Foto: Anders Vanderloock (Scanpix)

Glimt og Lyn på oddsbongen

Vi har plukket ut de beste spillene fra 16. mai-runden. Se oddstipset her.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Ikke glem dagens tippetips med analyser av samtlige 12 kamper på kupongen!

Det er duket for den tradisjonsrike 16. mai runden her til lands, selve festdagen for norsk fotball, og blant fulle tribuner og russ finnes heldigvis også de gode spillene på dagens langoddsprogram. Ser vi ut over landets grenser, finner vi oppgjør fra de siste serierundene i Danmark, Italia og Spania, samt noe annen fotball og ishockey.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Bodø/Glimt - Follo
Glimt er suverene på hjemmebane, der de står med 4-0-0 og sterke 14-1 i målforskjell. Løv-Ham, Sundet, Strømmen og Lyn er alle slått.

Follo klarte endelig å åpne scoringskontoen sist, og i 4-0 seieren over Tromsdalen scoret de fire ganger så mange mål som hadde klart på de seks foregående kampene. Men det var på hjemmebane, på bortebane står de fortsatt med 0-2-1 og stusselige 0-1 i målforskjell. Det skal sies at de slo Kolbotn 5-0 i cupen og er videre til 2. runde. Sånn sett har Follo nå scoret 9 mål på de to siste spilte.

Det er lite skadeproblemer hos hjemmelaget. Keeper Londak kan være tilbake.

Follo har fortsatt en del skader, og vi tipper vi at vi får se flere av dem som spilte cupkampen sist igjen i dag: Evensen, Skogmo, Lübeck , Skagestad, Hagen, Strande, Jahnsen, Grini, Shipshani, Karoliussen, Maruti. Sistnevnte scoret to mot Kolbotn. I denne kampen tok man det etter sigende meget rolig, da man ikke ville risikere skader eller trøtte spillere til kampen i dag og 2. runde i cupen til uka.

Oslo Grand Prix søndag: Se tipsene fra Ola Slåtsveen

Glimt skal legge på til fem strake hjemmeseire i dag, og hevne den dårlige bortekampen mot Moss. De har så langt vunnet 4-1, 2-0, 5-0 og 3-0 på hjemmebane mot tildels bedre motstand enn Follo. Glimt vet at Follo er vanskelige å score på, de vet at Follo ligger lavt og de vet også hvordan man bryter ned lag som spiller på den måten. Når Glimt først får det første målet er det andre og tredje neppe langt unna.

H kan spilles til 1,20 i odds, men vi tror det blir en ny, klar hjemmeseier i dag, og spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 1,63 i odds. Kampen kan spilles som single, og vi satser 300 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

54. Bodø/Glimt - Follo (0-1) 1,63 3,85 3,30

Klikk her for å spille denne singlen.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

FK Lyn - Ranheim
Lyn innledet ganske tamt, men etter 0-2-2 på de fire første fikk vi se en fin 3-2 sier i Moss og en enda finere 3-1 seier over Sogndal på Bislet. Mot Løv-Ham sist gikk imidlertid ikke bra, det ble 1-4 tap etter at man helt enkelt ikke var gode nok, det hjalp heller ikke å få en spiller utvist tidlig i kampen, og man ga litt opp.

Lyn har sluppet inn flest mål av alle i Adeccoligaen, men på hjemmebane har man klart seg rimelig bra. Lyn har 1-1-1 og 5-4 i målforskjell på hjemmebane.

Ranheim leder Adeccoligaen etter 5-0-2 på de syv første. Opprykk er ikke et tema for det nyopprykkede laget, de skal stabilisere seg på det nest øverste nivået og bli Trøndelags Adecco-lag på samme måte som Rosenborg er trøndernes Tippeliga-lag. Båndene til RBK er tette. Det er på hjemmebane Ranheim er suverene, borte har det bare blitt 1-0-2 på de tre spilte. Seieren kom mot Tromsdalen, tapene for Sogndal og Sarpsborg.

Lyn stiller uten Fredrik Gulbrandsen som soner for kort.

Mulig start-elver Ranheim: Andreas Lindberg.
Eirik Malmo – Tom Erik Nordberg – Ivar A. Sandvik – Nicholas Lyngmo.
Daniel Krogstad – Vegard Voll – Kenneth Dokken – Michael Jamtfall.
Robert Stene, Geir Holthe. Det er mulig Espen Sødahl som er tilbake fra skade går rett inn på laget.

Det er stor forskjell på kunstgresset hjemme i Abrahallen og gressmatten på Bislet Stadion. Kanskje er underlaget noe av grunnen til at Ranheim er suverene hjemme og mindre suverene på reise. Vi tror Lyn har gode muligheter til å ta årets andre hjemmeseier i dag. Spiller de slik som de gjorde mot Sogndal, skal dette være en H. Vi må ikke være redd for å sette penger på at serielederen taper, all den tid serielederen har det med å tape på bortebane. Hjemmeseier selges til 2,15 på Hamar, det synes vi er greit. Vi setter 100 kroner på FK Lyn, spillefristen er klokken 17.55.

55. FK Lyn - Ranheim 2,15 3,15 2,55

Klikk her for å spille denne singelen.

Vi nøyer oss med disse to singlene i dag. Forøvrig har vi god tro på at både LSK Kvinner og Barcelona vinner i dag, vi synes hjemmeseier kan spilles med det handicapet Norsk Tipping har satt opp. Oddsen er ikke all verden, men kanskje noen få kroner for underholdningens skyld. Vi er tilbake med nye oddstips også i morgen, på selveste Nasjonaldagen.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør