Barcelona gikk på en smell mot Real Sociedad i helgen, men bør ta en enkel seier over Elche i cupen torsdag.
Barcelona gikk på en smell mot Real Sociedad i helgen, men bør ta en enkel seier over Elche i cupen torsdag. Foto: Sakis Savvides (Afp)

Har du lyst på 12 rette?

Da bør du sjekke ut Nettavisens tippetips.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:  
Fordel Real med Torres fra start
Tour de Ski: 
I dag er det Martins tur
Tour de Ski:
  Overraskende odds på Northug
Tour de Ski: 
Weng banker Kowalczyk igjen
V76 Bjerke: 
Hamre har bankeren

Midtukekupongen består av kamper fra spansk, engelsk, farnsk og portugisisk fotball. Ni av matchene spilles onsdag kveld, men kjamp 5, 6, og 9 går torsdag.

Bonuspotten er oppe i 1,2 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som leveres direkte nederst i saken.

1. Villarreal - Real Sociedad
De seks første kampene er hentet fra åttedelsfinalen i Copa del Rey. Legg merke til at det spilles returkamper i denne turneringen.

Villarreal klatret som en rakett på tabellen før julepausen takket være fem strake seiere. Startet året med 2-2 borte mot Elche. Litt skuffende med tanke på at man tok en tidlig 2-0-ledelse.

Ligger på sjetteplass, og det er tre poeng opp til den ettertraktede fjerdeplassen som gir muligheter for spill i Champions League til høsten.

Tok seg videre til denne cuprunden ved å beseire Cadiz med 3-0 hjemme og 2-1 borte.

Midtstopperen Mateo Musacchio og midtbanespilleren Cani er ute med skade, ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

David Moyes var ikke fornøyd med den fysiske tilstanden til Sociedad-spillerne da han tok over klubben i november, og kondisjon og fysikk har vært noe den tidligere Manchester United-manageren har prioritert de siste ukene.

Søndag ble skottens arbeid belønnet med 1-0-seier over selveste Barcelona, og det baskiske laget klatret til 13. plass.

Sociedad slo ut Oviedo forrige cuprunde med 2-0 hjemme og 0-0 borte.

Spissen Carlos Vela (6 mål), midtbanespillerne Gorka Elustondo og David Zurutuza og forsvareren Joseba Zaldua har trøblet med skader i det siste, og det er usikker om noen av spillerne blir klare.

Disse lagene møttes i åttedelsfinalen også forrige sesong. Da endte det 0-0 på dagens bane, mens Sociedad fikset avansement med 1-0 på hjemmebane. Laget ble senere slått ut i semifinalen av Barcelona.

Bortelaget kan fort få en reaksjon etter heltematchen mot Barca, og vi tror HU holder.

2. Atletico Madrid - Real Madrid
Det er duket for sesongens tredje slag om Madrid. Atletico har slått Real både i Supercopa og på bortebane i serien så langt, og Real-spillerne er garantert sultne på en revansje.

Det tror vi det er gode muligheter for. Atletico-trener Diego Simeone ser nemlig ut til å nedprioritere cupen denne sesongen. Laget har en meget viktig bortekamp mot Barcelona til helgen. I tillegg blir trolig Barcelona (som spiller mot Elche i kveld) trolig motstander i kvartfinalen for laget som går videre av Atletico og Real.

Det er ikke umulig at det blir noen endringer på laget i kveld, og det er klart at den hjemvendte sønnen Fernando Torres spiller fra start. 30-åringen debuterte for Atleticos A-lag som 17-åring, scoret 91 mål på 244 kamper og ble en legende allerede før han ble solgt til Liverpool i 2007.

«El Niño» hadde noen fantastiske år på Anfield, men prestasjonene begynte å bli dårligere allerede i månedene før 50 millioner pund-overgangen til Chelsea i januar 2011. De siste fire årene har vært en eneste stor nedtur for den tidligere storscoreren, og halve Madrid håper nå at han får karrieren på rett kjøl i moderklubben.

Vi utelukker ikke at Torres klarer ikke å finne målteften tilbake i Spania, men så langt denne sesongen har han gjort svært lite positivt på banen. Og det det vil overraske stort om han er kommet i form etter bare noen få treninger med sine nye lagkamerater.

Cristian Rodriguez, Cristian Ansaldi og Joao Miranda jobber med formen etter skader, og det ser ikke ut til at noen av dem spiller i dag. Andrekeeper Jan Oblak står trolig i mål stedet for Miguel Angel Moya.

Lagene møtte hverandre i cupen også i fjor og forfjor. I 2014 vant Real begge oppgjørene (og slo senere Barcelona i finalen), mens Atletico trakk det lengste strået i finalen i 2013.

Atletico åpnet året med en oppskriftsmessig 3-1-seier over Levante og ligger nå bare ett poeng bak Real. Sistnevnte klarte nemlig ikke å vinne sin 23. kamp på rad og måtte ta til takke med 1-2-tap borte mot Valencia søndag.

Real stilte med et tilnærmet toppet mannskap, og det var nokså overraskende at Valencia skulle stikke av med seieren.

Luka Modric er fortsatt skadet, og det er noe usikkerhet rundt Alvaro Arbeloa. Ellers er skadesituasjonen meget fin for bortelaget. Keylor Navas kommer til å starte i mål, og trener Carlo Ancelotti har varslet at han kan komme til å vrake noen av spillerne han var misfornøyd med i Valencia-kampen.

Når vi tar med treningskampen mot Milan i romjulen, har Real tapt to kamper på rad. Laget har også tapt to på rad mot erkerivalen, og vi kommer garantert til å se et heltent og revansjesugent Real-lag i kveld.

Vi gambler på at B holder.

3. Valencia – Espanyol
Valencia er høyt opp etter den sterke hjemmeseieren over Real Madrid i helgen. Vant også to de siste kampene før juleferien og ligger nå bare fem poeng bak førsteplassen. Har flotte 7-1-1 og 20-5 i målforskjell hjemme på Mestalla i serien.

Slo ut Rayo Vallecano med 2-1 borte og 4-4 hjemme forrige cuprunde. Har tatt sju cupgull i historien, det siste i 2008. Klubben har ikke vært i finalen siden.

Førstekeeper Diego Alves og midtbanespilleren Pablo Piatti er ute i kveld.

Espanyol vant Copa sist i 2006 og har tre andre cuppokaler på klubbhuset. Vant de to siste seriekampene før juleferien, men tapte 1-2 for overraskelseslaget Eibar på hjemmebane i helgen og ble liggende på 10. plass.

Spilte mot Alaves forrige runde og vant begge kampene uten å slippe inn mål.

Cristian Alfonso, Manuel Lanzarote og Salva Sevilla er trolig ute i kveld.

Valencia er et meget bra hjemmelag og bør ta en grei seier dersom motivasjonen er god. H.

4. Almeria – Getafe
To raske borteseiere over Celta Vigo og Malaga var alt som skulle til for ta Almeria vekk fra bunnen og opp på 15. plass. Har pussig nok tatt 13 av totalt 16 på bortebane.

Slo Real Betis i begge kampene i forrige cuprunde. Har aldri spilt cupfinale og ble slått ut i åttedelsfinalen forrige sesong.

Førstekeeper Ruben er ute med skade.

Ingen cuppokaler i klubbhuset heller for Getafe, men laget var i finalen både i 2007 og 2008.

Tapte hjemme for Rayo Vallecano søndag og falt ned til 14. plass. Står med sju strake kamper uten seier i serien.

Spissen Baba Diawara er nyoperert og mister de tre nesten månedene. Midtbanespilleren Angel Lafita er ute resten av sesongen grunnet en kneskade. 

Vi tror mest på hjemmelaget, men helgarderer denne. HUB.

5. Granada – Sevilla
Granada skuffet med 0-2-tap borte mot Cordoba mandag og falt ned nest sisteplass. Scorer knapt mål om dagen og har ikke vunnet en seriekamp siden 20. september.

Spilte mot Cordoba også forrige cuprunde, der avansementet ble sikret med 1-0 hjemme og 1-1 borte.

Vi må tilbake til 1959 for å finne klubbens eneste cupfinale. Den endte med 1-4-tap for Barcelona.

Intet laguttak på klubbens hjemmeside, men det ser ut til at laget har en del fravær.

Sevilla spilte med 11 mot 10 spillere store deler av lørdagens hjemmekamp mot Celta Vigo, men måtte likevel slite for å vinne 1-0. Står med 5-1-0 på de siste seks i serie og cup og har klatret opp på femteplass.

Har en hengekamp mot Real Madrid til gode på de andre lagene. Skulle det bli seier der, er laget fullt med i gullkampen.

Har vunnet cupfinalen fem ganger, sist i 2010.

Midtbanespilleren Stephane Mbia ser ut til å mangle her.

Ettersom det skal spilles reutmatch på hjemmebane, er det godt mulig at Sevilla tar nokså lett på denne oppgaven. HUB.

6. Barcelona – Elche
Trener Luis Enrique startet med mange av stjernespillerne på benken i bortemøtet med Celta Vigo søndag, noe som viste seg å være et lite smart trekk. Barcelona tapte 0-1 og misbruke en gyllen mulighet til å passere serieleder Real Madrid.

Er det mestvinnende cuplaget i Spania og var tapende finalist forrige sesong. Det er altså ingen grunn til å gamble på at Barcelona ikke tar slike cupkamper seriøst.

Skademessig ser det bra ut.

Elche kom under 0-2 tidlig hjemme mot Villarreal sist, men kom sterkt tilbake og reddet et viktig poeng i bunnstriden. Har spilt sju serierunder uten seier og ligger helt sist med 11 poeng.

Klubben var i sin hittil eneste cupfinale i 1969 (0-1-tap for Atletico Madrid).

Den faste midtbanespilleren Pedro Mosquera er ute. 

Barcelona ønsker garantert å slå tilbake på direkten etter tapet sist, og det er også viktig å få et godt utgangspunkt før returkampen. H.

7. Preston – Walsall
Dette oppgjøret er finalen i den nordlige avdelingen av Football League Trophy, som er en turnering for klubbene i League One og League Two. Avansementet avgjøres over to kamper, og denne er den første.

Preston markerte seg med en flott 2-0-seier over Norwich i FA-cupen lørdag og er i strålende form i League One. Har 4-2-0 på de siste seriekampene, noe som har ført laget opp på tredjeplass. Ligger bare tre poeng bak Swindon og har én kamp til gode på serielederen.

Jordan Hugill har vært ute siden september, og spisskollega Joe Garner (sju mål på ni kamper) er heller ikke med her.

Walsall skuffet med 0-2 hjemme mot Coventry lørdag og falt til 13. plass. Det er imidlertid meget jevnt fra midten av tabellen og opp til den siste playoffplassen (sjette), og det skiller bare tre poeng opp til Sheffield United.

Midtbanespilleren Sam Mantom ser ut til å være eneste fravær.

Preston bør vinne hjemmekampen før returen, og det tror vi det formsterke laget klarer greit. H.

8. Gateshead – Woking
Da var vi over i Conference National, der 12. plasserte Gateshead tar imot Woking på sjuendeplass.

Hjemmelaget har spilt tre-fire kamper mindre enn mange av lagene over på tabellen og har mulighet til å kjempe seg opp mot playoffplassene dersom poengene skulle trille inn i hengekampene.

Tapte 0-7 for West Bromwich i FA-cupen lørdag og spilte uavgjort mot brukbare Halifax forrige runde. Klarte seg meget bra på The Hawthorns i 41 minutter, men så scoret Premier League-laget fem mål på tretten minutter.

Backen Jonathan O’Donnell og keeper Alex Baird er ute med skade, men spissen Carl Finnigan kan være tilbake etter åtte uker på sidelinjen.

Woking så lenge ut til å ha et godt grep om playoffbilletten, men har bare tatt to poeng på de siste seks kampene. Det skiller nå tre poeng opp til Forest Green på den gjeve femteplassen.

Ikke noe skadenytt på klubbsiden, men tre lånespillere har forlatt klubben siden nyttår.

Vi helgarderer. HUB.

9. Luton – Shrewsbury
Luton ligger på femteplass i League Two og har fem poeng opp til serieleder Wycombe. Har én kamp til gode på samtlige fire lag som ligger over på tabellen.

Tapte 1-2 for Cambridge i FA-cupen lørdag og spilte uavgjort mot Portsmouth og nevnte Wycombe i romjulen.

Manager John Still måtte gjøre fem endringer på laget mot Cambridge grunnet skader og sykdom, men det ser ut til at Steve McNulty, Nathan Doyle, Scott Griffiths og Luke Rooney er tilbake i dag. Det er usikkert om Whalley blir klar.

Shrewsbury ligger to poeng og to plasser over torsdagens motstander, men har altså spilt én kamp mer. Dette er lagets tredje toppkamp på rad. I helgen ble det 0-1 borte for Burton (andreplass), mens man spilte 0-0 hjemme mot Wycombe fjerde juledag.

Spissen Bobby Grant og forsvareren Josh Passley er tilbake i henholdsvis Blackpool og Fulham etter låneopphold. Spissen Andy Mangan sliter med en skade og spiller trolig ikke.

Disse to møttes i serien helt i starten av sesongen. Da vant Shrewsbury 2-0 på hjemmebane.

Luton er forsterket fra sist, og vi setter pengene på at HU holder.

10. Lille – Evian
Et nytt hopp, denne gangen til Ligue 1 i Frankrike.

Lille har hatt en skuffende sesong så langt og falt helt ned til 13. plass etter tapet for Marseille 21. desember. Tapte også i cupen for Bastia i helgen.

Lagets har god kontroll bakover på banen, men sliter voldsomt med å score mål. 15 nettkjenninger er færrest i ligaen.

Evian stod med tre strake tap i serien før det ble en liten opptur med seier over lille Bobigny i cupen i helgen. Ligger på den øverste nedrykksplassen.

Begge lagene har en flere spillere som er opptatt med Afrikamesterskapet. for Lille er forsvareren Pape Ndiaye Souaré, midtbanespilleren Idrissa Gueye og spissen Ryan Mendes uaktuelle. I tillegg er midtbanespillerne Jonathan Delaplace, Marvin Martin og Marcos Lopes og forsvareren Franck Beria skadet.

Hos bortelaget er forsvarerne Cédric Mongongou, Jonathan Mensah og midtbanespilleren Djakaridja Koné på landslagsoppdrag. Angriperen Clarck N'Sikulu soner karantene, mens midtbanespilleren Nicolas Benezet er skadet.

Vi stoler ikke på dette Lille-laget og setter HU.

Grunnet massakren i Frankrike, er det en viss fare for at denne kampen blir avlyst. Oppgjøret blir i så fall trukket.

11. Braga – Belenenses
Vi har kommet til kvartfinalen i Taca de Portugal, den gjeveste av cupene i landet. Det spilles ikke returkamp.

Brage slo ut serieleder Benfica på bortebane forrige cuprunde og ligger på femteplass i ligaen. Kommer fra 1-2-tap for Maritimo i helgen og skuffet med tap i ligacupen for Uniao Madeira i romjulen.

Belenenses ligger to plasser og fem poeng bak dagens motstander etter å ha tatt to poeng på de siste fire seriekampene. Slo ut Segunda-laget Freamunde forrige cuprunde.

På folkerekka er fordelingen 72-18-10. Det frister derfor med en gardering. HU.

12. Sporting Lisboa – Famalicao
Sporting slo ut lille Vizela forrige cuprunde og er sikkert ikke misfornøyd med å ha trukket lille Famalicao denne runden. Laget spiller så langt nede som på fjerde nivå, men ligger på andreplass og har mulighet for opprykk.

Sporting er i strålende form og slo Estoril 3-0 i serien lørdag. Har kun tapt én seriekamp denne sesongen, men har spilt uavgjort seks ganger og ligger dermed hele ti poeng bak serieleder Benfica.

Vant cupen sist i 2008 og var tapende finalist i 2012. totalt har klubben tatt 15 cuppokaler.

Sporting hvile nok mange spillere i kveld, men dette bør uansett bli en enkel hjemmeseier. H.

432-rekker:
1. Villarreal - Real Sociedad HU

2. Atletico Madrid - Real Madrid B

3. Valencia – Espanyol H

4. Almeria – Getafe HUB

5. Granada – Sevilla HUB

6. Barcelona – Elche H

7. Preston – Walsall H

8. Gateshead – Woking HUB

9. Luton – Shrewsbury HU

10. Lille – Evian HU

11. Braga – Belenenses HU

12. Sporting Lisboa – Famalicao H

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Villarreal - Real Sociedad HU

2. Atletico Madrid - Real Madrid B

3. Valencia – Espanyol H

4. Almeria – Getafe HU

5. Granada – Sevilla HUB

6. Barcelona – Elche H

7. Preston – Walsall H

8. Gateshead – Woking HU

9. Luton – Shrewsbury H

10. Lille – Evian HU

11. Braga – Belenenses HU

12. Sporting Lisboa – Famalicao H

Klikk her for å levere 96-rekken.