Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Hockey-Pelle: «Passende oppgave for Brynäs»

Les vår svenske hockeyeksperts vurderinger av onsdagens SHL-matcher.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også Sportspills tippetips og ordinære ddstips.

Sportspill har gleden av å introdusere «Hockey-Pelle» som fast tipsekspert for kampene i Svenska hockeyligaen (tidligere Elitserien).

- Norsk Tipping har et svært rikt utvalg av kamper fra denne serien og det er bare å erkjenne at Sportspills redaksjon ikke kan rekke over alt. Derfor er vi svært glade for å ha fått på plass «Hockey-Pelle», sier Sportspills leder Kurt Leirvåg, som håper at leserne setter pris på at vi styrker mannskapet på dette området. Med hele 55 serieomganger i Svenska hockeyligaen er det flust med matcher, og da mener vi at dette skal gjøre Sportspills oddssatsing enda bedre, avslutter en spent Leirvåg.

Vi kan dessverre ikke røpe det virkelige navnet til «Hockey-Pelle», men kan forsikre leserne om at han er en av Sveriges desidert beste eksperter på denne ligaen.

«Hockey-Pelle» ser seks-sju SHL-kamper hver eneste uke og kommer til å levere omtale og tips til samtlige SHL-kamper som går på hverdager denne sesongen.

Dagens vurderinger:

Brynäs-AIK (6-11)
Brynäs startet forrykende mot Växjö sist og tok ledelsen tidlig. Spilt en smart bortematch, og spesielt forsvaret var imponerende i 3-0-seieren.

Nå er det på tide med en hjemmeseier igjen, og denne oppgaven ser passende ut. Backen Dennis Persson er ny på skadelisten, ellers har man det samme mannskapet som sist.

AIK knep et poeng hjemme mot Linköping mandag, men innsatsen var langt fra overbevisende. Fremstår som nokså harmløse i offensiv sone. Skademessig ser det bra ut.

Hvis Brynäs holder normalt nivå, skal laget ha en god sjanse i kveld. 1,80 på H er ok.

Odds: 1,80 - 3,75 - 2,80

Örebro-Växjö (5-12)
Nykomlingen Örebro har åpnet friskt. Kjenner sine begrensinger og forsøker seg ikke på mer enn man behersker. Dette er et lag som passer som "underdog", men når de settes opp som favoritter, takker jeg nei.

Växjö har fått dårlig uttelling så langt. Har vunnet skuddstatistikken i samtlige matcher, men har likevel bare tatt to poeng på fire forsøk. Årets første seier kan være rett rundt hjørnet. Lagkaptein Johan Markusson er tilbake, og troppen er dermed komplett.

Et spill på over 5,5 mål til over 2,50 i odds hadde vært interessant, men vi må forholde oss til HUB-spill. Jeg forventer en jevn match, og det er ikke umulig at det ender uavgjort ved full tid.

Odds: 2,10 - 3,65 - 2,00

Leksand-Linköping (4-3).
Serien er fortsatt ung, og det skiller mer mellom disse lagene enn tabellen viser. Leksand fikk en tung start, men har begynt å samle poeng. Keeper Oscar Alsenfelt har mye av æren for det.

3-2 sist var solid, men seieren skal ikke overvurderes ettersom Färjestad virker å være langt unna toppformen. Det blir endringer i oppstillingen i dag grunnet fraværet til centeren Matt Fornataro (familiære årsaker).

Linköping slurvet mot AIK sist. I dag ventes det bedre liv på tribunen, og vi kan forvente et høyere tempo – noe som bør være en fordel for et spillende Linköping. To spillere er tilbake siden sist, og vi mannskapet er nesten komplett.

Det lukter borteseier, men vi applauderer ikke oddsen på 2,00.

Odds: 2,50 - 3,65 - 2,00

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør