(AFP/Scanpix)

Her er dagens VM-tips

Ny målfest for Klose og Tyskland? Nei, tror vår oddsekspert. Sjekk tipsene og spill før kl. 13.30.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr som vanlig på tre oppgjør fra fotball-VM og norsk 3. divisjonsfotball. Det begynner å dra seg til i VM, og vi fikk se 10 scoringer fordelt på gårsdagens tre kamper. Vi har ønsket mer underholdning, og de første kampene i runde 2 gir håp.

Travtips fra sportspill.no: 6. valg som banker i V75!

Det var ellers trist å se hvor lite Frankrike hadde å stille opp med mot et hurtig og flittig Mexico, men enda tristere var det å se Nigerias Kaita ty til umotivert vold mot en gresk spiller, utenfor banen og mens ballen ikke var i spill. Hans røde kort var svært fortjent, og at Kaita ødelegger for tippekupongen og to av våre tre oddstips i går er ergerlig, men han ødelegger så utrolig mye mer for laget sitt, mesterskapet og hele Afrikas ønske om å vise positiv fotball til resten av verden. Dette er mesterskapet der afrikanske lag skal vise at de er like gode som de andre, men de afrikanske kandidatene til å gå videre fra gruppespillet blir stadig færre.

Men det er veldig mye å glede seg over også. Vi tar for oss alle tre VM-oppgjørene i dag, og lanserer våre oddstips nederst i artikkelen. Dagens kamper er:

Klokken 13.30 Tyskland - Serbia, STV4
Klokken 16.00 Slovenia - USA, SVT1
Klokken 20.30 England - Algerie, TV 2 (tips og omtaler til denne kampen kommer senere i dag, men vi kan røpe at vi tror på både England og Rooney).

Sett opp dine egne tips her og lever spillene på nett.

Tyskland - Serbia
Gruppe D. Tyskland fikk det etter hvert enkelt mot Australia i åpningskampen. De åpnet med flott spill både offensivt og defensivt, og fikk uttelling ganske raskt. Effektivitet kalles det, noe tyskerne er kjent for på flere områder. Australia hadde aldri en sjanse, og da de ble redusert til ti mann var saken klar. Michael Ballacks fravær glemte vi fort, Trasch og Westermanns skadefravær er ikke lenger et tema. Laget, med Klose og Podolski på topp, leverte varene så til de grader. Tyskland ga oss fire fine mål og bra underholdning, men i dag møter de en motstander av et ganske annet kaliber.

Serbia gjorde en meget god kvalifisering, og det var overraskende å se hvor lite som fungerte i åpningskampen mot Ghana. Aggresiviteten, angrepsspillet og viljestyrken serberne er kjent for, var ikke tilstede i like stor grad som tidligere. Flere enkeltspillere som har briljert i kvalifiseringen og på sine respektive klubblag fikk ikke vist hva de er gode for. Det ble tap 0-1, det måtte et straffespark til før avgjørelsen falt, men likevel tapte Serbia fortjent mot et lag mange trodde de skulle slå. Det hjalp heller ikke at det ble gjort litt for mange personlige feil, unødvendig hands, trøyeholding og lignende.

Serbias Lukovic er suspendert i dag. Det er ventet at Subotic tar hans plass i forsvaret. Flere endringer er blitt varslet etter den svake prestasjonen sist. Tyskland forventes å stille samme startellever.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Vi forventer at Serbia hever seg flere hakk i dette oppgjøret. De har spillere som kan mye bedre enn det vi har sett hittil. Spørsmålet er om det likevel ikke holder mot et Tyskland som virker å ha VM-formen på plass og vel så det. Med tap her er det i realiteten exit for Serbia, med uavgjort er det fortsatt muligheter, men de blir fort avhengige av andres resultater med mindre de vinner i dag, så de må rett og slett gå ut og prøve å slå Tyskland, og det blir trolig vanskelig. Tyskland på sin side bør nemlig også vinne denne for å ha seks poeng før møtet med Ghana, som fort slår Australia i sin andre kamp på lørdag.

1,45 på seier til Tyskland er lavt. Oddsen er naturligvis påvirket av det lagene viste i sine åpningskamper, men en kamp mellom Tyskland og Serbia skal da ha mye jevnere odds enn dette, og med denne oddsene er vi nærmest et spill på at Serbia overrasker. Det er hvertfall helt sikkert at tyskerne ikke får like mye spillerom foran motstanderens mål denne gangen. Scorer Tysklands Klose i dag? Han klarte det sist, men det var mot et australsk forsvar som slet. I dag blir det trolig verre.

Få VM-scoringene på sms

Slovenia - USA
Gruppe C. Slovenia imponerte i kvalifiseringen og vi hadde kanskje forventet litt mer kreativitet og målteft enn det de viste mot Algerie i åpningskampen. De klarte imidlertid det viktigste, nemlig å vinne kampen, og nå leder de gruppe C foran USA og England som har ett poeng hver. Det blir spennende å se om Slovenia hever seg et hakk eller to fra den relativt tamme åpningskampen. De har matchball i dag, men USA er etter alle solemerker en tøffere konkurrent enn Algerie.

USA klarte 1-1 mot England i en kamp de var helt på høyde med gutta fra fotballøya, om ikke bedre. Det var en del vilje og konstruktivt spill å se, Altidore var kanskje det beste eksemplet. Defensivt glapp det i åpningsminuttene og de fikk en baklengs, men senere ble det gjort få feil. Arbeidsviljen og samspillet satt bra og vi tror dette laget skal bli vanskelig å for både Slovenia og Algerie.

Om Slovenia sier USAs midtbanemann Clint Dempsey: "They are not going to be spectacular but they are going to be solid and they are going to be very hard to beat. With a win, Slovenia qualify. It's hard to know if they are going to go all out to win or be happy to get a point. We will have to adapt to how they play."

Vi tror USA har gode muligheter i dag. Det kommer ikke til å bli lett å spille ut det slovenske forsvaret, og vi tror det er gode muligheter for en jevn kamp, med under 2,5 mål, og der avgjørelsen faller sent. 1,87 på uavgjort til pause er et bedre spill enn 1,85 på seier til USA isolert sett, slik vi vurderer det. Men pause-spillet kan ikke spilles som single.

Dagens spill
Vi fordeler innsatsen på fire spill i dag. En trippel, en dobbel og to singler, 100 kroner innsats på hvert spill. Spillefristen for de to første er klokken 13.25, mens de to siste må spilles før klokken 20.25. Omtale av England - Algerie og de to singlene fra denne kampen kommer i en ny artikkel senere i dag.

6.Klose - scorer mål? (ja/nei) 2,30 1,35
10.Slovenia - USA - over/under 2,5 mål 2,15 1,40
31.England - Algerie 1,20 4,65 9,90

Total odds: 2,27

Klikk her for å levere dette spillet

3.Tyskland - Serbia - (pause) 2,00 2,10 5,00
9.Slovenia - USA - (pause) 4,00 1,87 2,55

Total odds: 3,93

Klikk her for å levere dette spillet

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør