Åge Hareide og de danske spillerne etter VM-kampen i fotball mellom Danmark og Frankrike på Luzhniki stadion i VM sist sommer, en kamp som endte 0-0.
Åge Hareide og de danske spillerne etter VM-kampen i fotball mellom Danmark og Frankrike på Luzhniki stadion i VM sist sommer, en kamp som endte 0-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Hareide og Danmark nekter å tape

Åge Hareide og Danmark taper omtrent ikke fotballkamper. I kveld venter EM-kvalifisering borte mot Sveits.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Målscorerspill Norge - Sverige: Flott odds på King-scoring
Oddstips Sveits - Danmark: Hareide og Danmark nekter å tape
V65 Forus: Nye godbiter i vest
V65 Jägersro: Frekk banker i flott omgang
Eliteserien fotball: Her er Nettavisens tabelltips

Det er uten tvil EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sverige som er den store godbiten på tirsdagens langoddsprogram. I tillegg til denne, spilles det sju kvalifiseringskamper denne tirsdagen, der Sveits - Danmark er den klart mest interessante av de øvrige. På hockeyfronten er det klart for tredje semifinale mellom Storhamar og Stavanger Oilers, mens det også er tredje kvartfinale i Sverige der Färjestad - HV71 og Luleå - Växjö Lakers møtes. I NHL er det sju kamper natt til onsdag.

NB! Onsdag er det ca 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Sveits - Danmark U 3,10 (spillestopp kl 20.40)

EM-kvalifisering gruppe D der Irland, Gibraltar og Georgia er de øvrige lagene. Sveits spilte sin første kamp borte mot Georgia lørdag og vant oppskriftsmessig 2-0. Sveits var som kjent med i sist sommers VM-sluttspill. Tok seg videre fra gruppespillet der uten å ha tapt noen av de tre gruppespillkampene (1-1 mot Brasil blant annet), men tapte 0-1 for Sverige i åttedelsfinalen.  Sveits har skader på Xherdan Shaqiri og Haris Seferovic og i kampen mot Georgia lørdag ble også Fabian Schär skadet og Newcastle-spilleren blir ikke klar til kveldens kamp i Basel.

Åge Hareide og Danmark kan derimot glede seg over et tilnærmet skadefritt mannskap til sin første EM-kvalifiseringskamp.  Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen, Thomas Delaney og Yussuf Poulsen er fortsatt med på det danske landslaget og Hareide har dermed hele sentrallinjen intakt etter fjorårets VM i Russland. Danmark har dersom man ser bort fra tapet i straffesparkkonkurransen mot Kroatia i åttedelsfinalen i VM og 0-3 tapet mot Slovakia i september i fjor (da hele A-landslaget streiket), ikke tapt på 25 kamper nå og er uten tvil et lag det er meget vanskelig å slå.

Sveits har svært betydningsfulle fravær til kveldens kamp på St. Jakob-Park i Basel, mens Danmark har alle sine beste menn tilgjengelig. Hjemmeoddsen på 2,00 er helt uaktuell, da er det klart mer fristende med uavgjort til flotte 3,10 i odds.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør