Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Her er torsdagens oddstips

Kalmar FF og FK Tønsberg er våre holdepunkter i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Den to dager lange pausen i VM har sendt oss brått inn i hverdagen, og torsdagens oddsprogram er ikke av det mest innbydende vi er blitt servert.

Menyen består blant annet av norsk 2.- og 3. divisjonsfotball, svensk cup og svenske Superettan og Europa League-kvalifisering mellom relativt obskure klubber.

Det fantes to ok objekter (se nederst i artikkelen) som vi hadde tenkt å anbefale i en dobbel, men oddsen er blitt satt så skrekkelig lavt at vi styrer unna disse kampene.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

I stedet safer vi med en dobbel med to lag som bør vinne enkelt på hjemmebane. Hjemmeoddsen er også skuffende lav på disse kampene, men men ...

90. FK Tønsberg – Start 2
Hjemmelaget har slått ut både Vålerenga og Stabæk i cupen og ligger på 3. plass i 2. divisjon avdeling 3 med 21 poeng på 11 kamper. Opp til serieleder Randaberg skiller det 4 poeng. Randaberg tapte overraskende 1-3 mot Vidar i forrige runde, så Tønsberg er nok supermotiverte for å ta innpå i tetstriden.

4-1-0 på hjemmelig gress og 18-8 i målforskjell vitner om et meget godt hjemmelag. Har kjente navn som Einar Kalsæg og Espen Næss Lund i stallen, mens erfarne Thor Thodesen er trener. På toppscorerlista har hele tre FK Tønsberg-spillere skutt seg inn blant de ti mest målfarlige spillerne i avdelingen (Benjamin Stokke, Christian Østli og Nicolay Solberg).

På de fem siste kampene er det blitt 3-1-1, med 4-2-borteseier over bunnlaget Kopervik forrige runde (27. juni).

Start 2 har prestert slik mange av Tippeligaens reservelag pleier å gjøre, de er solide på hjemmebane, vinner sjeldent borte og scorer relativt få mål. Laget står med 14 poeng på 11 kamper og 16-19 i målforskjell.

På bortebane er det blitt triste 0-1-4 og 3-13 i målforskjell. Resultatene har imidlertid vært brukbare i juni, og det er blitt 2-1-2 på de siste fem kampene.

Starts førstelag slet med å stille spillere til onsdagens treningskamp mot FC København på grunn av skader (kampen endte 3-1 til Start). Fra informert hold får vi opplyst at førstelagets skadeproblemer ikke vil få særlig innvirkning på laguttaket til 2. laget. Start fylte nemlig på med prøvespillere og et par innleide spillere i oppgjøret mot det danske storlaget.

Det innebærer at Start 2 stiller med omtrent det samme mannskapet som vant 1-0 over Pors Grenland forrige runde. Laget er svært ungt, og 5-6 av spillerne i startoppstillingen mot Tønsberg er – etter det vi erfarer - sultne talenter på 16-17 år.

Vi tror Starts unggutter blir for lette på bortebane mot et av de beste og mest erfarne lagene i serien. Derfor nøler vi ikke med å anbefale H.

104. Kalmar FF – EB/Streymur
Kalmar vant Allsvenskan så sent som i 2008 og ligger i år på 6. plass med 19 poeng på 14 kamper. Klubben fikk en svært treg start på sesongen, og etter 8 runder hadde man bare kapret 5 poeng. På de siste 6 rundene er det blitt 14 poeng (4-2-0). Formen var med andre ord meget god før VM-pausen startet.

Kalmar må klare seg uten keeper Etrit Berisha og midtbanespiller Robin Östlind, men resten av troppen er skadefri.

Trener Nanne Bergstrand forteller på Kalmars hjemmeside at oppskriften for å slå Streymur er å holde tempoet oppe hele veien. Han beroliger også fansen (og oddsspillerne) i svensk presse med at Kalmar-spillerne er så gira på spill i Europa at undervurdering av kveldens motstander ikke er noen fare.

Assistenttrener Giles Stille har også vært på Færøyene for å se kveldens motstander i aksjon. Den kampen endte med 2-5-tap for HB, så Stille fikk nok kartlagt noen av Streymurs svakheter.

EB/Streymur er et av de beste lagene på Færøyene og ligger på 4. plass med 22 poeng på 14 kamper i Vodafonedeildin (øverste nivå). Formen er svak: I forrige runde ble det 2-5-tap for topplaget HB Torshavn, og runden før klarte Streymur bare 2-2 på hjemmebane mot relativt svake Vikingur.

EB/Streymur har prøvd å kvalifisere seg til spill i de europeiske cupene de siste tre årene, uten særlig hell: På til sammen seks hjemme- og bortekamper viser statistikken én uavgjort og fem tap og 1-11 i målforskjell.

Alle spillerne er amatører, og kaptein Egil á Bø (36), som jobber som revisor, forteller til svensk presse at laget er fornøyd med ettmålstap i Sverige. Det er i returkampen de har håp om mirakler.

- På Færøyene kan det meste skje, sier han.

90. FK Tønsberg – Start 2 H 1,18
104. Kalmar FF – EB/Streymur (1-0) H 1,18
Odds: 1,39

Klikk her for å sette 200 kroner på denne dobbelen (du styrer innsatsen selv).

Øvrige vurderinger:
89.Vard Haugesund – Stavanger
Dette så ut til å være dagens soleklart beste spill, men Norsk Tipping har prestert å senke oddsen fra 1,75 til 1,22 (!), så den kampen er det bare å glemme.

105. KR Reykjavik – Glentorian
Nordirske Glentorian har store økonomiske problemer og har mistet flere spillere siden forrige sesong. Enkelte spillere står over Europa-kvalifiseringen i dag grunnet ferie, og laget sliter også med flere skader. I tillegg kommer denne kampen midt opp i pre-season etter en lang peridoe uten seriekamper. Treneren forteller i lokapressen at spillerne virket svært tunge da de kom tilbake på trening for drøyt to uker siden.

Men når motstanderen er KR Reykjavik, et lag som sliter med å ta poeng i den islandske serien, er ikke 1,35 akseptabel odds.

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør