Foto: AFP/Scanpix

Grønt lys på Tottenham

Et svekket Milan kommer til å få kjempetrøbbel i London. Sjekk onsdagens oddstips.

Kommersielt

Flere tips onsdag:
Manchester City får det tøft i Ukraina
Lesernes oddstips onsdag

Onsdagens langoddsprogram består av EM-kvalik i håndball, VM 15 km skiskyting for kvinner, norsk damehåndball, svensk ishockey, returkampen mellom Schalke og Valencia i Champions League og den utsatte Premier League-kampen mellom Everton og Birmingham blant annet.

Det er ikke ofte undertegnede føler for å gi grønt lys i en fotballkamp, men onsdag gir vi tilnærmet grønt lys for Tottenham og et historisk avansement til kvartfinalen. Og vi er selvsagt klar over at Tottenham ikke trenger å vinne kampen for å avansere, men det er helt utenkelig at Harry Redknapp kommer til å la sitt lag spille for uavgjort i morgen.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Etter den imponerende 1-0-seieren i lagenes første møte i Milano, er det blitt 1-3 og 3-3 borte mot Blackpool og Wolverhampton for Tottenham. Men med kvartfinale i Champions League innen rekkevidde, er det kanskje ikke så rart at fokuset er rettet mot onsdagens kamp.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Spurs åpnet best i det første møtet og spilte en meget god første omgang, men ble presset kraftig tilbake utover i andre omgang. Likevel klarte Peter Crouch å sikre 1-0 ti minutter før full tid på en gnistrende kontring, der Aaron Lennon var arkitekten. Tottenham har vært knallsterke på hjemmebane i Champions League og står uten poengtap på White Hart Lane. AC Milans erkerival Inter ble slått 3-1 i november på veien mot gruppeseier og onsdagens utgave av Milan (med alle fraværene) er ikke i nærheten av standarden Inter hadde på det tidspunktet.

Fin form
Milan har tre strake trepoengere etter tapet for Tottenham og holder stø kurs mot ligagull. Før Tottenham-fadesen må man tilbake til midten av desember for å finne det siste tapet. Vær obs på at kun ett lag har gått videre fra en Champions League-sluttspillkamp etter å ha tapt hjemmekampen før bortekampen. Det skjedde da Ajax slo ut Panathinaikos i semifinalen i 1995. Gjorde en solid kamp både mot Napoli (3-0 seier) og tok en svært fortjent seier borte mot Juventus lørdag kveld (1-0).

Undertegnede har sett Milan mange ganger denne sesongen og har en forkjærlighet for dette Milan-laget som kan være så vakre å se på sitt beste. Men onsdag er det ingen medlidenhet fra min side, Milan kommer til få å trøbbel i London med alle de viktige fraværene og Tottenham kommer til å gå i strupen på italienerne fra start.

Tottenham-manager Harry Redknapp regner med å ha stjerneduoen Rafael van der Vaart og Gareth Bale tilgjengelig, men forsvarsspillerne Ledley King, Jonathan Woodgate, Vedran Corluka og Younes Kaboul og midtbanespilleren Tom Huddlestone er fortsatt uaktuelle. Det ryktes for øvrig fra England at Bale kommer til å starte på benken, men rykter er fortsatt rykter.

Klart svekket
Milan stilte klart svekket i hjemmemøtet og også onsdag er det et svekket italiensk lag. Mark van Bommel som har vært strålende for Milan etter overgangen fra Bayern München er cuptied i likhet med Cassano og Emanuelson, mens midtbanekriger Gattuso er suspendert etter utblåsningen i hjemmemøtet. Andrea Pirlo og Massimo Ambrosino er fortsatt skadet, mens det er høyst usikkert om Kevin Prince-Boateng blir klar. Da blir det ikke mye futt på midtbanen hos Milan og det er et voldsomt svekket lag hvis også Boateng må melde pass.

Strålende utgangspunkt for Tottenham dette og når heller ikke Zlatan Ibrahimovic har vist toppform den siste tiden (men vi avskriver aldri svensken) så er det bare å trå til på Tottenham. 2,20 for hjemmeseieren kan spilles som singel og på en dag med få gode alternativer blir det singelspill for oss. De grådige prøver gjerne noen kroner på handicapvarianten (0-1 fra start) som betales med saftige 4,10, men denne kan ikke spilles som singel.

Vår innsats er som vanlig kr 100 og spillefristen er kl 20.40.

Spilleforslag onsdag:
Kamp 22 Tottenham - Milan 2,20 3,05 3,05
Klikk her får å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus