Pablo Hernandez (t.v.) er meget usikker for Leeds til kveldens toppkamp hjemme mot Derby. Her ser vi Hernandez i duell med Hull City's Kevin Stewart i seriekampen mellom lagene på Elland Road i romjula.
Pablo Hernandez (t.v.) er meget usikker for Leeds til kveldens toppkamp hjemme mot Derby. Her ser vi Hernandez i duell med Hull City's Kevin Stewart i seriekampen mellom lagene på Elland Road i romjula. Foto: Ed Sykes (Reuters)

Håpløs favorittodds på Leeds

Leeds sliter med formen og har skader på sentrale spillere. I kveld venter en vrien hjemmekamp mot kapable Derby.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips håndball-VM: Vi skal doble pengene på norsk pangstart
Oddssingel La Liga: Historien taler for Rayo Vallecano
V75 Jarlsberg:
Kaldblodsdronninga vinner igjen
V65 Biri:
Østre har V65-bankeren på Biri
V64 Romme: Perfekte betingelser for V64-bankeren
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Det definitive høydepunktet på fredagens langoddsprogram er åpningskampen til Norge i håndball-VM. De norske guttene møter Tunisia i Herning. Det er også ni andre kamper fra mesterskapet på oddsmenyen. På fotballfronten er det en mager dag. I Championship møtes Leeds og Derby , i tillegg er det én kamp fra spansk La Liga og to kamper fra fransk Ligue 1. Det er også drøssevis med ishockeykamper fra forskjellige europeiske ligaer. Og i Oberhof jakter Johannes Thingnes Bø en ny seier når gutta går verdenscup sprint skiskyting.

NB! Fredag er det 167 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Leeds - Derby B 3,60 (spillestopp kl 20.40)

Etter sju strake seire i Championship, kom det tap i løpet av fire dager for Leeds når vi rundet årsskiftet. 29. desember røk Leeds 0-2 hjemme mot revitaliserte Hull og første nyttårsdag ble 2-1 ledelse snudd til 2-4 tap borte mot Nottingham Forest. Forrige søndag ble det så 1-2 tap borte mot Queens Park Rangers, men i den kampen stilte Leeds med tilnærmet B-lag, så det lignet en "ønsket" cup-exit. Topper fortsatt tabellen i Championship og står med 51 poeng. Det skiller fire poeng ned til Sheffield United på 3. plass. Viktige Barry Douglas er nylig blitt skadet og rekker ikke fredagens kamp, det gjør heller ikke Gaetano Berardi , plus Stuart Dalla, Patrick Bamford eller Izzy Brown. I tillegg er playmaker Pablo Hernandez meget usikker.

Frank Lampard har gjort en klart godkjent jobb med Derby. Laget ligger på 6. plass med 43 poeng og innehar altså den siste playoffplassen før helgens serierunde. Det er kun seks poeng opp til Norwich på andreplass og direkte opprykk og altså åtte poeng opp til serieleder Leeds. Kun et tap på de sju siste seriekampene, det tapet kom tredje sist borte mot meget formsterke Sheffield United (1-3). Slo dog tilbake umiddelbart i romjula ved å slå Norwich 4-3 borte etter å ha snudd underlege 2-3. Første nyttårsdag ble det 1-1 hjemme mot gode Middlesbrough.  Innleide Harry Wilson er usikker, det samme gjelder for forsvarsspilleren Scott Malone. Men bortsett fra disse har Frank Lampard ingen nye skadeproblemer eller karantener.

Derby har slått topplagene Norwich (4-3) og West Bromwich (4-1) på bortebane allerede denne sesongen og da skal de også være kapable til å slå Leeds. 1,67 er håpløs hjemmeodds i denne kampen og verdien ligger utvilsomt på borteseier. 4,00 er altfor høyt på Derby og spilles.

PS: Tidlig fredag ettermiddag ble borteoddsen endret til 3,60 .

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør