Foto: Scanpix

Her er dagens trippel

På en vrien mandag har vi funnet frem en spennende trippel. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen byr på håndball, ishockey og fotball. Ikke fra de største ligaene, men U-21 kamper og irsk cup, blant annet. Etter storeslem på odds- og tippetipsene i går drister vi oss til en trippel i dag, i håp om å treffe for sjette mandag på rad.

Oldham - Tranmere - under 2,5 mål
Med 0-2-8 på de ti siste har det gått nedover med Oldham. En sesong som ble innledet med berettiget håp om opprykk skal nå avsluttes med å unngå nedrykk. Spillernes og støtteapparatets lønninger var forsinket i februar og er det nå også i mars, og dette ser ut til å gjenspeiles i innsatsen på banen. Planlegging og bygging av ny stadion går ikke på skinner og har kostet mange penger, og klubbens økonomi settes på prøve. Men dog, fra å tape 0-5, 0-3 og 2-3 i begynnelsen av mars, har det blitt knepne 0-1 tap i de tre siste. Oldham virker lite oppfinnsomme og meget lite målfarlige. Siden forrige seier, 4-0 over Hartlepool 1. februar, har de scoret 3 ganger på 11 kamper. Disse 11 har gitt 3 over og 8 under 2,5 mål.

Tranmere har heller ikke vist seg fra sin beste side i år. De kjemper mot nedrykk og ligger som første lag over streken med bare ett poeng ned. 3-2-5 på de ti siste er middels, men de klarte 1-0 hjemme mot Colchester forrige helg, så det er håp. 4 over og 6 under 2,5 mål er fasit på de ti siste spilte, de seks siste har alle gått under.

De ti siste innbyrdes oppgjør har gitt 1-0 seire hele seks ganger, og bare to ganger har det blitt over 2,5 mål. Så det er ingen tradisjon for målrike oppgjør, og per i dag scorer begge disse mindre enn normalt. Oldham får tilbake tre spillere fra skade og med bortimot skadefri tropp for første gang på flere uker blir de favoritter til å vinne. Tranmere har mistet vingen Elford-Alliyu med skade resten av sesongen. Norsk Tippings 2,00 på H ser søndag kveld ut til å kunne bli et godt tilbud i dag, men hjemmelagets problemer med å utbetale lønninger måtte vært løst før kunne anbefalt H. Vi går for under 2,5 mål i kampen til 1,60, da det er to lite målfarlige lag som møtes.

Kvalserien til Elitserien, Sverige
Vi må igjen se nærmere på denne kvalserien, der det ligger an til en spennende innspurt. Etter at alle lagene har spilt 5 av 10 matcher, har Allsvenskan-klubben Växjö lykkes med sin defensive taktikk og topper dette gruppespillet med 12 poeng. Bak følger de to svakeste klubbene fra årets Elitserie, Södertälje med 11 poeng og MODO med 10 poeng. Rögle kan få det vanskelig fremover med bare 7 poeng og noen vriene matcher som gjenstår, mens Mora og Örebro ikke ser ut til å ha sjans i dette selskapet. De to beste fra kvalserien spiller i Elitserien neste sesong.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

MODO Hockey - Rögle
MODO klarte bare 1-1 til full tid i sin bortematch mot Rögle på fredag, og tapte senere på straffer. MODO hadde en mengde skudd på mål, men dårlig uttelling. Derfor må de slå tilbake med seier i dag, helst i ordinær tid, for å henge med i toppen og sikre Elitserieplassen. De har fem matcher å gjøre det på, tre av dem skal spilles på egen is, så dette skal gå veien for MODO, tror vi. I ordinær tid har MODO hittil spilt 0-0 mot et ekstremt defensivt Växjö og slått Orebro 6-3 på egen is. MODO har nå helt sykdoms- og skadefri tropp, melder klubben på egen nettside.

Rögle har igjen tre bortematcher og to på egne is. Kveldens match er av den antatt vanskelige sorten. Rögle så på fredag at de kan spille jevnt med MODO og ta poeng fra dem, og de tar med seg selvtillit fra det til kveldens match. Det som trekker ned for Rögles del er at de er svakere på andres is enn egen. De nådde ikke opp borte mot Södertälje (tap 2-6) og de klarte bare 6-6 og seier i forlengningen borte mot Örebro. Carl Gustafsson brak fingeren på fredag og spiller ikke mer denne sesongen, og det er "en del småskavanker i laget" så troppen er ikke klar, forteller den unge Rögle-treneren Björn Hellkvist.

MODO har 4-2 og 4-1 i de to siste tilsvarende (Elitserien). Kveldens match må de vinne, så enkelt er det, og vi tror de tar en komfortabel seier på sin rutine. Vi skulle gjerne spilt hjemmeseier med to mål eller mer, men tilbudet fra Norsk Tipping er H til 1,30 eller ingenting. Vi tar med denne hjemmeseieren.

Växjö Laker-Södertalje - under 5,5 mål
Växjö har misset i kvalserien på fem av seks forsøk, men denne gangen ligger de øverst etter halvspilt serie. En meget defensive tilnærming mot de antatt beste har gitt resultater. 2-1 mot Rögle, 0-0 mot MODO og 2-2 mot Södertälje, alle på borteis, er klokt spilt. Når man da også kniper seire i sudden death og på straffer, ser dette ut som en vinnende taktikk. I dag venter nok en vanskelig oppgave, og vi tror Växjö legger seg bakpå igjen. Vi merker oss at Växjö er kvalseriens klart beste i boxplay, de slipper nesten ikke inn mål i undertall. Det gjør dem svært vanskelige å slå.

Södertälje har allerede tre 2-2 resultater etter tre perioder. De bør ta poeng i kveldens kamp for å henge med i toppen, de møter her sin utfordrer nummer 1 i kampen om Elitserieplass. Södertälje går neppe hodeløst i angrep på borteis denne gangen heller.

Innbyrdes oppgjør:

25.03.2011 Södertälje - Växjö 2 - 2
24.01.2007 Södertälje - Växjö 2 - 0
13.11.2006 Södertälje - Växjö 2 - 1
08.11.2006 Växjö - Södertälje 1 - 3

Norsk Tipping tilbyr U til 3,80. Det er slett ikke utenkelig med en spilleforlengelse her i kveld. Under 5,5 mål til 1,75 er likevel et bedre tilbud, mener vi. Hvorfor Norsk Tipping har Over 5,5 som favoritt skjønner ikke vi, for her peker alt i retning av en målfattig affære. Vi spiller Under 5,5 mål i matchen til 1,75. Vi får en trippel til 3,64 og den er verdt en innsats på 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

99. MODO Hockey - Rögle 1,30 4,65 5,20
102. Växjö Laker-Södertalje S - o/u 5,5 mål 1,65 1,75
111. Oldham - Tranmere - o/u 2,5 mål 1,80 1,60

Total odds 3,64

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør