Her har de eldre det godt

Se hvordan man gjør det i Rogaland.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Med over 700 givere mottok Haugesund Røde Kors nesten 290 000 kroner i 2011 gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping.

Det gjør organisasjonen til en av Rogalands mest populære grasrotmottakere, og det har spesielt de eldre fått merke i byen.

For nestleder i Haugesund Røde Kors forteller at mye av pengene går til omsorg for nettopp de eldre.

- Grasrotmidlene gjør at foreningen kan satse videre på viktige aktiviteter for unge og eldre, samtidig som vi sikrer den gode beredskapen hjelpekorpset i dag har, sier Nervik.

Besøkstjeneste

Ett av tilbudene organisasjonen har er blant annet en besøkstjeneste hvor en såkalt «besøksvenn» kommer hjem til ensomme eldre eller unge for å gi oppmuntring og støtte i en ensom hverdag.

De besøkende bidrar også med å gå ærend for de eldre eller slår følge med de på butikken. Men dette er bare noe av det HRK bidrar med.

- Haugesund Røde Kors er byens og distriktets største og viktigste humanitære organisasjon. Foreningen har et stort arbeid innen omsorgsrelaterte oppgaver og ikke minst arbeid innen beredskap, sier Nervik.

Organisasjonen arrangerer også påsketreff og turer for de eldre i distriktet.

Grasrotandelen er vesentlig

Nervik er klar på at Grasrotandelen er vesentlig for at foreningen skal kunne fortsette videre med det gode tilbudet til eldre og unge.

- Grasrotmidlene har gjort at foreningen har kunnet gjennomføre en lang rekke aktiviteter vi ellers måtte lagt vekk, forteller Nervik.

Les også: Slik redder du disse fra døden

God forberedt

Haugesund Røde Kors har jobbet hardt for å bli en av fylkets mest populære grasrotmottakere.

- Allerede da det ble kjent at Norsk Tipping ville innføre Grasrotandelen, vinteren 2009, satt vi opp egen komite som skulle utarbeide markedsføringstiltak for å skaffe givere.

- Omtrent i hele 2010 ble det kjørt offensivt på verving av givere, gjennom egne kort, stands i kiosker og på kjøpesentre. Vi var ute hele tiden, og alt arbeidet har gitt resultater, forteller Nervik.

For listen over hva Grasrotmidlene har gått til er lang, og Nervik er stolt av å vise frem hva organisasjonen har fått til.

- Haugesund Røde Kors har helt siden starten av Grasrotandelen vært opptatt av å vise hva pengene blir brukt til. Gjennom store annonser som er finansiert av våre samarbeidspartnere, forteller vi hvert år konkret hva pengene er brukt til, forteller han.

Nervik håper at det gode arbeidet skal hjelpe til å verve flere givere.

Du kan også hjelpe

For også du kan bli giver.

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping har du muligheten til å gi penger til en organisasjon som for eksempel Haugesund Røde Kors, uten at det koster deg noe ekstra. Det eneste du trenger å gjøre er å tilknytte en grasrotmottaker. Dermed vil fem prosent av det du spiller for hos Norsk Tippings inntekter gå til din valgte grasrotmottaker.

Dette kan gi organisasjonen du brenner for en mulighet de før ikke hadde. I fjor gikk nemlig hele 296 millioner kroner til Frivillighets-Norge gjennom Grasrotandelen. Den enkleste måten å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett eller mobil gjennom å være registrert nettspiller.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å bli mobilspiller

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør