Her ser vi Branns Kristoffer Barmen i duell med Vålerengas Magnus Lekven under fjorårets seriekamp mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion. Kampen endte 0-0.
Her ser vi Branns Kristoffer Barmen i duell med Vålerengas Magnus Lekven under fjorårets seriekamp mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion. Kampen endte 0-0. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Helnorsk tippekupong med toppoppgjør i Bergen

Det er kun norske kamper på søndagens tippekupong og den største godbiten er prestisjeoppgjøret mellom Brann og Vålerenga.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddsdobbel 1: Brann er til å stole på hjemme i Bergen
Oddsdobbel 2: Stabæk trives klart best hjemme på Nadderud
Oddssingel Eliteserien: Ranheim slår tilbake på direkten
Tippetips: Helnorsk tippekupong med toppoppgjør i Bergen
V75 Bjerke: Strålende internasjonal V75 med OGP
V4 Bjerke: Deilig V4-vorspiel
V4/V5 Bro Park: Flott lunsjgalopp på Bro Park
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt
VM i fotball: Slik ender VM

Det er en strålende tippekupong vi har foran oss denne søndagen. Seks kamper fra Eliteserien og seks kamper fra OBOS-ligaen og det er i tillegg en rekke spennende oppgjør. Bonuspotten ble som kjent delt ut lørdag, dermed er det "kun" ca 350 000 kr i denne søndag. Innleveringsfristen er kl 17.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på kupongen.

1. Brann - Vålerenga
Vi begynner med en klassiker og kampen sendes på TVNorge med avspark kl 20.00.

Etter sin råsterke snuoperasjon borte mot Rosenborg for 14 dager siden, økte Brann sin ledelse til seks poeng når det er unnagjort 12 serierunder. Brann er fortsatt ubeseiret og står med sterke 9-3-0 på de tolv første. Vi skal også merke oss at Brann har hatt sju av sine tolv første seriekamper på bortebane. Hjemme i Bergen og på Brann stadion er tallene 4-1-0 på de fem første. Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen, Kristoffer Barmen og Peter Orry Larsen var alle borte i cupkampen mot Lillestrøm forrige onsdag, men alle har trent denne uken og blir trolig klare.

Vålerenga kom seg til hektene igjen etter å ha tapt 0-3 borte mot Tromsø nest sist og scoret altså seiersmålet fem minutter på overtid hjemme mot LSK for 14 dager siden. Ronny Deilas menn henger bra med og står med 6-3-3 totalt og 21 poeng og ligger på 6. plass før helgens runde. Det er kun tre poeng opp til Rosenborg på 2. plass. Brukbare 3-1-2 på bortebane.  Samuel Fridjonsson er opptatt med VM for Island og er uaktuell. Ivan Näsberg, Ernest Agyiri og Fitim Azemi er alle fremdeles ute med skader.

2-1-2 på de fem siste tilsvarende i Bergen, men 4-1 til Brann og 0-0 på de to spilte etter at Brann returnerte til Eliteserien. Vi tror ikke Brann går på sesongens første tap søndag heller og nøyer oss med halvgardering. HU.

2. Lillestrøm - Odd
Det har vært klar fremgang å spore for Lillestrøm den siste måneden og forrige onsdag tok altså laget en sterk 4-1 seier hjemm mot Brann i cupens 4. runde. Det var riktignok mot et klart svekket Brann-lag. Uheldige som røk 0-1 på overtid borte mot Vålerenga i den siste seriekampen for 14 dager siden. Tross forbedret spill har faktisk ikke Lillestrøm mer enn 11 poeng og det skiller kun fire poeng ned til Start på direkte nedrykk. Det er bortebane som har vært akilleshælen til LSK sålangt, seks av sju bortekamper er tapt. Hjemme på Åråsen viser derimot tallene fine 2-2-1. Frode Kippe må sone for fire gule kort, mens Erling Knudtzon fremdeles er ute med skade.

Etter en flott periode med fire seire på fem kamper, har det blitt tre tap på de fire siste for Odd. Røk på sesongens andre hjemmetap da det ble 1-2 tap mot Kristiansund i den forrige serierunden. Står med variable 5-1-6 totalt og 16 poeng og ligger på 9. plass. Svake 2-4-9 på bortebane forrige sesong og har innledet like svakt på bortebane denne sesongen med fire tap på de fem første bortekampene. Torgeri Børven og Vebjørn Hoff mangler søndag.

To strake Odd-seire i de to siste tilsvarende, men ingen tvil om at det er Lillestrøm som skal ha favorittstempelet nå. HU.

3. Ranheim - Sarpsborg 08
Etter en helt eventyrlig innledning på sesongen, kom det en kraftig nedtur for Ranheim i den forrige serierunden. 0-4 tap borte mot Bodø/Glimt og årsverste for laget. Men er likefulltt på 3. plass med 7-2-3 totalt og 23 poeng. Hjemme i Trondheim er det kun Brann som har tatt tre poeng, de fem øvrige hjemmekampene har gitt fire seire og en poengdeling. Gode lag som Molde og Haugesund er blant lagene som er slått på hjemmebane. Spissen Michael Karlsen er tilbake etter karantene.

Etter en litt svak periode, har Sarpsborg 08 slått tilbake med fire strake seire. Dog er det verd å merke seg at alle seirene har kommet mot bunnlag. Har avansert til 4. plass på tabellen og står med 6-4-2 og 22 poeng totalt. 2-2-1 totalt på bortebane, men kun møtt Haugesund av topp åtte-lagene på reise. Det er ikke rapportert om fravær i Sarpsborg 08.

Vi har lansert Ranheim på langoddsen, men helgarderer på tippekupongen. HUB.

4. Sandefjord - FK Haugesund
Sju strake tap for tabelljumbo Sandefjord etter 0-2 tapet borte for Strømsgodset i den forrige serierunden og det ser alt annet enn bra ut for laget. Laget har faktisk ikke scoret ett eneste mål på de seks siste seriekampene. 0-2-4 totalt på hjemmebane og i alle tapene har marginene vært med ett mål. Søndag debuterer den nye treneren Marti Cifuentes, men han må trolig klare seg uten både Abdoulaye Seck, Håvard Storbæk og Erik Mjelde.

FK Haugesund har levert en bra start på sesongen og står med 6-3-3 og totalt 21 poeng. Ligger på 5. plass før denne serierunden, men har variert litt i prestasjonene. 3-2-1 totalt på bortebane hittil. Tapet kom mot Ranheim (2-4). FK Haugesund har ingen nye skader eller karantener.

2-0 til Sandefjord i fjorårets tilsvarende oppgjør og ikke utenkelig at den nye treneren Marti Cifuentes får suksess på direkten. Vi helgarderer. HUB.

5. Stabæk - Bodø/Glimt
Stabæks mistrøstige bortestatistikk forverret seg ytterligere etter 2-4 tapet mot Stabæk i forrige serierunde. Kun to poeng har bæringene fått med seg på sju bortekamper (0-2-5). Hjemme på Nadderud er det helt andre takter av laget og der er det kun blitt ett tap på de fem første (2-2-1). Ligger utsatt til tredje sist med kun ti poeng og har ikke mer enn tre poeng ned til Start på direkte nedrykk. Ola Brynhildsen mister trolig søndagens kamp med skade.

Etter to strake 0-1 tap for Glimt, ble det en flott opptur med solide 4-0 hjemme mot Ranheim i den forrige serierunden. Glimt avanserte dermed til 11. plass med totalt 12 poeng (3-3-6). Kun en av seks bortekamper er vunnet (1-2-3). Thomas Drage og Marius Lode er uaktuelle til søndagens kamp på Nadderud.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende i Bærum og gode sjanser også denne gang for hjemmesterke Stabæk. H.

6. Start - Strømsgodset
Høyinteressant kamp i Kristiansand mellom to lag som begge har ansatt nye trenere i landslagspausen.

Kjetil Rekdal er ny trener i Start som har hatt en katastrofal innledning på sesongen. Vant åpningskampen hjemme mot Tromsø med 4-1, men har altså kun tatt fire poeng på de elleve neste seriekampene. Den andre seieren kom i forrige hjemmekamp mot Bodø/Glimt (1-0). Står med totalt sju poeng, men det er ikke mer enn tre poeng opp til kvalikplassen. 2-0-4 totalt på hjemmebane. Både Tobias Christensen og Kjartan Finnbogason soner for fire gule kort, mens den gode midstopperen Simon Larsen er ute med mageproblemer.

Denne uken trakk Tor Ove Skullerud seg som trener for Strømsgodset og Bjørn Petter Ingebretsen har igjen tatt over. Godset som av de aller fleste ekspertene var regnet som en klar medaljekandidat før seriestart står med fattige tolv poeng på de tolv første seriekampene og har hele elleve poeng opp til Ranheim på 3. plass. Svake 1-1-4 på de seks første bortekampene. BP må trolig unnvære Herman Stengel,men har forøvrig sitt beste mannskap til rådighet.

0-1-3 på de fire siste tilsvarende oppgjørene og Start har i tillegg sentrale fravær. Ingen av lagene er tjent med poengdeling. HB.

7. Jerv - Nest Sotra
De seks siste kampene er alle hentet fra OBOS-ligaen.

12 scorede mål på de 11 første seriekampene er tredje færrest i OBOS-ligaen. Men likefullt ligger Jerv på 8. plass etter 4-4-3 og totalt 16 poeng. Det er kun to poeng opp til Sandnes Ulf på 6. plass. Tapte hengekampen borte mot Tromsdalen onsdag og det var lagets tredje bortetap på seks bortekamper. Er dog ubeseiret hjemme i Grimstad med 2-3-0 på de fem første der.

Nyopprykkede Nest Sotra ble det andre laget til å ta full pott mot Aalesund da det ble 1-0 seier hjemme på Ågotnes forrige søndag. Dermed avanserte laget til 11. plass med totalt 13 poeng (4-1-6). 2-1-3 på de seks første bortekampene, men kun ett tap på de fire siste bortekampene.

Vi tror ikke Jerv går på sesongens første hjemmetap her. HU.

8. Mjøndalen - HamKam
Med meget spesielle 9-5 i målforskjell på de 11 første seriekampene, har formsterke Mjøndalen tatt seg opp på 4. plass etter tre tre strake seire. Tok sesongens første hjemmeseier i forrige hjemmekamp da Sandnes Ulf ble slått 1-0. 1-3-1 totalt på hjemmebane.

Nyopprykkede HamKam er også i form og tok sin tredje strake seier da det ble 2-0 hjemme mot Jerv sist søndag. Før det tok laget en meget sterk borteseier mot Aalesund (2-1) og før det igjen en komfortabel 3-0 seier hjemme mot tabeelljumbo Florø. Har dermed avansert til 7. plass med totalt 16 poeng. Seieren borte mot Aalesund var ellers lagets første borteseier for sesongen. De fire første ga 0-2-2.

Mjøndalen er pottetette defensivt og på en vrien søndagskupong blir bruntrøyene en av våre sikre. H.

9. Notodden - Sandnes Ulf
Svært variabel innledning på sesongen for nyopprykkede Notodden som står med 4-2-5 og 14 poeng på sine 11 første seriekamper. Innledet med ti poeng på de fire første seriekampene, og altså kun en seier på de sju seneste seriekampene. Den seieren kom overraskende nok borte mot Ull/Kisa tredje sist (2-1). Kun en seier på de fem første hjemmekampene (1-2-2).

Sandnes Ulf stod uten tap etter de sju første seriekampene, men har gått på en formsvikt og tapt tre av sine fire siste seriekamper. Sist lørdag kom sesongens første hjemmetap da det ble hele 0-3 mot Kongsvinger. Er falt ned til til 6. plass på tabellen med sine totalt 18 poeng, men det er kun fem poeng opp til serieleder Aalesund. Kun en av fem bortekamper er vunnet (1-2-2).

Denne er vrien og vi helgarderer. HUB.

10. Kongsvinger - Levanger
Tre seire på de fire siste seriekampene for Kongsvinger som endelig har fått opp farten etter en meget svak sesonginnledning. Påførte Sandnes Ulf deres første hjemmetap sist lørdag med en overbevisende 3-0 seier. Har avansert til 12. plass med totalt 13 poeng står med 3-0-3 hjemme på Gjemselund. De to siste hjemmekampene er begge vunnet.

Levanger ledet 1-0 i det lengste hjemme mot Sogndal forrige søndag, men to sene baklengsmål gjorde at Sogndal snudde kampen og vant 2-1. Levenger ligger tredje sist med sine 11 poeng, men har faktisk tatt to av sine tre seire på bortebane (2-1-3).

Vi tror oppturen fortsetter for Kongsvinger i kveld og lar denne stå ugardert. H.

11. Tromsdalen - Åsane
Onsdag lanserte vi spill på Tromsdalen hjemme mot Jerv i den utsatt hengekampen og laget innfridde med 1-0 seier. Tok seg opp til sikker plass med den seieren og ligger fjerde sist med totalt 12 poeng. Har møtt veldig god motstand i sesongstarten og står med totalt 2-1-2 på hjemmebane.

Åsane stod med sju poeng på sine tre siste kamper, før det ble 0-2 tap hjemme mot et godt Mjøndalen-lag forrige søndag. Står med totalt 15 poeng og ligger på 9. plass. Som vanlig er ikke laget blant de beste bortelagene og kun en av fem bortekamper er vunnet (1-2-2).

Tromsdalen vant tilsvarende oppgjør med 2-0 forrige sesong og skal sees med gode vinnersjanser også i år. H.

12. Aalesund - Ullensaker/Kisa
Etter den råsterke borteseieren mot Viking tredje sist, har Aalesund overraskende npk gått på to strake tap og det er samtidig de to eneste tapene laget har hittil. Leder fortsatt OBOS-ligaen med sine 23 poeng og har fire poeng ned til Viking på 2. plass. 3-2-1 på totalt seks hjemmekamper.

Etter to strake 1-2 tap (hjemme mot Notodden og borte mot Kongsvinger) tok Ull/Kisa sesongens femte seier da det ble 4-2 hjemme mot Tromsdalen på Jessheim forrige søndag. Står med totalt 18 poeng og er inne på playoff på 5. plass. 2-2-1 totalt på bortebane.

Vi har vanskelig for å se at Aalesund går på sitt tredje strake tap søndag og spiller ren hjemmeseier her. H. 

96-rekker:
1. Brann — Vålerenga HU

2. Lillestrøm — Odd HU

3. Ranheim — Sarpsborg 08 H

4. Sandefjord Fotball — Haugesund HUB

5. Stabæk — Bodø/Glimt H

6. Start — Strømsgodset HB

7. Jerv — Nest-Sotra HU

8. Mjøndalen — HamKam H

9. Notodden — Sandnes Ulf HU

10. Kongsvinger IL — Levanger H

11. Tromsdalen — Åsane H

12. Aalesund — Ullensaker/Kisa H

432-rekker:
1. Brann — Vålerenga HU

2. Lillestrøm — Odd HU

3. Ranheim — Sarpsborg 08 HUB

4. Sandefjord Fotball — Haugesund HUB

5. Stabæk — Bodø/Glimt H

6. Start — Strømsgodset HB

7. Jerv — Nest-Sotra HU

8. Mjøndalen — HamKam H

9. Notodden — Sandnes Ulf HUB

10. Kongsvinger IL — Levanger H

11. Tromsdalen — Åsane H

12. Aalesund — Ullensaker/Kisa H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør