I SLAG: Alexander Sørloth (til høyre) og Glimt har eksplodert de siste kampene.
I SLAG: Alexander Sørloth (til høyre) og Glimt har eksplodert de siste kampene. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Glimt er sitt livs form

Molde sliter med formen og får derfor ikke full tillit på tippekupongen!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsprogram:
Oddstips 1: Fram Larvik er i slag
Oddstips 2: Forferdelig år for Hareide
Langskudd: Molde virker resignerte

V75 Sørlandet: Dobbel syverpott og haugevis med millioner
V65 Jägerso Galopp: Derbydag med jackpot på Jägersro

Av fredagens to tips, gikk singelen til 2,05 inn. Langskuddet på Aston Villa endte i en kjedelig 0-0-kamp.

Det er et rikelig utvalg på lørdagens langoddsprogram, og Allsvenskan, Tour de France og Oddsen-ligaen er blant hendelsene som preger det.

Bonuspotten vokser stadig og er nå oppe i 720.000 kroner!

Mens du venter på Premier League-start, kan du allerede nå sette opp ditt eget lag i Nettavisens splitter nye Premier League fantasy! Hovedpremien er en VIP-tur til sesongstart 16/17 - og det vil du vel ikke gå glipp av?

1, Molde — Bodø/Glimt
Molde fikk en god opplevelse i Champions League-kvalifiseringen mot de armenske mesterne Pyunik forrige tirsdag, men har slitt i Tippeligaen. Luften virker å ha gått ut av Molde og har to målløse kamper på rad hjemme på Aker Stadion.

Ellers er skadesituasjonen fortsatt lik, selv om Mushaga Bakenga er tilbake i trening. Fredrik Gulbrandsen og Joshua Gatt er stadig ute.

Bodø/Glimt er på sin side i sitt livs form med tre seiere på rad. Vålerenga, Rosenborg og Mjøndalen har alle måttet gi tapt for Glimt de siste ukene.

Vi tør derfor ikke avskrive gjestene i dag og spiller HUB.

2, Fram Larvik — Alta
Hjemmelaget har fått en god start på sesongen, men falt fra tredjeplassen da de tapte 1-4 for Notodden sist. Ellers har de levert gode resultater og hadde seks kamper uten tap før møtet med topprivalen. 3-1-1 på hjemmebane.

Alta fikk den noe utakknemlige jobben med å reise sørpå til nesten hver kamp, men har levert godt til tross for lang reisevei. Men prestasjonene varierer stort fra borte- til hjemmebane. På reisefot har de 1-1-3, med seier kun over hakkekylling Drammen FK.

Derfor tror vi på hjemmeseier i denne.

3, Sprint-Jeløy — Nybergsund IL-Trysil
Hjemmelaget har fått en bedrøvelig start på sesongen og ligger nå under streken. De siste syv kampene har de kapret to poeng - de siste fire er alle tapt. 0-0-5 på hjemmebane lar seg ikke høre.

Nybersund har ikke åpnet mye bedre, men har annenhver kamp tap og vinn. Fellesnevneren er tap borte og seier hjemme - null poeng på fem bortekamper er fasit.

Dette blir en kamp med enorm U-fare. HU.

4, Ørn Horten — Moss
Som i fjor startet Ørn-Horten positivt, men har tapt seg stort og ligger nå bare to poeng over nedrykk. Formkurven viser én seier de siste seks. 3-2-0 er solid.

Moss har på sin side virkelig funnet formen og har vunnet seks av de siste syv kampene. Selvtilliten er på topp etter 5-0 mot Lørenskog sist. 3-0-1 på bortebane.

HB.

5, Arendal — Vidar
Arendal ligger komfortabelt midt på tabellen og har tre seiere de syv siste. Har imidlertid to tap på rad. 2-2-1 hjemme.

Vidar snuser på opprykk og har ikke tapt de siste syv. Samtidig har de fire uavgjort i samme periode og virker å slite med å avgjøre kamper. 1-2-2 borte.

Derfor krysser vi HUB i denne.

6, Donn — Egersund
Topp møter bunn og det er Donn som har ryggen mot veggen. Kjempet seg over nedrykksstreken, men bare så vidt. 3-2-1 hjemme.

4-2-0 borte er statistikken til Egersund, som virkelig er med i kampen om ligatittelen. Fem seire på rad gjør at vi krysser en klink B i denne.

7, Fløy — Vindbjart
En skikkelig naboduell på tabellen og det er ikke Fløy som har best form. Sist tok de imidlertid et sterkt bortepoeng mot ligaleder Ull/Kisa, men har tre tap de siste seks. 3-0-2 hjemme.

Vindbjart har to seiere i ryggen, som fulgte etter tre rake tap. 1-2-2 er tallene på reisefot. Begge lag virker komfortable på midten - H.

8, FK Fyllingsdalen — Sola
Fyllingsdalen har havnet i en dårlig flyt og har bare ett poeng de siste fem kampene. Det har sendt dem under streken og hjemmestatistikken er ikke spesielt god: 1-0-4 hjemme.

Sola har 1-1-3 på reisefot, men er ikke langt over nedrykksstreken, de heller. De vant imidlertid forrige kamp 3-1 mot Odda, men sliter borte. Vi tror imidlertid hjemmelaget tar en etterlengtet seier.

9, Odda — Vard Haugesund
3-0-2 på hjemmebane er dessverre ikke bra nok til å holde Odda over streken, for borte taper de alt. De har tre poeng de siste syv kampene og nå begynner det å brenne etter en god sesongstart.

Vard Haugesund har 0-4-1 borte og er derfor ikke med i opprykksstriden. I tillegg har de tre kamper uten seier. Det er vanskelig å se en vinner i også denne, men hvis noen, blir det nok Vard. UB.

10, Örebro SK — Malmö FF
Hjemmelaget Örebro er i trøbbel på tabellen men tok et monsterpoeng borte mot dagens motstander i forrige runde. De hadde også seieren i lomma, men tapte to poeng helt på tampen.

Likevel har hjemmelaget vist at de takler dagens motstander og det vil gi dem stor selvtillit. De har fem kamper uten seier, men har dog tapt bare én - her er de ikke sjanseløse. 2-3-2 på hjemmebane er godkjent.

Malmö er på sin side opptatt med Mesterligakvalifisering og sikret seg selv et dårlig utgangspunkt med 0-0 i hjemmekampen mot Zalgiris. Det er lite Hareide ønsker mer enn å gjenoppleve fjorårets CL-eventyr, men nå sitter det langt inne og de må ha fokus på den kampen.

Ellers har de noe sviktende form, etter deres standard, med 3-3-1 de siste syv. I år som i fjor har Molde og Malmö gått hånd i hånd og en skuffende 6. plass er fasit for Hareiede ved halvspilt sesong. 3-2-2 er bortestatistikken.

HUB.

11, Kalmar FF — Falkenberg
Hjemmelaget fikk en godkjent start på sesongen, men har falt gjennom og står nå med tre poeng de siste fem kampene. Og det har vært mot høyst ordinær motstand.3-3-2 på hjemmebane.

1-1-5 på bortebane er tallene som gjør at Falkenberg er bunnlag. Formmessig er de svakere en dagens verter med to poeng de siste fem. Det er vanskelig å se en vinner i denne, men vi holder knappen på hjemmelaget. H.

12, GIF Sundsvall — Halmstad
0-3-4 på hjemmebane er uhyre svakt og det er også formkurven - tre poeng på syv kamper lar seg virkelig ikke høre. Etter en godkjent start har det gått straka vegen nedover for Sundsvalla.

Bortestatistikken 0-4-3 gir liten grunn til frykt også for vertene. Men Halmstad har på sin side funnet en form og har ikke tapt de siste fem kampene - det har ført dem over streken. HB.

432-rekker:

1, Molde — Bodø/Glimt HUB

2, Fram Larvik — Alta H

3, Sprint-Jeløy — Nybergsund IL-Trysil HU

4, Ørn Horten — Moss HB

5, Arendal — Vidar HUB

6, Donn — Egersund B

7, Fløy — Vindbjart H

8, FK Fyllingsdalen — Sola H

9, Odda — Vard Haugesund UB

10, Örebro SK — Malmö FF HUB

11, Kalmar FF — Falkenberg H

12, GIF Sundsvall — Halmstad HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Molde — Bodø/Glimt HB

2, Fram Larvik — Alta H

3, Sprint-Jeløy — Nybergsund IL-Trysil H

4, Ørn Horten — Moss HB

5, Arendal — Vidar HU

6, Donn — Egersund B

7, Fløy — Vindbjart H

8, FK Fyllingsdalen — Sola H

9, Odda — Vard Haugesund UB

10, Örebro SK — Malmö FF HUB

11, Kalmar FF — Falkenberg H

12, GIF Sundsvall — Halmstad HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør