Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

Gashi stormer mot seriegull

Helsingborg har Allsvenskans beste lag og tar tre poeng på Olympia i kveld. Sjekk dagens dobbel.

Kommersielt

Dagens dobbel fra Allsvenskan satt klokkerent i går, og vi tar en ny "svenske" i kveld.

Andreas Faye er på sommerferie, og Thomas Gulbrandsen har odds- og tippetipsene de neste fem dagene. Til helgen returnerer Kurt Lerivåg fra en velfortjent ferie.

Dagens avslag
117. Argentina – Costa Rica over/under 2,5 mål H 1,60
Forhåndsfavorittene har skuffet stort så langt i Copa America, og mesterskapet har heller ikke vært noen målfest. Faktisk er det blitt scoret to eller færre mål i hele 11 av 13 kamper, og selv om siste runde i gruppespillet i slike mesterskap gjerne blir mer målrike, styrer vi enkelt unna 1,6 i odds på at nattens oppgjør mellom Argentina og Costa Rica ender over 2,5. Oddsen på under 2,5 (1,8) er for øvrig heller ikke noe å rope hurra for.

Dagens langskudd
114. Argentina – Costa Rica U 5,10
Etter 1-1 mot lille Bolivia og 0-0 mot Colombia, er trolig bare seier mot Costa Rica godt nok for at Argentina skal avansere til sluttspillet i Copa America i natt (teoretisk sett kan de gå videre med 3. plass i puljen, men to eller tre poeng holder trolig ikke). Messi og de fleste andre stjernene har vært som skygger av seg selv så langt, og det er varslet flere uskiftninger i laget. Vi tror selvsagt mest på Argentina i natt, men H til 1,15 i odds er så stusselig at vi heller setter opp U til 5,10 som dagens langskudd.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
96. AIK – Halmstad (0-1) H
Allsvenskan er halvspilt, og man er inne i en dobbeltrunde der de samme lagene møtes to kamper på rad. I det første oppgjøret i Halmstad for en uke siden vant AIK nokså enkelt 3-1.

AIK har tatt full pott på de tre siste kampene og vil klatre helt opp på medaljeplass dersom det blir seier i kveld.

AIK-trener Andreas Alm kan glede seg over at midtbanespilleren Daniel Gustavsson er tilbake i troppen etter skade. Viktor Lundberg (midtbane) er ny på skadelisten siden sist, mens Gabriel Özkan (midtbane) fortsatt er ute.

Troppen: Niklas Backman, Per Karlsson,Nils-Eric Johansson, Robert Åhman Persson, Alexander Milosevic, Helgi Daníelsson, Daniel Tjernström, Martin Kayongo-Mutumba, Kyriakos Stamatoupolus, Kenny Pavey, Martin Lorentzson, Niklas Maripuu, Teteh Bangura, Mohamed Bangura, Admir Catovic, Kwame Amponsah Karikari, Daniel Gustavsson, Ivan Turina.

Etter 1-3-tapet for en uke siden, fikk Halmstad-trener Pep Clotet Ruiz sparken og ble erstattet med ekstremt urutinerte Jens Gustafsson. Sistnevntes trener-CV har ikke flere poster enn ett år som juniortrener og et halvt år som U21-trener i Halmstad.

Det er de elendige resultatene denne sesongen som er årsaken til at spanjolen Clotet Ruiz måtte gå. Halmstad har bare vunnet én seriekamp og ligger desidert sist med sine 7 poeng på 15 kamper. Clotet Ruiz forsøkte å innføre en spansk spillestil med mye ballbesittelse og småpasningsspill, men det endte altså med en dundrende fiasko.

Halmstad stiller med den samme 18 manns store troppen som tapte 1-3 sist:

Kalle Johnsson, Viktor Kristiansson, Joakim Wrele, Joe Sise, Marcus Olsson, Mikael Rosén, Christian Järdler, Tomas Zvirgzdauskas, Marcus Antonsson, Anel Raskaj, Kristoffer Thydell, Rickard Magyar, Emil Salomonsson, Ardian Rexhepi, Michael Görlitz, Jonas Saevarsson, Ryan Miller och Kujtim Bala.

AIK har gjort det meget godt hjemme på Råsunda denne sesongen (6-0-1 og 13-3 i målforskjell). I dag møter de Allsvenskans dårligste bortelag (0-1-6 og 5-15 i målforskjell).

Selv om enkelte lag blomstrer rett etter et trenerbytte, tviler vi på om U21-treneren er i stand til å skape den helt store revolusjonen i en tropp som har vært blottet for selvtillit denne sesongen.

Vi tror derfor at serievinneren fra 2009, som har fått ferten av medaljer etter en svak fjorårssesong, tar en ny og enkel trepoenger med et meget entusiastisk hjemmepublikum i ryggen.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

99. Helsingborg – Djurgården H
To lag i særdeles god form. Helsingborg har bare tapt én kamp denne sesongen, mens Djurgården har 4-1-0 på de siste 5.

Da lagene møttes for en uke siden, var Djurgården meget gode før pause, men Helsingborg innhentet ledelsen etter hvilen og presset kraftig på for seier mot slutten.

Helsingborgs verste konkurrent, Elfsborg, vant sin kamp i går, og lagene ligger likt før kveldens kamp.

Hjemmelaget stiller med en nesten skadefri tropp, kun den 18-år gamle reserven Lucas Ohlander og forsvareren Hannu Patronen er uaktuelle.

Troppen ser dermed slik ut: Daniel Andersson, Pär Hansson, Erik Edman, Markus Holgersson, Joseph Baffo, Christoffer Andersson, Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Marcus Bergholtz, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi,Johan Eiswohld, Simon Thern, Erik Sundin, Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson.

Djurgården er som nevnt inne i en meget god periode, men den svake starten på sesongen gjør at laget ikke ligger høyere enn 11. plass.

Magnus Pehrsson har tatt ut samme tropp som i 1-1-kampen for en uke siden: Pa Dembo Touray, Tommi Vaiho, Kebba Ceesay, Petter Gustafsson, Joona Toivio, Jani Lyyski, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjöund, Philip Hellquist, Sebastian Rajalakso, Emil Bergström, Joel Perovuo, Kennedy Igboananike, Mattias Jonson, Christer Youssef, Johan Oremo.

Fjorårets møte mellom disse lagene endte 3-3 foran et fullsatt Olympia. Vi tror på mer festfotball i kveld, men satser pengene på at Helsingborg rykker fra Elfsborg. Ardian Gashi & co er etter manges mening det beste laget i Allsvenskan. De har klassespillere i alle ledd, og den brede, sterke og nesten skadefrie troppen gjør at Magnus Pehrsson har verktøy til å gjøre de grepene som trengs i ulike kampscenarioer mot ulike type lag.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
96. AIK – Halmstad (0-1) 1,90 - 3,55 - 2,70
99. Helsingborg – Djurgården 1,50 - 3,30 - 4,85
Total odds 2,85
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus