Foto: Claudio Villa/Stringer/Getty Images

Har slått Fiorentina 12 ganger på rad

Et formsterkt Inter opprettholder sin fenomenale statistikk mot tabellnaboen.

Kommersielt

Torsdagens Sportspill-meny
Hockey-Pelle:Sjanser på Färjestad
Skaderapport:Premier League
TV-Guide:Ukens TV-sendte fotballkamper
Eksperten: Spill Nettavisens populære andelslag

Vi står overfor nok en fin oddsmeny, cupsemifinalen mellom LSK og Molde som en av godbitene på programmet.

Dagens langskudd
Djurgården – AIK H 2,65
Hett derby mellom Stockholms to beste klubber. Djurgården startet sesongen katastrofalt svakt, men har hevet seg mange hakk etter at Per-Mathias Høgmo tok over treneransvaret. Har vunnet fire av de fem siste seriekampene og har klatret vekk fra bunnstriden og opp på 10. plass. Er svekket fremover på banen av fraværene til Erton Fejzullahu og Aleksandar Prijovic. Ellers er skadesituasjonen bra.

AIK har sakket akterut i gullkampen de siste rundene og ligger ni poeng bak ledende Malmö før kveldens hengekamp. Dersom det ikke blir seier i kveld, er det bare å vinke farvel til gullet, og det kan også bli tungt å ta sølv og bronse. Trener Andreas Alm har meldt om et par skader i troppen, men ikke nevnt noen navn. Helt sikkert er det at Celso Borges (karantene), som har spilt bra etter at han ble flyttet ned på midtbanen, ikke spiller.

Få ting gleder Djurgården-fansen mer enn å knuse AIKs gulldrøm, og H til 2,65 er dagens langskudd.

Dagens avslag
Villarreal - Espanyol H 1,60

Begge lagene står med flotte 3-2-0 i serien, noe som holder til henholdsvis 4.- og 5. plass. Villarreal har ingen ny skader siden 0-0-kampen mot Celta sist. Victor Alvarez og Juan Rafael Fuentes er ute for bortelaget, og trener Javier Aguirre har meldt at han kommer til å gjøre noen endringer på laget. Oddsen på nyopprykkede Villarreal er satt veldig lavt når man ser på Espanyols prestasjoner så langt, men hovedgrunnen til det er nok at Barcelona-klubben normalt er et svakt bortelag. Vi styrer uansett unna denne matchen.Dagens spill
Inter - Fiorentina H 1,90
07.05.2000. Det er datoen for siste Fiorentina-seier borte mot Inter. Siden den gang har Inter gått seirende av San Siro hele 12 kamper på rad.

Begge lagene har startet strålende med 3-1-0 på de fire første kampene.

Inters poengtap kom mot tittelforsvarer Juventus for to runder siden; i de øvrige tre kampene er det blitt ni poeng og 11-0 i målforskjell. I helgen ble Sassuolo slått hele 7-0 på bortebane. Det nyopprykkede laget leverte en av tidenes sletteste Serie A-innsatser noensinne i det oppgjøret, men overrasket stort med 1-1 borte mot topplaget Napoli i går. Inters storseier ble enda et hakk bedre med det perspektivet.

Etter noen tunge sesonger ser det ut til at den nye treneren Walter Mazzarri (eks Napoli) har fått sving på sakene. Spillere Ricky Alvarez (midtbane), Jonathan Moreira (back) og Rodrigo Palacio (spiss – tre mål) er i en helt annen forfatning enn i fjor. Mazzarri er blitt tatt vel imot av fansen, og klubben fremstår som mer harmonisk enn på mange år.

Veteranspissen Diegoo Milito var tilbake etter langvarig skade mot Sassuolo og sesongdebuterte med to mål som innbytter. Christian Chivu og Javier Zanetti er dermed eneste skadefravær.

Fiorentina har mistet sentrale spillere som Stevan Jovetic og Adem Ljajic fra forrige sesong, men nykommerne Mario Gomez (to mål) og Giuseppe Rossi (fire mål) har slått til.

Til kveldens kamp er det imidlertid en svekket Fiorentina-utgave vi får se. Gomez er skadet. Det samme er kantspilleren Juan Guillermo Cuadrado, den offensive midtbanespilleren Josip Ilicic og spissen Oleksandr Jakovenko. Situasjonen blir ikke bedre av at den rutinerte midtbanespilleren David Pizarro er suspendert.

Inter er det første topplaget Fiorentina møter denne sesongen, og matchen er således en test på hvor godt laget egentlig er.

Et sprudlende og velfungerende Inter bør ha gode vinnersjanser mot et Fiorentina som har mange tunge fravær i kveld.

Dagens spill
Inter - Fiorentina 1,90 - 3,15 - 3,40
Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus