Levante og Roger Marti (t.v.) var uheldige som tapte 1-2 mot Real Madrid forrige helg. Mandag møter de et Leganes-lag som de har hatt et vanvittig godt tak på. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Levante og Roger Marti (t.v.) var uheldige som tapte 1-2 mot Real Madrid forrige helg. Mandag møter de et Leganes-lag som de har hatt et vanvittig godt tak på. (Photo by JOSE JORDAN / AFP) Foto: Jose Jordan (AFP)

Helfrekk mandagsdobbel til 12,60 i odds

Vi prøver oss på en skikkelig høyoddser denne mandagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel Championship: Bruce ryker i lokaloppgjøret
Oddsdobbel: Eks-Brann-keeper sliter i polske Lubin
V65 Leangen: Amanda rir Nettavisens V65-banker
V64 Østersund: Mattis Djuse fikser V64-suksess
VM skiskyting
: Her er programmet

Det definitive høydepunktet på mandagens langoddsprogram er byderbyet i Championship mellom Sheffield United og Sheffield Wednesday. I tillegg spilles det interessante kamper i den danske Superligaen, i spansk La Liga og i tysk 2. Bundesliga. Natt til tirsdag spilles det tre kamper i den argentinske Superligaen og to kamper fra NHL.

FC Midtjylland – FC Nordsjælland - handikap fulltid 0-1 -  U 3,60  (spillestopp kl 18.55)
FC Midtjylland har fått en fantastisk start på 2019. Fjorårets seriemestere har vunnet tre av tre kamper, og nå er det to poeng nærmere Ståle Solbakken og FC København.

Sist helg viste FC Midtjyland klasse, selv om de fikk to røde kort og spite ni mot elleve mann i store deler av annen omgang mot AGF, klarte de å ta en viktig 2-1-seier etter å ha havnet under 0–1.

Mot FC Nordsjælland mangler vertene Marc Dal Hende som soner karantene. Det samme skulle Paul Onuachu ha gjort, men FCM har fått medhold i at utvisningen mot AGF var feilaktig idømt, og nigerianeren kan derfor spile mandagens match.

FCM har en de spillere ute med skader i øyeblikket. Artem Dovbyk, Rasmus Nicolaisen og Zsolt Korcsmár må ale stå over mandagens kamp. I tillegg er brasilianerne Junior Brumado og Patrick fortsatt ikke klare.

Tim Sparv og Gustav Wikheim er derimot tilbake i troppen mot FCN, og Kurzawa kan få debut for hjemmelaget.

FC Nordsjælland virket å være hektet av i kampen om en plass i mesterskapsspillet før vinterpausen, men en glimrende start på 2019 har gjort at Kasper Hjulmands mannskap har fått los på en topp seks-plassering. Klubben ligger før mandagens kamp på syvendepass, ett poeng bak AaB som innehar sjetteplassen.

Selv om FC Nordsjælland har tatt syv poeng på de tre siste kampene, så tror jeg de får trøbbel på Jylland. De har vunnet mot Hobro og Vejle  i de to siste kampene, men de to klubbene holder ikke samme nivå som FCM.

FC Midtjylland er bunnsolide foran sine egne fans. De har vunnet ti av de ti siste hjemmekampene

Rekorden for flest hjemmeseire på rad i Superligaens historie tilhører også FCM. De vant 15 kamper på rad da kubben vant seriemesterskapet for første gang i 2014-2015-sesongen.

Jeg ser ikke at gjestene fra Sjælland skal være i stand ti å stoppe seiersrekken til FCM mandag, men oppgjørene mellom disse to lagene har vært jevne.

Begge lagene viser fin form, og gjestene kommer til Jylland med en tropp nesten fri for skader. Vertene mangler flere spillere som normalt ville startet kampen. Likevel er de regjerende danske mesterne favoritter. FCm er knagode på eget gress.

Jeg ser for meg nok en tett kamp, og mitt tips blir at denne matchen ender med en ettmålsseier til hjemmelaget. Fire av de seks siste oppgjørene mellom disse lagene har endt med ettmålsseier til FCM. Jeg tror historien gjentar seg. Oddsen på et slikt scenario er 3,60. Den kan ikke spilles som singel, men vi bruker den i helfrisk dobbel.

Leganés – Levante B 3,50 (spillestopp kl 20.55)
Tabellnaboene Leganés og Levante møtes i Madrid. De ligger henholdsvis på 14.- og 15.-plass, men begge lagene har 30 poeng. Det er bare målforskjellen som skiller dem på tabellen.

Leganés har delt poengene i halvparten av de tolv hjemmekampene sine denne sesongen. De har en imponerende hjemmestatistikk. Den viser 5-6-1. Det eneste tapet så langt kom mot Villarreal tilbake i september i fjor.

Leganés viser brukbar form. De har kun tapt én av de siste fem kampene, mens gjestene fra Valencia bare har vunnet én kamp i den samme perioden.

Leganés spite 1–1 mot Valencia i forrige serierunde takket være en sen utligning av danske Martin Braithwaite. Han har vært en suksess i klubben etter overgangen fra Middlesbrough, men i denne kampen må han klare seg uten spisspartner Youssef En-Nesyri. Marokkaneren er suspendert. Det tror jeg vil svekke Leganés.

Levante er et lag som har vært litt vanskelig å bli klok på for oss tippere. De har nemlig vært fryktelig ustabile.

De spilte en god hjemmekamp mot Real Madrid i forrige uke, og var itt uheldige som tapte kampen 1–2. De har i kampene før blant annet tapt 0–5 mot Sevilla og de har vunnet 4–1 mot Celta Vigo.

De har ikke imponert på bortebane de siste månedene. De hadde fem bortetap på rad før storseieren mot Celta Vigo. De har spilt elleve bortekamper på rad nå uten å holde nullen. Det gir selvsagt grunn til bekymring. Men: De har en god statistikk mot Leganés.

Levante har ikke tapt på de syv siste kampene mot Madrid-kubben, og de har ikke sluppet inn mål mot Leganes i noen av de syv kampene. Valencia-kubben har vunnet fire av de syv siste kampene mot Leganés, og de har to seire på rad mot Madrid-kubben før mandagens kamp.

Sev om Leganés er i fin form, så tar jeg en sjanse her. Levante har overtaket mot Leganés. Jeg tror de tar en ny seier her. Oddsen på borteseier er 3,50. Det brukes i en spenstig mandagsdobbel.

FC Midtjylland-seier med ett måls margin mot FC Nordsjælland + Levante gir elleville 12,60 i odds. Spillestopp er klokken 1855.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør