Foto: Peter Byrne / PA Photos / NTB scanpix

Her har Liverpool en fjerdeplass

Liverpoolfansen skulle nok ønske at kampene i England var kortere.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Hadde det bare vært spilt en omgang i kampene i den engelske Premier League ville Liverpool innehatt Champions League-plassen de så sterkt ønsker. Riktignok er det kun ett poeng foran tre lag med ett poeng mindre, men det er samtidig kun fem poeng bak en tredjeplass.

Topp 4 ville sett slikt ut med bare en omgang spilt:

1. Manchester United 53 poeng
2. Chelsea 51 poeng
3. Manchester City 42 poeng
4. Liverpool 37 poeng

Her kan du spille på Langoddsen

Liverpool ligger for øyeblikket på en 7.plass på tabellen med 39 poeng, mens Manchester City er på en andreplass med 53 poeng. Chelsea har 49 poeng, og har altså tapt poeng i andreomgang i sine kamper. Manchester United har 65 poeng.

Selv om Liverpool har laget 57,1 prosent av sine mål i andre omgang er det altså slik at laget forholdsmessig har vært dårligere i andreomgang enn de andre lagenei serien. For øvrig er det to lagene som har laget flest mål i andre omgang av sine totale mål Tottenham med 72,7 prosent og Wigan med 70 prosent.

United taper etter pausepraten

Statistikken viser at selv Manchester United har enkelte svake perioder i sine kamper. I perioden 46-60 minutter i kampene, altså rett etter at Ferguson har gitt sine instrukser i pausen, så har laget tapt 9-11 i de kampene som hittil har blitt spilt. Etter at Fergusons leksjoner har havnet litt lenger bak i hjernen så har United 22-6 i de resterende minuttene av andre omgang.

Den svakeste perioden til Manchester United er faktisk den sterkeste til Liverpool. Brendan Rodgers ord til sine disipler har gitt en målforskjell på 13-4 rett etter at kampene har blitt blåst i gang etter pausen.

Her kan du levere Tippekupongen

Villa dårligst i andre omgang

I målforskjell er det for øvrig Aston Villa som er det dårligste andreomgangs-laget. Deres målforskjell er 12-35 etter pause. Det er for øvrig ikke mange lag som har en positiv omgang og en negativ omgang i målforskjell.

Swansea City har tapt sine førsteomganger 12-6, men har vunnet andreomgangene 26-18. WBA har også tapt førsteomgangene 13-17, men har vunnet andreomgangene 23-18. Ingen lag har positiv målforskjell i førsteomgang og negativ målforskjell i andreomgang.

Her kan du spille på Langoddsen

For øvrig: De aller fleste målene i Premier League kommer fra 76 minutter og utover. 21 prosent av målene er scoret i dette tidsrommet.

Hvis du tipper er du kanskje også interessert i at 43,3 prosent av alle kampene i år har blitt hjemmeseier. 30,7 prosent har endt uavgjort. Og i 56,7 prosent av kampene har det blitt over 2,5 mål. Forrige sesong endte 45 prosent av kampene med hjemmeseier, og 25 prosent av kampene med uavgjort. 54 prosent av kampene hadde over 2,5 mål.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør