Aleksandar Mitrovic (t.h.) har ikke scoret i de siste elleve bortekampene til Fulham.
Aleksandar Mitrovic (t.h.) har ikke scoret i de siste elleve bortekampene til Fulham. Foto: Hannah Mckay (Reuters)

Fulham vinner aldri på bortebane

Fulham har ikke vunnet på bortebane denne sesongen, og de sliter i London-derbyene. Vi tror de også får problemer mot West Ham i fredagens kamp.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips ski-VM: Jarl Magnus Riiber sørger for mer norsk gulljubel
Oddssingel PL: Cardiff kjemper for å overleve
Oddsdobbel fredag: Festen fortsetter i Berlin
V75 Bjerke: Dobbel jackpot med 5,5 mill ekstra i sjuerpotten
V65 Biri:
Høitomt har V65-bankeren
V64 Romme:
Topp V64-omgang fra Sverige
Ski-VM
: Her er programmet for ski-VM i Seefeld
Eurojackpot fredag: Potten vokser - 185 mill kr i førstepremiepotten

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss fredag og det er faktisk to Premier League-kamper på menyen. I tillegg er Milan i aksjon i Serie A, det er kamper i både Bundesliga, La Liga og Ligue 1 og den danske superligaen. Som vanlig er det også et kamper i 2. Bundesliga og full serierunde i Ligue 2 i Frankrike. Og i ski-VM er det kombinert stor bakke for gutta på plakaten. I tillegg spilles det fem kamper i NHL natt til lørdag.

NB! Fredag er det ca 185 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

West Ham United – Fulham pause/fulltid dobbel- H/H – 2,70 (spillestopp kl 20.40)

To formsvake lag som møtes på London Stadium. West Ham står uten seier i de fem siste kampene uansett turnering, og de har kun vunnet én av de siste syv kampene.

Men de har god grunn til å til å tro på tre poeng mot Fulham. De er ubeseiret i de åtte siste hjemmekampene mot laget fra Craven Cottage. Sist The Hammers tapte hjemme mot Fulham var i Premier League var tilbake i 2001. Det begynner å bli en stund siden.

Da lagene møttes på Craven Cottage i desember vant West Ham 2-0, og begge målene kom i løpet av de første 45 minuttene.

Disse to lagene sliter med å holde tett bakover. The Hammers har kun holdt nullen i fire Premier League-kamper denne sesongen, bare Fulham med to kamper uten baklengsmål har en dårligere statistikk.

Fulham er i alvorlige problemer. Det skal et mirakel til for at de spiller i Premier League neste sesong.

Den eneste klubben som har unngå nedrykk etter å ha tatt 17 poeng eller færre i løpet av de første 26 kampene i Premier League er West Brom i 2004-2005-sesongen.

Formen er elendig. Claudio Ranieri sine menn har tapt fem av de seks siste kampene. På bortebane står det enda verre til. De har bare tatt to poeng på de siste 15 kampene på fremmed gress. Ja, de er faktisk det eneste Premier League-laget uten borteseier denne sesongen.

Fulham har også tapt de åtte siste London-derbyene. Det er ny rekord i Premier League, og de har baretatt ett av 36 mulige poeng i disse lokaloppgjørene.

Aleksandar Mitrovic, som har scoret 40 prosent av målene til Fulham, er like dårlig som laget på bortebane. Han står uten scoring i de elleve siste kampene borte fra Craven Cottage. Da er det ikke mye håp om poeng på London Stadium, slik jeg ser det.

Manuel Lanzini kan komme til å spille sin første kamp for West Hamsiden juni, og Samir Nasri er også aktuell.

Jack Wilshere er fortsatt ikke spilleklar, men Marko Arnautovic, som kom inn fra benken i sist kamp, er antakeligvis tilbake i startelleveren.

Fulham kan komme til å gi Lazar Markovic og Håvard Nordtveit sine debuter i fredagens match. I tillegg er innlånte Timothy Fosu-Mensah tilgjengelig igjen. Alfie Mawson er eneste på skadelisten hos Craven Cottage-klubben.

West Ham har ledet til pause syv ganger denne sesongen, og en av dem var mot Fulham på Craven Cottage. The Hammers ledet 2–0 til pause sist disse to lagene møttes, og jeg tror de kan gjenta prestasjonen.

Fulham har kun tatt to poeng på bortebane denne sesongen og har det dårligste forsvaret i alle Europas toppdivisjoner. De har sluppet inn utrolige 58 mål. London-laget har ligger under til pause i fem av de siste seks kampene. Jeg tror West Ham går hardt ut og leder til pause og etter 90 minutter. Et slikt scenario gir pene 2,70 i odds. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør