SUPERRESERVEN: Bodø/Glimts Morten Konradsen jubler vilt etter 1-0-målet mot Rosenborg. Da adde han kun vært på banen i ni minutter.   Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
SUPERRESERVEN: Bodø/Glimts Morten Konradsen jubler vilt etter 1-0-målet mot Rosenborg. Da adde han kun vært på banen i ni minutter.   Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Glimt er et mareritt for Mjøndalen

Glimt har vunnet de syv siste kampene mot Mjøndalen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Semifinale i FA-cupen på lørdagens tippekupong
Oddsdobbel 1: Nesten fire i odds på Premier League-dobbel
Oddssingel Eliteserien: Glimt er et mareritt for Mjøndalen
Oddsdobbel 2: Wayne Rooney herjer i USA
V75 Bjerke: Bjerke byr på herlig V75-omgang
V65 Harstad: Gedigen jackpotkveld i Harstad
Eurojackpot fredag: Nordmann vant 13,7 mill kr

En ny gnistrende fotballhelg venter oss! Det spilles semifinale i FA-cupen på Wembley. Manchester City er store favoritter mot Brighton, men en semifinale på Wembley er alltid vrien. Tre kamper fra Premier League og hele 12 kamper fra Championship venter. En kamp spilles både i Eliteserien og Obos-ligaen. Den flotte lørdagen avrundes med toppkampen Barcelona - Atletico Madrid 20:45.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Mjøndalen - Bodø/Glimt 2,45 - 3,20 - 2,55 B (spillestopp kl. 1755)

Klikk her for å levere dette spillet

Mjøndalen fikk kjørt seg i eliteseriecomebacket mot Vålerenga forrige helg. I første omgang virket det i perioder som Vegard Hansens sitt lag manglet en midtbane. Spesielt på høyresiden hadde Mjøndalen store problemer.

Ja, hadde det ikke vært for Mjøndalens nye keeper,  Julian Faye Lund, så ville resultatet vært mye styggere for bruntrøyene, før pause. Mjøndalen hevet seg litt i andre omgang, men de hadde egentlig lite å komme med i denne kampen.

Etter den svake serieåpningen er Mjøndalen sugen på seier i årets første hjemmekamp i eliteseriecomebacket, men de er enklere sagt enn gjort. For de må bryte en elendig statistikk for å klare det.

Bodø/Glimt har nemlig vært Buskerud-laget sin store skrekk de siste seks årene. Siden november 2012 er det blitt syv strake tap – og 17–4 i målforskjell til nordlendingene.

Heller ikke hjemmestatistikken gir grunn til optimiske på Nedre Eiker. På de siste syv møtene mellom Mjøndalen og Glimt i Buskerud har vertene vunnet to ganger, ingen kamper har endt uavgjort og Glimt dratt hjem med tre poeng i bagasjen fem ganger. Målforskjellen er 14-8 i favør Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt har vært gode i vinter med seks seire og 36 mål på syv treningskamper. De slo blant andre Brann (0-2), Godset (5-0), Aalesund (3-0) og Start (0-1). Det eneste tapet i oppkjøringen kom mot laget som slo MIF sist helg, Vålerenga. Den kampen endte med 3-2-seier til Oslo-laget.

Kjetil Knutsen sine menn er i kjempeform. Det viste de i serieåpningen sist helg, hvor bodøværingene nedsablet selveste Rosenborg 2-0 på Aspmyra. Mjøndalen har grunn til å være bekymret.

Samtidig er ikke bortestatistikken til Glimt særlig imponerende. Sist sesong vant de kun to av 15 bortekamper, men de spilte uavgjort i åtte. Det gjorde dem til det laget som spilte mest uavgjort på bortebane sist sesong.

Mjøndalen må klare seg uten kaptein Christian Gauseth som er ute med en strekk. Med midtbanesjefen ute vil MIF være svekket i lørdagens kamp. Den positive nyheten er at han trolig rekker Buskerud-derbyet mot Godset på Marienlyst fredag i neste uke.

Også Glimt har skader. Midtbaneankeret Patrick Berg fikk skuldren ut av ledd mot RBK, og ble operert onsdag skriver Avisa Nordland. Berg rekker derfor ikke kampen på gamle Nedre Eiker.

Begge fraværene vil bli merkbare, men jeg tror at Mjøndalen vil savne Gauseth mer enn Glimt vil savne Berg. Morten Ågnes Konradsen erstattet Berg da han måtte ut med skade, og den tidligere RBK-spilleren var mannen som ga nordlendingene ledelsen med et knallskudd fra over 20 meter. Denne kampen blir tett og jevn, men har spillestilen til Gimt kan by på problemer for hjemmelaget.

Glimt ligger ofte lavt, og så kontrer de raskt når de får sjansen. Jeg tror de har en god mulighet til å ta mange bortepoeng med den taktikken. Derfor satser jeg pengene på borteseier til gjestene fra nord. Oddsen er greie 2,55. Det bruker jeg som et singespill.

Klikk her for å levere dette spillet 

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør