Han overgår Bjørndalen

43 år gamle Teemu Selänne leder i dag Finland i semifinale mot Sverige i ishockey. Våre naboland holder pusten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det finske nasjonalikonet Teemu Selänne er med i sin sjette OL-turnering for Finland og selv i en alder av 43 år (blir 44 i juli) er "gamlingen" fortsatt leveransedyktig og scoret blant annet 2-1 målet mot Russland i kvartfinalen (vi kommer tilbake til dagens semifinale lenger ned i artikkelen).

Strålende helg
Vi går inn i avslutningshelgen på vinter-OL, og vi har nok engang opplevd et strålende OL. Etter at kombinertgutta tok gull under lagøvelsen torsdag, er Norge oppe i ti gullmedaljer, men vi har forhåpentligvis mer i vente. Både under herrenes og kvinnenes skiskytterstafetter er det gullsjanser og i langrenn er det gullsjanser både under kvinnenes 30 km lørdag og under guttas femmil søndag. I tillegg er Henrik Kristoffersen et gullhåp i slalåm.

Fredag er det to hyperspennende semifinaler i ishockeyturneringen som venter, og med Sverige mot Finland i den ene og Canada mot USA i den andre så er det duket for timesvis med spenning foran TV-apparatene. For oss nordmenn er det naturligvis kvinnenes skiskytingsstafett som er øvelsen i dag og denne kommer vi tilbake til i en egen artikkel. 

Sverige har overtaket
Her skal det handle om ishockey og kampen mellom Sverige og Finland. Det står 7-1-2 i favør Sverige i disse lagenes ti siste møter i VM eller OL-sammenheng. I Torino-OL i 2006 møttes lagene i finalen og Finland var klar favoritt i den finalen etter at finnene hadde imponert voldsomt på veien fram, men Sverige vant finalen. Sånn sett kan man muligens påstå at Sverige har et lite psykologisk overtak.

Så langt i dette mesterskapet har Finland sett glitrende ut og laget slo altså ut hjemmefavoritten Russland med komfortable 3-1 i kvartfinalen og Norge var som kjent sjanseløse mot Finland i gruppespillet.

Det finske nasjonalikonet Teemu Selänne er altså med i sin sjette OL-turnering for Finland og selv i en alder av 43 år (blir 44 i juli) er "gamlingen" fortsatt leveransedyktig og scoret blant annet 2-1 målet mot Russland i kvartfinalen.

Før fredagens semifinale har Finland skader på flere nøkkelspillere, men montro det ikke er enda verre for Sverige som må unnvære den skadde poengmaskinen Henrik Zetterberg og ikke minst Henrik Sedin (han har ikke vært med i OL i det hele tatt).

Feil favoritt
Norsk Tipping og bookmakerne har gitt Sverige et klart favorittstempel i denne kampen og det er litt sånn Rosenborg-odds over det. Altså gammel vane. Sett i forhold til prestasjonene hittil i dette OL, er det jo ingen tvil om at Finland burde vært favoritt. I ishockey er det dog uansett at hver kamp til de grader lever sitt liv.

Jeg har hatt suksess med å gå mot favorittene gjentatte ganger i dette OL og gjør intet unntak i dag.

Finland må angripes til spreke 2,60 i odds og husk at det er ordinær tid som gjelder i dette spillet. 

Oddstips 1 vinter-OL fredag (spillestopp kl 12.55)
Kamp 2 Sverige - Finland 2,05 4,00 2,60
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør