Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Godset får det tøft i Skien

Vi kan ikke la serielederen stå ugardert i jakten på 12 rette.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Oddstips 1: Lillestrøm knekker Sogndal
Oddstips 2: Hødd er i siget nå
V64 Jägersro: Over 2,4 millioner jackpotkroner å spille om
V4 Visby: Vi starter på Gotland
V5 Øvrevoll: Øvrevoll byr opp til fest

Det er full fart i norsk fotball på Kristi Himmelfartsdag, og midtukekupongen byr på Tippeliga, Adeccoliga og finalen i den nederlandske cupen.

Bonuspotten er oppe i 1.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Brann - Start
Tippeligaen. Brann tapte sin tredje strake bortekamp denne sesongen da det ble 1-3 mot Sogndal. Her slet Brann med å demme opp for motstanders dødballer og de slet i mann mot mann-situasjoner foran eget mål. Men hjemme i Bergen har vi fått sett et annet Bann, et lag som tar initiativ, styrer kampene og utfordrer fremover. Det trives de mye bedre med, de svakhetene Brann viser på reise kommer sjelden til syne i Bergen, og Brann har vunnet fire av fire hjemme.

Wangberg (f), Jonsson (f) og Skaanes er ute med skader. Grønner (f) og Haugen (a) er suspendert. Keeper Leciejewski har slitt med ryggproblemer, men friskmelder seg selv til dagens kamp. «Vi håper han blir klar», er trener Skarsfjord kommentar til BA. Keeper-vikar sist, Mohus, er uaktuell grunnet hjernerystelse.

Start spilte hjemme mot bunnlaget Molde på mandag, men måtte nøye seg med 1-1 etter at de spilte best og skapte mest. Man er nok bitre for at det ikke ble seier i Kristiansand, men Start fikk hvert fall tatt poeng igjen, etter tap 2-3 borte for både Lillestrøm og Haugesund. Starts eneste poeng på bortebane kom med 1-1 på Lerkendal, sørlendingene leverte en god kamp mot Rosenborg. Merk også at Start har scoret i samtlige kamper hittil, og at trener Mjelde kjenner Brann og Bergen godt.

Start må ta buss hele veien til Bergen grunnet flystreik i Widerøe. Sarr (m) er tilbake fra karantene og er en av 16 spillere i bussen:

Opdal, Reinertsen, Nouri, Vikstøl, Mathisen, Bismark Acosta, Sarr, Hoff, Tronstad, Asante, Owello, Andersen, Børufsen, Vilhjalmsson, Castro, Tveit

Brann har vært feilfrie på hjemmebane hittil. Kan det første poengtapet komme mot Start? Ja, vi tror det, for hjemmelaget må stille uvant i forsvar, og Start er kapable til å score i Bergen også. Det er faktisk lenge siden sist Start ikke scoret i Bergen. HU i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Lillestrøm - Sogndal
Tippeligaen. Lillestrøm tok ledelsen borte mot Odd sist helg, men utover i kampen fikk de det tyngre og tyngre, og endte med å tape 1-2. Hjemme på Åråsen har Lillestrøm vunnet to på rad, 3-2 mot Start og 2-0 mot Brann.

Kippe (f) og Ringstad (f) var ute sist og kan være ute igjen. Helstad (a) måtte av banen mot Odd og er ute her. Gulbrandsen erstattet ham sist og kan spille fra start her. Trener Haglund er noe vag i et intervju når han sier: "Det er flere som ikke trener, som kan være aktuelle for kampen. Det er vanskelig å si hvem som vi kan få på beina. Noen kan fortsatt være på skadelisten, og det er også sånn at de fleste kan spille."

Sogndal tok kommandoen hjemme mot Brann og vant 3-1 på Fosshaugane sist søndag. Malik Mane og Azar Karadas var toneangivende for sagtbygdingene, og Karadas knuste tidligere lagkamerater i alle hodedueller. Fortsetter Sogndal slik, kan de slå mange. På bortebane har de tapt for Vålerenga og Viking, men slått Molde.

Ørjan Hopen (m) er fortsatt ute, men han var eneste fravær sist.

Sogndal tok en prestisjefylt seier mot Brann sist, mens Lillestrøm tapte borte mot Odd. På Åråsen er nok Sogndal mer tilbake i sporet der de ligger lavt og slår høyt og langt mot Karadas og eventuelt andre som måtte befinne seg i nærheten av motstanders mål. Det spørs om det holder. Lillestrøm skal klare å spille seg rundt Saftbygdas forsvar og score de nødvendige målene. H i kamp 2.

3. Molde - Aalesund
Tippeligaen. Det vil seg ikke for Molde, som står med to poeng etter syv runder. Spillerstallen skal være god for gull, men noe mangler. I mandagskampen borte mot Start hang de nok en gang ikke helt med, men fikk hvert fall med seg ett poeng etter at Moström var på riktig sted og smalt ballen i mål da motstanders målvakt og forsvarer rotet det til for seg selv. Men totalinntrykket endret seg ikke, Molde sliter overraskende mye etter to seriegull og det kan ta tid før ting er på stell igjen.

Steenslid (f) skal være eneste skadefravær. Ellers har trener Solskjær endret litt på laget den siste tiden, sikkert i håp om at det skal bedre resultatene. Gatt (f/m) var ute sist, mens Ekpo og Chima startet på benken. Solskjær sier han skal ta noen grep i dag også, men ikke hvilke.

Aalesund vant sesongens fire første, men klarte ikke vinne noen av de tre neste. Sist lørdag ble det 2-2 hjemme mot trener Jönssons tidligere klubb Rosenborg, og AaFK står med 2-2-0 på eget kunstgress. Som bortelag har de slått Sandnes Ulf og Sarpsborg, men tapte 1-2 for Vålerenga på forrige reise.

Det var en del fravær hos AaFK sist, Orry Larsen, Arnefjord, Aarøy, Stewart og Matland var ute med skader og Phillips var på Jamaica av private årsaker. Trener Jönsson røper i et intervju på klubbens nettside at Phillips og Aarøy er de to eneste som eventuelt går inn i troppen igjen.

Molde har vunnet fire strake mot AaFK, og vi må helt tilbake til 2003 for å finne forrige gang AaFK slo Molde i ligaen. Molde har spilt svakt hittil, men her kommer den første seieren, for AaFK på bortebane med flere fravær i laget skal selv dagens Molde kunne hamle opp med, de er desperate etter en seier nå, og vi tror de vinner dette derbyet. H i kamp 3.

4. Odd - Strømsgodset
Tippeligaen. Odd gjorde jobben hjemme mot Lillestrøm forrige helg, Johnsen og Shala scoret hvert sitt viktige mål, og telemarkingene tok sin andre seier for sesongen. Dermed har Odd strengt tatt gjort fire ganske gode hjemmekamper hittil, selv om de noe uheldig tapte 0-1 for Rosenborg her i premieren. Siden er Vålerenga slått, Molde er holdt til 1-1 og så altså seier over LSK. Nå kommer serieleder Godset på besøk, en klubb fra nabofylket som man veldig gjerne vil slå, og som man har slått fire ganger på rad på dagens bane.

Eriksen (f) var suspendert sist, og er suspendert i en kamp til, men den kan han sone i cupen, og da skjønner vi ikke annet enn at han er med her. Hagen (f) har mistet et par kamper grunnet skade og kan være ute igjen. Semb Berge (f) er tilbake.

Godset viste klasse nok en gang da Viking ble slått 3-1 i Drammen sist helg. Og det til tross for at trener Deila ikke var fornøyd med alt han så. Uansett topper Godset tabellen, og de har vunnet to av tre borte, Vålerenga og Molde er slått etter tapet på Hønefoss. Prestasjonene blir ekstra interessante nå som de andre forventede topplagene Rosenborg og Molde ikke er kommet like godt ut av startblokkene.

Lehne Olsen (a), Nana, Nguen og Storbæk står i fare for å miste kampen. Ibrahim (m) var også ute sist.

Odd tar ofte poeng mot godset, spesielt i Skien. Når Odd står med bare 26 prosent på folkerekka, er vi ikke i tvil om at hjemmeseier skal med, for dette tror vi blir jevnt, til tross for at Godset har vist mye bra denne sesongen. Men husk hvordan Godset tapte på Hønefoss, de ble liggende å stange mot motstanders forsvar. HUB i kamp 4.

5. Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf
Tippeligaen. Hvis opprykker Start har vært et friskt pust i Tippeligaen, så har den andre opprykkeren Sarpsborg vært enda friskere i våre øyne. Begge disse lagene kjenner ligaen godt fra før, det skal være sagt, men Sarpsborg stiller både med gamle helter og nytt krutt som Mohamed Elyounoussi, og det en underholdende å se på. Søndag tok de sin andre seier etter comebacket, 1-0 borte mot et Haugesund som ikke forsvarte seg spesielt godt. Hjemme i Østfold har sarpingene slått Viking, tapt noe uheldig for Aalesund og spilt 1-1 mot Hønefoss.

Thømt Jensen, Björnsson og Baigorri er ute med langtidsskader. Berthod (f) sto over i cupen og mot Haugesund sist, men kan være tilbake her. Hoås (a) var ute med skade sist, usikkert om han er tilbake her. Valdimarsson (m) returnerer fra suspensjon.

Sandnes Ulf har slått Tromsø på Alfheim og Rosenborg på Lerkendal på sine siste reiser, men hjemmekampen mot Vålerenga klarte de ikke vinne. De ble overrumplet fra start og havnet tidlig under 0-2, og selv om de tok over mye i 2. omgang kom de ikke nærmere enn Høilands redusering. Dagens kamp er vrien for Sandnes Ulf, for de blir neppe undervurdert her, kun hardt arbeid kan gi poeng.

Andersen og Aanestad er ute i lang tid. Helle (a) og Bytyqi (a) var tilbake i troppen sist, begge startet på benken men spilte hele 2. omgang.

Vi vurderte ren hjemmeseier her, men jo mer vi tenker på det, jo mer tror vi på en jevn affære. HU i kamp 5.

6. Bryne - Strømmen
Adeccoligaen. Undertegnede hadde ikke noen voldsom tro på Bryne før sesongstart, men nå står de ubeseirede etter fire runder og det er bare å innrømme at de har spilt overraskende bra. Det ble 4-0 mot Glimt i den forrige her på Jæren, og 2-1 mot Fredrikstad før det. Det er to av de bedre lagene i ligaen.

Jakobsen og Midtsian er trolig ute med skader igjen. Ertzeid (m) returnerer fra suspensjon.

Strømmen har ikke scoret mange mål hittil, bare 2, men de har fått 3 poeng ut av det etter uavgjort mot Sandefjord, Mjøndalen og Ull/Kisa i de tre første. Hjemme mot Hødd forrige helg ble Strømmen litt overraskende alt for små, og var heldige som bare røk 0-2. Det kan bli vanskelig for Strømmen på Jæren når de scorer så lite som de har gjort. Her møter de sin rake motsetning.

Trener Erland Johnsen mangler Norges U21-landslagskeeperen Arild Østbø et par uker fremover grunnet en operasjon i kneet. Tokstad, Hain, Nilsen og Nordnes var ute med skader sist og flere er nok ute igjen, men Strømnes (f) var tilbake sist.

Bryne ser gode ut denne våren, og de skal ha gode sjanser mot et Strømmen som sliter med å score og som har flere fravær i laget. H i kamp 6.

7. Elverum - Ranheim
Adeccoligaen. Elverum har bare ett poeng på de fire første, etter 2-2 i derbyet hjemme mot Kongsvinger. Sist helg ble det tap i lokaloppgjøret på Hamar 0-1, her spilte man 11 mot 10 store deler av kampen, og det var litt skuffende at Elverum ikke satset mer fremover når de var i overtall. I stedet scoret motstander og vant som de ville, og trener Knappen var skuffet etter kampen, laget var ikke tøffe nok foran noen av målene. Det ser ikke ut til at Elverum har mye så å by på i bortekampene sine, så da må poengene tas hjemme.

Elverum hadde skadefritt lag sist og vi kjenner ikke til at det skal være fravær denne gangen heller.

Ranheim gikk på sesongens første tap da Mjøndalen vant 1-0 i Trøndelag sist søndag. Ranheim presset på stillingen 0-0, men en innbytter fikk direkte rødt og da mistet trønderne initiativet og tapte. På bortebane har de slått Ull/Kisa 3-1 og Sandefjord 2-1, og er det eneste laget med full pott borte.

Bendik Bye (a), innbytter sist, er suspendert. Åsen (m) måtte også forlate banen sist, skadet. Spørsmålstegn ved ham i dag. Fra før er Kråkmo (f/m) ute.

Det ser unektelig noe tungt ut for Elverum, de må ha maks-dager for å i det hele tatt være på Adecco-nivå. Ranheim er blant de bedre lagene i ligaen og vinner normalt dette. B i kamp 7.

8. Follo - Stabæk
Adeccoligaen. Follo fikk ikke til noe som helst på Aspmyra sist og røk 0-3 for Glimt. Dermed står de med 0 poeng og 1-8 i målforskjell på de tre spilte etter opprykket. Det ser tungt ut for Follo, men de har overrasket før og mye kan endre seg.

Markegård (a) og Steinbakk Olsen (m) spilte fra start forrige runde, og det kan bli endringer i dag også. Andreassen (f) måtte av banen med skade sist, vi setter spørsmålstegn ved ham her.

Stabæk har heller ikke vunnet ennå, og spilte sin fjerde uavgjorte kamp da det ble 2-2 hjemme mot Bryne sist lørdag. Forrige bortekamp tapte de 0-1 på Høddvoll.

Andresen (m) er skadet, mens Trondsen (m) og Sortevik returnerer fra suspensjon her.

Follo og Stabæk spilte 0-0 i en treningskamp i vinter, og selv om vi håper på to angrepsvillige lag og mange scoringer i dag, vil vel ikke 0-0 være noe sjokkresultat mellom laget som scorer minst og laget som spiller mest uavgjort. Uavgjort skal med, men det skal borteseier også, for Stabæk har tross alt vist bedre takter enn Follo hittil og vi vet de går hardt for årets første seier mot Follo. UB i kamp 8.

9. Hødd - Kongsvinger IL
Adeccoligaen. Hødd var gode borte mot Strømmen sist helg og vant fortjent 2-0. Dermed fulgte de opp seirene mot HamKam og Stabæk på en perfekt måte, og har lagt seg pent til på en 5. plass. Det er godt å se at spillet sitter og resultatene kommer for Hødd, som var gode i cupen sist, men slet i ligaen og kunne rykket ned.

Det blir neppe mange endringer i laget som slo Strømmen, men Sandal (m) returnerer fra sykdom og kan gå inn i troppen. Torset erstattet Sandal sist. Grodås (f) er ute noen runder til.

Kongsvinger slo til med 2-1 hjemme mot Fredrikstad forrige runde og er ubeseirede etter fire runder. De har riktignok bare spilt én bortekamp, 2-2-kampen på Elverum. Likevel, KIL har scoret i alle kampene hittil og er blitt et lag de andre gruer seg til å møte.

Vi kjenner ikke til fraværssituasjonen hos bortelaget.

Begge lag er i form. Hødd imponerte aller mest forrige runde, og hjemme på Høddvoll kan de være nesten umulige å slå når alt stemmer. H i kamp 9.

10. Mjøndalen - Kristiansund BK
Adeccoligaen. Mjøndalen gjorde ikke noen god kamp borte mot Ranheim sist, men tok med seg alle poengene likevel, de så sitt snitt da motstander ble redusert til 10 mann på tampen. Det var bruntrøyenes andre seier på fem forsøk, den første kom hjemme mot Follo. Forrige hjemmekamp tapte de 0-2 for HamKam, og Mjøndalen ser ut til å være et stykke unna godformen som sikret dem opprykkskvalifisering forrige sesong.

Førstekeeper Forn er ute med benbrudd og Rotevatn står i mål for tiden. Diomande og Strange var også ute sist, og toppscorer Kirkevold (a) er suspendert igjen, for rødt kort. Ingebretsen (m) var på banen og scoret.

Kristiansund har slått bra fra seg etter opprykket, og kommer fra 1-0-seire mot Follo og Sandefjord. De har også spilt 0-0 mot Stabæk på Nadderud, og det blir spennende å se om de fortsatt er ubeseirede borte etter turen til Mjøndalen. KBK tapte hjemme for Vard i runde 3. og viste at de ikke alltid har dagen.

Trener Geir Bakke er tilbake på sidelinjen etter at han var suspendert for rødt kort forrige runde. En annen med rødt kort, kaptein El Haj (m), returnerer også fra en suspensjon, av den mer langvarige sorten. Usikkerhet rundt Sivertsen (f), som måtte gi seg etter oppvarmingen forrige runde, og Mendy (a) og Tømmernes (a), som ikke var med sist. Begge spissene skulle ha sjanser til å nå kampen forrige uke, men gjorde det ikke, men nå kan de være tilbake. Valderhaug (k) er på vei tilbake.

Mjøndalen er ikke like stabile som de var på toppen forrige sesong, og de mangler et par sentrale brikker. Det gjør bortelaget også, men vi er ikke så sikre på at Mjøndalen får det enkelt her. Med bare 19 prosent på borteseier på folkerekka, må vi gardere for en skrell. KBK har nok kvalitet i laget til å overraske. HB i kamp 10.

11. Vard Haugesund - Bodø/Glimt
Adeccoligaen. Vard har seieren i Kristiansund å vise til, ellers har det blitt tap mot Ranheim, Fredrikstad og Ull/Kisa. Vi så i hjemmekampen mot Fredrikstad at de gikk offensivt til verks og skapte en hel del fremover, og de var litt uheldige som røk 0-1 der.

Trener Steinar Lein har antagelig flere mann ute i dag også, laget var skaderammet på Jessheim sist. Blant annet Haugland, Vindenes og Ulland Andersen var ute der, og Elvis (f) måtte ut i pausen. På den positive siden så kom Pedersen innpå og debuterte på høyre back, forteller Haugesund avis.

Glimt ser ut til å følge i samme spor som tidligere, de har så langt vunnet alt hjemme og tapt alt borte i ligaen. Til Glimts forsvar må det sies at bortekamper mot Bryne og Sandefjord ikke er av de aller enkleste oppgavene, men på den annen side, hva var det vi så i cupen? Glimt på tynn is borte mot 2. divisjonslaget Harstad, der de trengte ekstraomganger for å vinne 2-1.

Thomas Braaten (f) er skadet og ble erstattet av Pedersen sist. Det kan gjenta seg i dag. Tom Erik Nordberg (f) er trolig ute.

Veldig interessant kamp dette, for Glimt er i våre øyne overvurdert i stor grad både på folkerekka og på langoddsen. Det de har vist på reise hittil, og tidligere sesonger, peker i retning av at de taper i Haugesund. Vard skapte nok til å slå Fredrikstad hjemme, men feilet. Her skal de ha bedre sjanser, selv med skader i laget. HU i kamp 11.

12. AZ Alkmaar - PSV Eindhoven
Nederlandsk cup, finale, spilles på De Kuip i Rotterdam.

AZ har hatt en variabel sesong, de har i stor grad mislykkes i ligaen der de har slitt på nedre halvdel det meste av tiden. Nå har de imidlertid slått til med 6-0 over Utrecht, 4-0 over Heerenveen og 4-0 mot Zwolle nylig, og med 3-0 over Ajax i semifinalen i cupen, er det slett ikke kjedelig å se dem spille nå mot slutten av sesongen. Cupen er en mulighet til å vinne noe i en turbulent sesong, og som finalist får de også sjansen i Europa League, siden PSV er kvalifisert for Europa via ligaen. Apropos PSV, de slo AZ 3-1 på AZs hjemmebane i ligaen for tre uker siden.

Vi har ikke sett noen tropp fra AZ og trener Verbeek i skrivende stund, men de har stilt gode lag i det siste og spilt bra. Det skal være få fravær.

PSV går mot sølv i Æresdivisjonen, de klarte ikke hamle opp med Ajax og tapte begge innbyrdes oppgjør mot dem denne sesongen. Men 2. plass gir også Champions League. Mot dagens finalemotstander har PSV vunnet 5-1 og 3-1 i serien, og de vil veldig gjerne ha cup-pokalen i skapet siden Ajax vant serien.

PSV forteller ingenting om skader i sin kampomtale.

AZs trener forteller at laget var sjanseløse mot PSV begge ganger i ligaen, og de må ha en svært god dag for å spille jevnt med dem nå. Dette er en cupfinale og vi kan ikke tro annet enn at AZ hevder seg noe mer her og gjør dette jevnere enn i ligaen. Likevel blir PSV favoritter, de vil også gjerne vinne, og har vist seg som et klart bedre lag sesongen gjennom. Vi garderer på det store systemet, men her blir det B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 09.05.2013 17:55
1. Brann - Start H U
2. Lillestrøm - Sogndal H
3. Molde - Aalesund H
4. Odd - Strømsgodset H U B
5. Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf H U
6. Bryne - Strømmen H
7. Elverum - Ranheim B
8. Follo - Stabæk U B
9. Hødd - Kongsvinger IL H
10. Mjøndalen - Kristiansund BK H B
11. Vard Haugesund - Bodø/Glimt H U
12. AZ Alkmaar - PSV Eindhoven B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 09.05.2013 17:55
1. Brann - Start H U
2. Lillestrøm - Sogndal H
3. Molde - Aalesund H
4. Odd - Strømsgodset H U B
5. Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf H U
6. Bryne - Strømmen H
7. Elverum - Ranheim B
8. Follo - Stabæk U B
9. Hødd - Kongsvinger IL H
10. Mjøndalen - Kristiansund BK H B
11. Vard Haugesund - Bodø/Glimt H U B
12. AZ Alkmaar - PSV Eindhoven H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør