at spillet ikke var mye å skryte av og mener at laget fremdeles har mye å gå på. Åpnet serien med å vinne borte over Middlesbrough før de vendte hjem får møte Leeds i en sjansefattig kamp som endte målløst. Virker solide defensivt, men mangler offensive muskler.

Birmingham plukket mer poeng borte enn hjemme forrige sesong og har åpnet med samme statistikk i år også. Begge kampene på St. Andrews Stadium er tapt, mot Brighton og Watford, mens deres foreløpig eneste på fremme gress resulterte i tre poeng mot Yeovil Town. Jack Butland, Curtis Davies og Nathan Redmond, som alle var sentrale spillere forrige sesong, forsvant i sommer og med et mildt sagt anstrengt økonomisk budsjett har klubben begrenset med muligheter for å hente erstattere. HU

12. Blackpool—Reading FC

Blackpool åpnet sesongen med to seiere, men både Barnsley og Doncaster må kunne kalles overkommelig motstand. Pool’ så ut til å ta tre nye poeng når Chris Basham scoret på en av lagets få sjanser borte mot Middlesbrough forrige helg, men hjemmelaget utlignet på overtid. Har dermed plukket bra med poeng innledningsvis, men laget har nok hatt litt hell med seg og de kommer neppe til å henge med i toppen utover i sesongen. Manager Paul Ince må greie seg uten Matt Phillips som denne uken solgt til QPR. Thomas Ince er tilbake fra karantene.

Reading ledet 2-0 og 3-1 hjemme mot Watford forrige helg, men gjestene leverte en sterk sluttspurt og utlignet på overtid. Likevel en frisk kamp av Reading som bød på flott spill offensivt. Åpnet sesongen med seier over Ipswich hjemme og uavgjort borte mot Bolton. Mistet mange profilerte spillere etter nedrykket i fjor, men har hentet inn gode forsterkninger, blant annet Wayne Bridges og Royston Drenthe, og viser at de kan kjempe om en snarlig retur. Den rutinerte midtstopperen Kaspars Gorkss er tilbake i troppen.

Blackpool har startet sesongen lovende, men motstanden har ikke vært all verden og det kan argumenteres med at de har vært noe heldig med uttellingen så langt. Reading hadde lite å by på i Premier League forrige sesong, men viser at de har slagkraft nok til kjempe i toppen av Championship. Tross at de står med færre poeng enn dagens motstander er det Reading som har imponert oss mest av de to, og hvis man sammenligner mannskapet er gjestene helt klar bedre stilt. B

96-rekker:

1.H
2.HB
3.H
4.HU
5.HB
6.HU
7.HUB
8.HU
9.H
10.H
11.H
12.B

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.HUB
3.H
4.HU
5.HB
6.HU
7.HUB
8.HUB
9.H
10.H
11.HU
12.B

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør