Madeleine Hilby og Tertnes møter Fana til lokaloppgjør i Bergen onsdag kveld. Vi tror storesøster Tertnes vinner byderbyet. Foto: Eirik Hagesæter, Bergensavisen
Madeleine Hilby og Tertnes møter Fana til lokaloppgjør i Bergen onsdag kveld. Vi tror storesøster Tertnes vinner byderbyet. Foto: Eirik Hagesæter, Bergensavisen

Håndballdobbel til herlige 5,40 i odds

Vi tror Tertnes vinner bykampen i Bergen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Barcelona sikrest på midtukekupongen
Oddssingel Ligue 1
: Saint-Etienne og Selnæs jakter Champions League
Oddssingel FA-cup: Derby kan skrelle mot Southampton
V75 Bonus Bjerke:
Det er duket for Rennesvik-show
Vikinglotto onsdag: 69 millioner kroner i potten
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Onsdagens langoddsprogram byr på FA-cup mellom Southampton - Derby, fem kamper fra Ligue 1 i Frankrike og tre åttedelsfinaler fra Copa del Rey i Spania. I tillegg spilles det italiensk supercup mellom Juventus og Milan. På håndballfronten spilles det fem kamper i kvinnenes Eliteserie her hjemme og det spilles seks kamper i håndball-VM for menn. På hockeyfronten spilles det to kamper i 1. divisjon for menn her hjemme og full runde i Hockeyallsvenskan i Sverige. Natt til torsdag spilles det fem kamper i NHL.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Skrim Kongsberg – Rælingen B 3,00 (spillestopp kl 17.55)
Bunnkamp i Elteserien. Begge lagene står med fire poeng før onsdagens kamp, men Rælingen har én kamp mer spilt enn Skrim.

Kampen Skrim - Rælingen vises på Nasport. Klikk på denne lenken for å se kampen live fra klokken 1800.

Skrim er inne i en svak periode. Kongsberg-laget har tapt seks kamper på rad, og selvtilliten er tynnslitt før bunnoppgjøret mot Rælingen. Søndag tapte de med fem mål mot Gjerpen i Skien.

Rælingen på sin side tapte 23–25 mot Tertnes, men romerikingene spilte en bra kamp. Rælingen trenes av bergenseren Daniel Birkelund. Han har lang fartstid i topphåndballen – både som assistenttrener i Bjørnar da de spite i Eliteserien og som hovedtrener for Falk-Horten sitt herrelag i Eliteserien. Den erfaringen kan bli nyttig i nedrykkskampen.

Mot Tertnes hevet Rælingen seg etter en dårlig start på kampen. Romerikingene viste i kampen mot bergenserne at de på gode dager kan spille jevnt med de nest beste lagene i Eliteserien.

Bakerst sto målvaktparet Vilde Byberg Smedstad og Victoria Bakken en meget god kamp. Sistnevnte har en imponerende redningsprosent på skudd fra syvmetersmerket. Dersom de to målvaktene leverer på samme nivå i onsdagens kamp kan Skrim få problemer.

Den store spilleren i kampen mot Tertnes var likevel en bakspiller. Høyrebacken Frida Haug Hoel storspilte. Skrim må stoppe henne om de har tenkt å ta poeng i nedrykksduellen.

Skrim har allerede tapt mot to av de tre lagene som ligger nærmest dem i bunnen av tabellen, og jeg tror de også kan få problemer med et Rælingen-lag som har hevet seg etter juleferien. Jeg satser på at Rælingen onsdag tar sin første borteseier denne sesongen. Oddsen på å spille at bortelaget vinner er 3,00. Jeg kombinerer den med Tertnes-seier.

Tertnes - Fana -  handikap fulltid 0-3 - H 1,80 (spillestopp kl 18.25)
Fana er lillesøster i bergenshåndballen. De rykket opp til Eliteserien før denne sesongen, men har klart seg brukbart. Laget fra bydelen sør for Bergen sentrum har tre seire, én uavgjort og fem tap så langt.

Kampen Tertnes - Fana vises på Nasport. Klikk på denne lenken for å se kampen live fra klokken 1800.

Samtlige tre seire har kommet hjemme i Fana Arena. De har vunnet mot bunnlagene Rælingen (27–23) og Gjerpen (26-24), men i forrige hjemmekamp rystet de Håndball-Norge da de slo Larvik 20–19. På bortebane har de bare tatt ett poeng så langt denne sesongen. Dry kom i Trondheim, da de spilte 24-24 mot Byåsen.

Onsdag er første gang storesøster møter lillesøster i en offisiell eliteseriekamp. De to lagene håper på en håndballfest i Haukelandshallen. Klubbene har oppfordret supporterne sine til å stille i henholdsvis blått og rødt tøy på tribunen, og det kan bli trangt om plassen for en gangs skyld. Det er nemlig ventet nærmere 2000 tilskuere i Haukelandshallen.

Tertnes ligger på tredjeplass etter å ha slått Rælingen sist søndag. Fana ligger på niendeplass, etter å ha sent Larvik hjem fra Bergen med null poeng sist onsdag.

De to lagene møttes i Lerøy Elite Cup like før seriestart, den kampen gikk Tertnes seirende ut av, men Fana-jentene ga dem kamp. Storesøstrene ledet kun med tre til pause, 11-8, men det var «de yngste» som ledet helt til Tertnes utlignet på 8–8. Man sier ofte at lokaloppgjør lever sitt eget liv, men jeg tror rutinen til Tertnes-spillerne blir avgjørende i denne kampen.

Oddsen på Tertnes var tirsdag ettermiddag 1,40, men den ble spilt ned i løpet av tirsdag kvelden Nå er den nede i 1,25.

Å spille på hjemmeseier til 1,25 i odds er uaktuelt, men vi forsøker oss på et handikapspill. Jeg tror Tertnes skal være i stand til å slå lillesøster i by'n med fire mål eller mer. Det gir 1,80 i odds.

Onsdagens håndballdobbel er at Tertnes vinner med fire mål eller mer mot Fana og at Rælingen slår formsvake Skrim. Denne kombinasjonen belønnes med 5,40 i odds. Spillestopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør