Rosenborg-gjengen feirer 2-0 mot Sarpsborg. Søderlund (t.h.) er skadet  til dagens kamp.
Rosenborg-gjengen feirer 2-0 mot Sarpsborg. Søderlund (t.h.) er skadet  til dagens kamp. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Helgevorspiel med tippekupong

Klubbfotballen er endelig tilbake, og kan tilby en meget spennende tippekupong denne fredagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagstips:
Oddstips 1: Monaco står svekket tilbake
Oddstips 2: De har banket på himmelens dør
V75 Färjestad lørdag: Tidenes superpott i V75
V65 Biri: Vi banker en favorit
V64 Kalmar: Heiskanen i dur og moll
V65 Solvalla: Lunsj på Valla

Etter en spennende landslagspause, er det endelig tilbake til klubbfotballen. Helgen bringer mange godbiter, mens fredagens midtukekupong er av det meget uforutsigbare slaget.

Bonuspotten vokser stadig og er nå oppe i 3 millioner kroner.

Det er endelig duket for en helg med klubbfotball, og det er flere storkamper som byr opp til dans på dagens langoddsprogram.

1. Rosenborg — Bodø/Glimt
Trønderne er tilbake på vinnersporet, og tok en meget imponerende 1-2-seier mot Viking i Stavanger forrige runde. Med unntak av kampen mot Brann, er det absolutt bedring å spore hos Kåre Ingebrigtsens menn, som for øyeblikket ligger på bronseplass.

Et skår i gleden er imidlertid nyheten om at Alexander Søderlund nok en gang er skadet, og nok en gang er det en strekk som ødelegger for formspissen. Han vil mest sannsynlig være ute i fire til seks uker.

Alexander Sørloth, Tobias Mikkelsen og Tore Reginiussen sto over kampen mot Viking, og de er usikre til dagens kamp.

Etter en skrekkelig periode, har det endelig snudd for Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt. Nå har de plutselig tre seire de fire siste, og ti poeng i den samme perioden. 4-3-seieren mot Vålerenga sist var et høydepunkt, og viste god moral.

Det er fire spillere som står i fare for karantene om de får gult kort i kveld. Samtidig er Zarek Valentin enda skadet.

På bortebane har de en ustabil statistikk, med 4-0-7. Har vunnet de to siste bortekampene, mot hjemmesterke Sogndal og Haugesund.

Rosenborg er ikke til å komme utenom denne kampen, uten at nordlendingene skal avskreves helt.

Tidenes superpott i V75. 27 mill ekstra i sjuerpotten og enorme 92 millioner til alenevinner. Kjøp en kupong fra Nettavisen i spillboksen under. 


2. Almeria — CF Córdoba
Almeria har hatt en noe kjedelig start på sesongen. Ett poeng er fasit etter uavgjortkampen mot Espanyol og tapet mot Getafe.

I tillegg hadde de en svak innsats mot svake lag i oppkjøringen. For Almeria kom nok landslagspausen beleilig. Denne kampen er av typen de må vinne, så her har de ikke råd til feilskjær.

Cordoba åpnet sesongen med en hederlig innsats mot Real Madrid på bortebane, og fulgte opp med et sterkt poeng hjemme mot Celta Vigo. Det blir en tøff sesong for Cordoba, men det er først og fremst hjemme de er innstilt på å gjøre det.

Holder en liten knapp på Almeria i dag.

3. Bayer 04 Leverkusen — Werder Bremen
Etter en skuffende periode i fjor, der Sami Hyypiä endte med å få sparken, har det virkelig snudd for Mesterliga-deltakerne. De har vunnet alle de fem første obligatoriske kampene, inkludert en meget solid seier borte mot Dortmund.

Også Solbakkens København har fått smake på Leverkusens nådeløshet, og de fikk virkelig juling. Derfor skal Leverkusen til Champions League, og møter Monaco allerede kommende uke. Det er nærliggende å tro at de vil ha den kampen i bakhodet denne fredagen.

Werder Bremen har gått litt ned for telling, men har enda ikke tapt en kamp i årets sesong. To uavgjort i ligaen og seier i cupen er fasit så langt. Men at de ble vurdert som underdoger hjemme mot Hoffenheim forrige runde forteller litt om ståa i Bremen for tiden.

Leverkusen har mye på tallerken, men bør klare å fordøye Werder likevel.

4. Lyon — Monaco
Hjemmelaget har allerede kommet godt i gang med sesongen, og har 3-0-4 de siste kampene. De røk ut av Europa League-kvalifiseringen mot lille Giurgiu, og i ligaen ligger de for tiden på 17. plass.

Et lyspunkt er imidlertid at Alexandre Lacazette virker å ha våknet til live, og han har scoret tre av Lyons fire ligamål så langt. Den gamle storklubben har likevel mye å gå på så langt i høst.

Monaco har på sin side endelig kvittet seg med sagaen om Radamel Falcao, men på banen vil spissen bli sårt savnet. Nå hviler desto større press på skuldrene til Dimitar Berbatov, som har åpnet solid med to scoringer.

Også Monaco har hatt en trøblete sesongstart, og står på 15. plass med fire poeng. Uavgjort mot Lille forrige runde er godkjent. Men også Monaco må tenke på den kommende uken, der åpningskampen i Mesterligaen mot Leverkusen blir uhyre viktig. Da kan det bli fort gjort å miste fokus i dag.

5. Angers SCO — GFC Ajaccio
Hjemmelaget er en av de store opprykksfavorittene og står med 2-2-1 i ligaen så langt. De har et veldig solid lag som har vært stabilt i toppen de siste sesongene, og mange spår at dette kan bli året de bryter inn i Ligue 1. Vant 1-2 borte mot Tours sist, det er sterkt.

GFC Ajaccio, som ikke må forveksles med AC Ajaccio, har rykket tilbake opp til Ligue 2 og håper på en bedre sesong denne gangen. De har imidlertid mange gamle spillere, og peker seg ut som en nedrykksfavoritt. 3-1-3 så langt er absolutt godkjent, men 0-4-tapet hjemme mot Troyes sist var ikke noe å skryte av.

Hjemmelaget er fortjent favoritt.

6. Nîmes Olympique — Brest
Nimes har enda ikke tapt i ligaen, men 1-4-2 forteller at de heller ikke vinner så mye. I fjor berget de plassen med et nødskrik i siste runde, og i sommer har de mistet en rekke nøkkelspillere. De åpnet med en seier mot Angers, mens det har sett svakt ut siden det.

Brest har 2-2-1 i ligaen så langt og har fått en god start på sesongen. I fjor var de absolutt i godt slag og i år kan de forbedre den plasseringen. Et defensivt lag som er uhyre vanskelig å slå.

Her er det U-fare.

7. Valenciennes — US Creteil Lusitanos
Valenciennes har fått en begredelig start på sesongen, tapte 4-0 mot le Havre sist, og ligger på en skuffende 19. plass. Har store problemer økonomisk, og alt vil handle om å få endene til å møtes denne sesongen.

Creteil er spådd som en middelhavsfarer, og viser det med sin 3-3-1-statistikk. I skrivende stund har de tre uavgjortkamper på rad, de er vanskelige å slå, men sliter selv med å avgjøre.

Jevn kamp, men hjemmelaget har åpnet meget svakt.

8. Dijon — Chamois Niort FC
Hjemmelaget har enda ikke tapt i serien, og har to seire av to mulige på eget gress. Tradisjonelt veldig sterke på hjemmebane, ditto svake borte, men har vært stabilt i toppen de siste årene. I år virker ikke å være et unntak.

Chamois har scoret tre mål så langt og har på fem ligakamper ikke vært innvolvert i mer enn fem mål - 3-2 er målforskjellen. Veldig godt organisert defensivt, men sliter åpenbart med å score mål. 

Hjemmelaget tar denne.

9. US Orleans — Stade Lavallois
Også Orleans har vært uhyre målfattige, og deres kamper i ligaen har inkludert maksimalt ett mål. Som Noirt har de sin styrke i det defensive. Og det kan komme godt med, for de er spådd en tøff sesong.

«Laval» har kommet seg videre til cupens tredje runde, og har 2-4-1 i form. Har 2-3 i målforskjell, noe som gjør at lagene til sammen har vært innvolvert i ni mål på ti kamper.

Det lukter ikke bare uavgjort, men også under 2,5 mål av denne.

10. AC Ajaccio — Châteauroux
Ajaccio var desidert sist i Ligue 1, og kan nok trenge et år eller to på å komme seg. Har ingen momentum overhodet, men 3-2-1 er en godkjent sesongstart.

Chateauroux har en seier mot Clermont i ryggen, uten at de har imponert med sin 1-2-4-statistikk. Mye bedre hjemme, og kvalitetsforskjellen mellom disse lagene blir nok avgjørende.

11. Clermont Foot — Havre AC
Også Clermont er videre til tredje runde i cupen, men har kun to poeng i ligaen. Er spådd til nedre halvdel denne sesongen. Mye av fokus har vært på trenersiden, der Helena Costa trakk seg nesten før hun hadde kommet inn dørene. Men Corinne Diacre, en annen autoritær kvinne, har tatt over roret, og har ledet en herreklubb som første kvinne - noen sinne.

Men de trenger en ligaseier, for hun vil fort få merke presset om de havner i nedrykkssumpen.

Le Havre knuste Valenciennes med 4-0 forrige kamp, og har kommet godt i gang. 2-2-3 er fasit så langt, men klubben bærer preg av at de ofte selger nøkkelspillere. Kan blande seg inn i toppen, men selgekulturen har ødelagt for dem før. Laget er per dags dato godt.

12. AC Arles-Avignon — Tours
Arles tok en sterk cupseier mot Angers, men har enda ikke vunnet i ligaen. Er spådd på nedre halvdel av tabellen, og har gjort lite for å motbevise det så langt med 2-4-1 - der seirene er i cupen.

Tours har 3-0-4 i sesongåpningen, og 2-0-3 i ligaen. Har på papiret en lik stall som Arles rent kvalitetsmessig, og det virker som om de kommer til å være naboer denne sesongen.

Jevn kamp, dette.

96-rekker:

1. Rosenborg — Bodø/Glimt HU

2. Almeria — CF Córdoba H

3. Bayer 04 Leverkusen — Werder Bremen H

4. Lyon — Monaco H

5. Angers SCO — GFC Ajaccio H

6. Nîmes Olympique — Brest HU

7. Valenciennes — US Creteil Lusitanos HB

8. Dijon — Chamois Niort FC H

9. US Orleans — Stade Lavallois HU

10. AC Ajaccio — Châteauroux H

11. Clermont Foot — Havre AC HU

12. AC Arles-Avignon — Tours HUB

Klikk her for å levere denne rekken!

432-rekker:

1. Rosenborg — Bodø/Glimt HU

2. Almeria — CF Córdoba HU

3. Bayer 04 Leverkusen — Werder Bremen H

4. Lyon — Monaco H

5. Angers SCO — GFC Ajaccio H

6. Nîmes Olympique — Brest HUB

7. Valenciennes — US Creteil Lusitanos HB

8. Dijon — Chamois Niort FC H

9. US Orleans — Stade Lavallois HU

10. AC Ajaccio — Châteauroux H

11. Clermont Foot — Havre AC HUB

12. AC Arles-Avignon — Tours HUB

Klikk her for å levere denne kupongen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør