Unai Emery har fått sving på Arsenal. Lørdag skal det bli tre poeng hjemme mot Huddersfield.
Unai Emery har fått sving på Arsenal. Lørdag skal det bli tre poeng hjemme mot Huddersfield. Foto: Oli Scarff (AFP)

Full tillit til Arsenal på lørdagskupongen

Arsenal har ikke tapt på evigheter. The Gunners en av våre sikre på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Full tillit til Arsenal på lørdagskupongen
Oddssingel PL
: Bournemouth kan yppe seg mot Liverpool
Oddssingel PL: Chelsea kan da ikke være sjanseløse mot City
Oddssingel PL: Kan Ranieri lage trøbbel for United?
Oddsdobbel PL:
Hjemmedobbel til 5,70 i odds
Oddssingel PL
: Tottenham må tenke på Champions League
Oddssingel PL: Sean Dyche i alvorlig trøbbel
Oddssingel PL: Aubemeyang scorer først på Emirates
Oddsdobbel 1
: Saftig lørdagsdobbel med Birmingham
V75 Forus: Millionjakt i V75
Lotto lørdag: Gulltrekning med 29 millioner i potten
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Lørdagens tippekupong byr på sju kamper fra Premier League, deriblant storkampen mellom Chelsea og Manchester City. I tillegg er det fem kamper fra Championship. Bonuspotten ble utløst på midtukekupongen og er derfor på "bare" ca 350 000 kr denne lørdagen. Innleveringsfristen er kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Gulltrekning i Lotto lørdag. Ca 29 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

1. Leicester - Tottenham
Kampstart på denne er faktisk ikke før kl 20.45. Leicester har ikke latt seg prege sportslig av den tragiske flyulykken der eier Vichai Srivaddhanaprabha omkom. Er ubeseiret på sine seks siste seriekamper (2-4-0) og ligger på en flott 9. plass med 22 poeng. Kom tilbake og fikset 1-1 borte mot Fulham onsdag selv uten en skadet Jamie Vardy. 3-2-2 på sju spilte hjemmekamper. Nevnte Vardy og landslagsstopper Harry Maguire (som har vært ute en periode) har begge muligheten til å rekke lørdagens kveldskamp.

Tottenham skal ut i en meget viktig bortekamp mot Barcelona i Champions League tirsdag og må nok vinne den for å ta seg videre til sluttspillet ettersom Inter har en tilsynelatende "enkel" hjemmekamp mot PSV.  Røk 2-4 borte mot Arsenal sist søndag, men slo tilbake med 3-1 seier hjemme mot Southampton onsdag, uten at det resultatet helt gjenspeiler kampbildet. Southampton hadde definitivt sine sjanser. Avanserte uansett til 3. plass og står med 33 poeng. Sju seire og to tap på ni spilte bortekamper. Jan Vertonghen er tilbake etter karantene.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende på King Power stadium. Denne er vrien. Vi helgarderer. HUB.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Chelsea - Manchester City
Kun en seier på de fire siste seriekampene for Chelsea, som røk på et overraskende 1-2 tap borte mot Wolverhampton onsdag kveld. Det var det andre tapet på de fire siste serierundene for Chelsea som nå plutselig er hele ti poeng etter serieleder Manchester City og har falt ned til 4. plass på tabellen. Er dog fortsatt ubeseiret hjemme på Stamford Bridge (5-3-0). Jorginho and David Luiz startet begge på benken mot Wolverhampton, men er tilbake i startoppstillingen her. Tilbake er også Ross Barkley etter ankelskade.

Manchester City fortsetter ufortrødent og tok sesongens 13 ligaseier på de 15 første seriekampene, da det ble 2-1 seier borte mot Watford tirsdag kveld. Står med 41 poeng og har fortsatt sine to poeng ned til Liverpool på 2. plass, mens avstanden ned til Tottenham på 3. plass er åtte poeng. Totalt 5-2-0 på sju spilte bortekamper. Sergio Aguero har ikke spilt de siste kampene og blir heller ikke klar til lørdagens toppkamp. Kevin de Bruyne er fortsatt ute.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende i London. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

3. Arsenal - Huddersfield
Unai Emery er i ferd med å få optimismen tilbake hos Arsenal-fansen etter noen svake sesonger. Arsenal tapte som kjent seriepremieren hjemme mot Manchester City (0-2) og tapte også i andre serierunde, da det ble 2-3 tap borte for Chelsea. Men de tretten neste seriekampene har gitt 31 poeng og 9-4-0. Gjorde en flott bortekamp mot Manchester United onsdag kveld og tok ett meget fortjent poeng i den kampen. 5-2-1 totalt hjemme på Emirates. Granit Xhaka var ute med karantene mot Manchester United, men er tilbake her. Mesut Ozil og Aaron Ramsey er begge usikre, mens Laurent Koscielny kan få spilletid for første gang siden mai.

Etter å ha tatt sju poeng på tre seriekamper, måtte Huddersfield tåle 1-2 hjemme mot Brighton sist lørdag. Kom tidlig under 0-2 borte mot Bourneemouth tirsdag, men reduserte til 1-2 som også ble sluttresultatet. Ligger fjerde sist med ti poeng og har kun ett poeng til de tre lagene under streken. Svært moderate 1-2-4 på bortebane. Phil Billing og Steve Mounie soner begge karantene for Huddersfield.

Arsenal vant tilsvarende kamp forrige sesong med 5-0 og blir den største favoritten på lørdagens tippekupong. Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

4. Manchester United - Fulham
Etter flere svake kamper på rad, var det i det minste en spillemessig opptur for Manchester United hjemme mot Arsenal onsdag kveld. Kom under både 0-1 og 1-2 i den kampen, men kvitterte kjapt begge gangene. Er uansett mer eller mindre hektet av allerede i kampen om topp fire. Ligger på 8. plass med 23 poeng og har åtte poeng opp til Chelsea på 4. plass. 3-3-1 er ikke veldig sterke hjemmetall for United og skuffet med 0-0 mot Crystal Palace i forrige hjemmekamp. Anthony Martial, Luke Shaw, Chris Smalling, Eric Bailly og Phil Jones må alle testes nærmere kampstart. Ashley Young sonet karantene mot Arsenal, men er klar igjen her.  Victor Lindelöf og Alexis Sanchez er fortsatt ute med skader.

Fulham var best hjemme mot Leicester onsdag kveld og tok også ledelsen 1-0. Men måtte se at James Maddison utlignet for bortelaget og det endte 1-1. Kevin McDonald og Floyd Ayite er begge friskmeldt for Fulham, mens innlånte (fra Manchester United) Timothy Fosu-Mensah ikke får spille.  Fulham ligger fortsatt helt sist med sine ni poeng og har tapt sju av åtte bortekamper

Likevel gir vi Fulham en viss poengsjanse her, og spiller halvgardering. HU.

5. West Ham - Crystal Palace
Solide 3-2-1 på de seks siste seriekampene for West Ham som er på vei oppover tabellen. hentet som kjent en rekke nye spillere før sesongen og det har tatt tid å få samkjørt laget. Den flotte borteseieren over Newcastle sist lørdag, ble fulgt opp en komfortabel 3-1 seier hjemme mot Cardiff tirsdag kveld. Står med 18 poeng totalt og ligger på 13. plass. Marko Arnautovic har stadig slitt med skader denne sesongen og er nå definitivt ute en måneds tid etter pånytt å ha blitt skadet mot Cardiff. Spisskollega Andy Carrol fikk sine første minutter for sesongen i den kampen.  Også Pablo Zabaleta og Fabian Balbuena er friskmeldte.

Skuffende sesonginnlednig av Crystal Palace som har tapt ni av sine femten første seriekamper. Står med kun 12 poeng og har ikke mer enn tre poeng ned til lagene under streken. Fikk som ventet problemer borte mot hjemmesterke Brighton tirsdag kveld og selv om Brighton fikk en mann utvist, endte det med 1-3 tap for bortesvake Palace som står med svake 2-1-5 på sine åtte spilte bortekamper denne sesongen. Christian Benteke, Connor Wickham og Scott Dann er fortsatt skadet for Palace, men de har ingen nye skader eller karantener etter midtukerunden.

1-2-0 på de tre siste tilsvarende. West Ham skal ha gode muligheter til å ta sin tredje strake seier lørdag. H.

6. Burnley - Brighton
Burnley endte på en sensasjonelt sterk 7. plass forrige sesong og kvalifiserte seg dermed til Europa League. Men klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespillet i den turneringen og har slitt voldsomt i Premier League hittil. Etter midtukerunden er Burnley fortsatt nest sist på tabellen med skarve ni poeng etter rekken 2-3-10. Fem av sju kamper hjemme på Turf Moor er tapt hittil (1-1-4). Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Liverpool onsdag, men røk tilslutt 1-3. Sean Dyche gjorde fem endringer i startelleveren mot Liverpool, og han må trolig fortsatt klare seg uten Steven Defour.

Hjemmesterke Brighton tok sesongens fjerde hjemmeseier av sju mulige da det ble 3-1 seier mot Crystal Palace tirsdag kveld. Har hatt en flott sesonginnledning og står med 21 poeng og ligger på 10. plass. Hadde ikke bedre enn 2-5-12 på bortebane i comebacksesongen i Premier League forrige sesong og det har fortsatt i samme spor denne sesongen. Fem av åtte bortekamper er tapt (2-1-5). Toppscorer Glenn Murray er usikker, mens Shane Duffy soner sin første av tre kampers karantene. På den annen side er viktige Dale Stephens ferdigsonet og tilbake lørdag.

Tilsvarende oppgjør på Turf Moor forrige sesong endte 0-0. Vi tror ikke Burnley taper denne. HU.

7. Cardiff - Southampton
Cardiff med tidlig straffebom borte mot West Ham på stillingen 0-0 tirsdag kveld og endte i stedet opp med 1-3-tap. Det var på bortebane der nyopprykkerne fortsatt står med kun ett poeng på de sju første (0-1-6). Hjemme i Wales går det mye bedre og tre av de fire siste hjemmekampene er vunnet. Står med elleve poeng og ligger på 16. plass og har to poeng til lagene under streken. Kenneth Zohore, Danny Ward og Jazz Richards er alle ute med skader.

Til tross for ett poeng 2-2 hjemme mot Manchester United lørdag kveld, ble det over og ut for manager Mark Hughes. Southampton ligger tredje sist med totalt ni poeng og kun en av de fjorten første seriekampene er vunnet (1-6-8). Den seieren kom borte mot Crystal Palace i fjerde serierunde. Seks av åtte bortekamper er tapt. Hang likevel veldig bra med borte mot Tottenham onsdag, men måtte likevel reise hjem med 1-3 tap.  Kaptein Ryan Bertrand mistet Tottenham-kampen og risikerer også å miste lørdagens kamp. Danny Ings som har vært ute en periode, er imidlertid friskmeldt.

Cardiff har levert sterkt i sine siste hjemmekamper og det blir ikke lett for Southampton å ta alle poengene i denne. HU.

8. Norwich - Bolton
De fem siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship.

Norwich fortsetter sin fantastisk form og står med 11-2-1 på sine 14 siste seriekamper. Lå under 0-1 til pause hjemme mot Rotherham forrige lørdag, men scoret tre ganger i 2. omgang og vant 3-1. Leder fortsatt Championship med sine totalt 40 poeng og har ett poeng ned til Leeds på 2. plass. Totalt 7-0-3 hjemme på Carrow Road, men to av de tapene kom i løpet av de tre første hjemmekampene.  Flere spillere er usikre for serielederen, men spissen Onel Hernandez er friskmeldt.

Etter en oppløftende start med ti poeng på de fire første seriekampene, har det som ventet buttet imot for nedrykkstippede Bolton. Sju av de ti siste seriekampene er tapt og de tre øvrige er endt med poengdeling. Ligger nest sist eter 20 serierunder med totalt 18 poeng, men kun målforskjellen skiller opp til Reading på sikker plass. 2-4-4 totalt på bortebane.  Keeper Remi Matthews og spissen Yanic Wildschu er begge på lån fra Norwich og får ikke spille lørdagens kamp.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende.

9. Leeds - Queens Park Rangers
Leeds holder koken i toppen tabellen og tok en knallsterk 1-0 seier borte mot Sheffield United forrige lørdag. All den West Bromwich på 3. plass avga to poeng hjemme mot Brentford mandag kveld, er avstanden ned til West Bromwich på fire poeng før denne serierunden. Opp til serieleder Norwich er det ett poeng. Solide 6-3-1 hjemme på Elland Road.  Kaptein Liam Cooper blir ute i ca seks uker etter kneoperasjon.

Queens Park Rangers innledet sesongen med fire strake tap, men har hevet seg mye og står med 8-4-4 på sine 16 siste seriekamper. Har avansert til 11. plass på tabellen med totalt 28 poeng. Seks poeng skiller opp til Sheffield United på 6. plass. Men skuffet hjemme mot Hull sist lørdag og tapte den kampen 2-3 og QPR har kun en seier på sine fem siste (1-2-2). Har vært meget svake på bortebane de siste sesongene. 6-4-13 sesongen 2016/17 og enda svakere 3-6-14 i forrige sesong. På sesongens ti første bortekamper denne sesongen viser tallene 3-3-4.  QPR har ingen nye skader eller karantener.

1-2-0 på de tre siste tilsvarende på Elland Road.  Oppturen fortsetter for Leeds? H.

10. Middlesbrough - Blackburn
Etter en flott periode med 3-4-0 på sju seriekamper, ble det magaplask for Middlesbrough hjemme mot kapable Aston Villa sist lørdag. 0-3 ble sifrende i den kampen. Det var Middlesbroughs tredje tap denne sesongen (9-8-3). Henger fortsatt veldig godt med i toppen og ligger på 4. plass med sine 35 poeng. Totalt 5-3-2 på ti spilte hjemmekamper.  Forsvarsspilleren Dael Fry pådro seg en hodeskade mot Aston Villa sist lørdag og mister denne.

Nyopprykkede Blackburn stod med kun ett poeng på sine tre foregående seriekamper, før det ble 4-2 seier hjemme mot Sheffield Wednesday sist lørdag. Har hevdet seg bra etter opprykket og står med rekken 7-8-5 og totalt 29 poeng. Ligger på 10. plass og har kun fem poeng opp til Sheffield United på 6. plass. Men er best hjemme og har ikke bedre enn 3-3-4 på ti spilte bortekamper.

Snodige 1-4-0 på de fem siste tilsvarende. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

11. Birmingham - Bristol City
Det er helt andre taktet over Birmingham denne sesongen kontra fjorårssesongen. Etter 2-4 tapet borte mot Aston Villa i derbyet for 14 dager siden, har Bimingham slått tilbake med to strake seire. Først en sterk 2-0 seier mot Millwall borte og sist lørdag med en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Preston. Er fortsatt ubeseiret hjemme (4-6-0) og ligger på 9. plass med totalt 30 poeng.  Jota er tilbake etter å ha gått glipp av de tre siste seriekampene, forsvarspilleren Harlee Dean er også friskmeldt.

Litt mer varierende takter har det vært av Bristol City som ligger på 14. plass etter rekken 7-5-8 på sine 20 seriekamper. 26 poeng betyr at det både er åtte poeng opp til playoff og åtte poeng ned til nedrykk. Variable 4-2-4 på ti spilte bortekamper.  Ingen nye skader eller karantener for Bristol City.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende. Birmingham vinner igjen? H.

12. Reading - Sheffield United
Kun målforskjellen holder Reading over streken. Står med 18 poeng i likhet med både Millwall og Bolton på direkte nedrykk.Paul Clement er sparket som manager og Scott Marshall leder derfor laget lørdag. Sliter som vanlig borte og har kun vunnet en av sine ti bortekamper (1-4-5). Det går noe bedre hjemme der tre av ti kamper er vunnet (3-2-5). Formen er ikke så aller verst, da kun en av de fem siste seriekampene er tapt (1-3-1).

Sheffield United hadde ligget på 2. plass og direkte opprykk dersom de hadde vunnet sist lørdags hjemmekamp mot Leeds. De endte opp med å tape kampen 0-1 etter at Pablo Hernandez scoret seiersmålet for Leeds åtte minutter før slutt. Ligger på 6. plass med 34 poeng og står med ustabile 5-1-4 på ti spilte bortekamper.  Spissene Leon Clarke og Ben Woodburn er begge trolig ute for United.

Det endte 1-3 i forrige sesongs tilsvarende seriekamp.  Men Reading er kapable på eget gress. UB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Leicester  — Tottenham HUB

2. Chelsea — Manchester City U

3. Arsenal — Huddersfield H

4. Manchester United — Fulham HU

5. West Ham  — Crystal Palace H

6. Burnley — Brighton HU

7. Cardiff  — Southampton HU

8. Norwich  — Bolton H

9. Leeds  — Queens Park H

10. Middlesbrough — Blackburn Rovers HU

11. Birmingham  — Bristol City H

12. Reading  — Sheffield United UB

432-rekker:
1. Leicester — Tottenham HUB

2. Chelsea — Manchester City HUB

3. Arsenal — Huddersfield H

4. Manchester United — Fulham HU

5. West Ham — Crystal Palace H

6. Burnley — Brighton HU

7. Cardiff — Southampton HU

8. Norwich — Bolton H

9. Leeds — Queens Park H

10. Middlesbrough — Blackburn Rovers HU

11. Birmingham — Bristol City H

12. Reading — Sheffield United HUB

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør