Bilde fra "gamle dager" på Hønefoss.
Bilde fra "gamle dager" på Hønefoss. Foto: Kyrre Lien/scanpix

Hva skjedde med Hønefoss?

Hønefoss har fått en forferdelig sesongstart i 1. divisjon etter nedrykket og i kveld venter bortekamp mot Fredrikstad i kamp 2 på en helnorsk tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1:Mjøndalen får det stritt
Oddstips 2:Hareide i knalltøff bortekamp
Oddstips 3:Vidunderlig odds på Sverige
V64 Axevalla:Herlige spilleløp og en helfrisk DD-banker
V4 Göteborg galopp:Over 400 000 innspilt siste 14 dager
V65 Sørlandet:
En babe redder jackpotkronene

Søndagens tippekupong består sju kamper fra 1. divisjon og fem kamper fra 2. divisjon og vi har altså en helnorsk tippekupong foran oss. Innleveringsfristen er som vanlig på søndagskupongen kl 17.55 og bonuspotten er i dag på ca 1,7 mill kroner.

1. Bryne – Strømmen
Bryne har ikke imponert hittil, men det må ha smakt svært godt med de tre poengene laget tok borte mot Hønefoss torsdag. Kom da fra 0-1-3 på de fire foregående seriekampene. Ligger likevel fortsatt under streken, men det er bare ett poeng opp til Tromsdalen og Strømmen på sikker plass. Svake 1-1-3 hjemme på Jæren til tross for at motstanden ikke har vært den beste.

Strømmen bøttet inn mål og tok godt med poeng i første del av mai, men klarte ikke å følge opp de gode resultatene da motstanden brått ble bedre. På de siste tre kampene er det blitt null mål og null poeng mot Tromsø, Sandefjord og Fredrikstad.Av totalt tolv poeng er ikke uventet brorparten kommet hjemme (2-2-2), borte er det som vanlig få lyspunkter (1-1-3). 

Tippernes mareritt Bryne opp mot meget bortesvake Strømmen, det må bli heldekk. HUB.

2. Fredrikstad – Hønefoss
Ferdrikstad åpnet sesongen meget svakt, men har hevet spillet flere hakk i siste halv del av mai og står med ti av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Har klatret opp til åttendeplass, og målforskjellen er det eneste som skiller opp playoff.

Hønefoss er en av ligaens store skuffelser. Selv om klubben ble tappet for en del sentrale spillere etter nedrykket, burde det være nok kvalitet i troppen til at laget skulle kunne kjempe på øvre halvdel av tabellen.

De fire poengene som ble tatt mot Hødd og HamKam kunne vært et vendepunkt, men i de to siste kampene er det blitt tap for formsvake lag som Bryne og Alta. Ligger tredje sist med åtte poeng, og det er fire poeng opp til sikker plass.

Toppscorer Roope Riski ble utvist sist og må stå over i dag.To gamle storheter dette og ingen av dem har vært i nærheten av å imponere denne sesongen. Hjemmelaget har 3-1-1 hjemme i Fredrikstad, mens Hønefoss fortsetter med å underprestere på bortebane. H.

3.Hødd – Tromsø
Hødd fremstod nesten som en opprykkskandidat etter 3-1-seieren borte mot Mjøndalen 1. mai, men tok deretter bare tre poeng på de fem neste kampene. Vant tre meget viktige overtidspoeng borte mot Bærum torsdag og klatret opp på niendeplass. Er normalt et meget godt hjemmelag, men har 1-3-1 på de første fem på Høddvoll, og har nylig tapt 2-5 for Nest-Sotra.

Tromsø har slått tilbake etter 1-2-tapet for Nest-Sotra 11. mai og står med ti av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Ligger to poeng bak serieleder Sandefjord, og det er ikke umulig at det er disse to lagene som kommer til å rykke direkte opp når fasiten gjøres opp til høsten.Tromsø er fremdeles ikke til å stole på borte,men har brukbare 3-1-1 hittil.

Kapable Hødd mot Tromsø. Vi utelukker ikke at Hødd kan ta denne. HUB.

4. Kristiansund – Nest-Sotra
Det har vært enten-eller for Kristiansund de siste rundene. 16. mai tapte laget 0-3 hjemme for Ranheim, og fire dager senere ble det 3-1-seier borte mot Bryne. Har siden vunnet 4-2 hjemme mot Tromsdalen og tapt 1-3 for Tromsø og ligger på sjuendeplass med 17 poeng. Sterke 4-0-1 hjemme i Kristiansund.

Det har ikke vært lett å bli klok på Nest-Sotra de siste rundene. Har imidlertid vært jevnt over gode etter opprykket og burde avgjort hjemmekampen mot Ull/Kisa til sin fordel torsdag. 19 poeng etter 11 serieomganger er uansett bedre enn forventet og borte står laget med flotte 3-0-2.

Magefølelse er ofte nyttig å bruke. Hjemmelaget tar denne. H.

5. Ranheim – Bærum
Ranheim fikk en treg start på sesongen, og stod med 0-1-3 etter de fire første serierundene, men har penset inn på et vinnerspor og står med råsterke 6-1-0 på de sju siste. Poengtapet kom borte mot Tromsø (1-1). . 1-0-triumfen mot Tromsdalen torsdag var den sjette strake trepoengeren, og trønderne har klatret opp på fjerdeplass med 20 poeng.

Bærum viste med 0-3-fiaskoen for katastrofen HamKam at lagets bunnivå er et av de laveste i ligaen. Fulgte opp med 0-1-tap på overtid hjemme mot formsvake Hødd torsdag og har falt ned til 10. plass med 16 poeng.

Kupongens sikreste kamp dette. Meget hjemmesterke Ranheim vinner. H.

6.Tromsdalen – Mjøndalen
Tromsdalen fikk en brukbar start på sesongen, men har ikke vært flink til å avgjøre kamper. Har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene og har falt ned til 12. plass med 12 poeng. Men meget solide 3-2-0 hjemme i Tromsø.

Mjøndalen har møtt meget sterk motstand i de siste tre kampene, og det er sterkt å unngå tap mot lag som Tromsø og Sandefjord. Ledet lenge 2-0 mot sistnevnte torsdag, men slapp inn to sene mål og måtte ta til takke med den tredje poengdelingen på rad. Ligger på tredjeplass med 22 poeng. Har fortsatt ikke tapt borte (3-2-0).

Tromsdalen er som alltid svært vanskelig å slå hjemme, og denne blir tøff for Mjøndalen. HUB.

7. Ullensaker/Kisa – Alta
Ullensaker/Kisa klarte ett poeng borte mot Nest-Sotra sist.  Var på hæla mot Nest-Sotra torsdag, men utlignet mot spillets gang rett før pause og hevet seg etter hvilen . Tommy Berntsen trenger trepoengere for å få kontakt med lagene på sikker grunn og gjorde en bra Dem er det bare blitt én av så langt denne sesongen, og fem poeng holder ikke til mer enn nest sisteplass.

Alta var i ferd med å synke ned mot nedrykksgjørma midtveis i mai, men har  vunnet 2-0 i de to siste kampene – som begge er blitt spilt hjemme mot svak motstand. Har dermed klatret opp på den siste playoffplassen. Borte er Alta sjelden en trussel (1-1-3).

Denne kampen kan bikke begge veier. HB.

8. Asker – Notodden
Asker har skuffet stort med fem tap på de seks første kampene og ligger nest sist på tabellen i 2. divisjon avdeling 1. Ledet faktisk 2-0 til pause borte mot Pors Grenland sist helg, men tapte likevel 2-3 og slikt hjelper ikke på selvtilliten. Hjemme på Føyka har laget verken scoret mål eller tatt poeng (0-0-3 og 0-5 i målforskjell). 

Notodden er nok ikke i nærheten av nivået for et par sesongen siden og har hatt en sesongstart på det jevne (3-0-3). Borte er som vanlig Notodden svake (1-0-2).

Ny magefølelse på denne. Asker scorer mål hjemme og vinner? HB.

9.Fløy – Jerv
Toppoppgjør i 2. divisjon avdeling 1. Hjemmelaget med fem seire på de seks første og topper tabellen. 3-1 hjemme mot et solid Odd 2-lag mandag og feilfrie 3-0-0 hjemme hittil.

Også Jerv står med 3-0-0 hjemme, men med 1-0-2 borte er laget på tredjeplass, tre poeng bak Flekkerøy. Formen er dog god med tre strake seire og elleve scoringer på de tre siste, men motstanden har ikke vært den tøffeste.

Hjemmesterke Fløy mot noe bortesvake Jerv. Fløy taper neppe denne. HU.

10. Kongsvinger - Pors Grenland
Hedmarksfotballen er ikke mye å skryte av om dagen. I 1. divisjon ligger Ham-Kam helt på bånn og i 2. divisjon avdeling 1 befinner Kongsvinger seg som så sent som i 2009 spilte i Tippeligaen. KIL har hatt en variabel sesonginnledning og står med 3-1-2 på sine seks første seriekamper. Gikk på en lei smell hjemme mot svake Birkebeineren i siste hjemmekamp, men reiste seg og tok et sterkt bortepoeng mot Fram Larvik sist helg.

Også Pors Grenland står med 3-1-2 på sine seks første seriekamper. Snudde 0-2 til 3-2 seier sist helg mot Asker. 1-1-1 på bortebane.

Uten å være helt overbeviste så tror vi mest på hjemmelaget her. HU.

11. Vard Haugesund – Lyn
2. divisjon avdeling 3. Hjemmelaget lå under 0-3 etter en drøy halvtime borte mot sterke Vidar sist helg, men kom tilbake og klarte to reduseringer (2-3). Det innebærer foreløpig 6. plass for Vard Haugesund etter seks spilte serieomganger. Hjemme i Haugesund står laget med 2-1-0.

mange trodde Lyn skulle markere seg i denne avdelingen, men de fleste hadde nok forregnet seg der. Lyn kommer ikke til å kjempe om opprykk, og har ikke bedre enn 2-0-4 på sine seks første. 1-0-2 er tallene på bortebane.

Normalt hjemmesterke Vard Haugesund står ugardert i dette oppgjøret. H.

12.Moss - Kvik Halden
Brukbar sesongstart av begge disse Østfold-lagene i 2. divisjon avdeling 4, men dessverre for begge ser det ut til at Follo er helt overlegen i denne avdelingden. Follo som har vunnet alle sine seks kamper hittil med voldsomme 26-4 i målforskjell.

Skuffende hjemmetap for Moss sist helg (2-3 mot Kjelsås) og dermed står Moss med 4-0-2 på sine seks første seriekamper og avstanden til Follo er allerede på seks poeng.

Kvik Halden har 3-1-2 på sine seks første seriekamper og ligger på 6. plass. Står med tre strake seire nå, men motstanden har ikke vært den tøffeste. 

Moss er beste laget? H.

96-rekker

1. Bryne — Strømmen H

2. Fredrikstad — Hønefoss BK H

3. Hødd — Tromsø HUB

4. Kristiansund BK — Nest-Sotra H

5. Ranheim — Bærum H

6. Tromsdalen — Mjøndalen HU

7. Ullensaker/Kisa — Alta HB

8. Asker — Notodden HB

9. Fløy FK — Jerv HU

10. Kongsvinger IL — Pors Grenland HU

11. Vard Haugesund — Lyn H

12. Moss — Kvik Halden H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432 - rekker

1 Bryne — Strømmen HUB

2 Fredrikstad — Hønefoss BK H

3 Hødd — Tromsø HUB

4 Kristiansund BK — Nest-Sotra H

5 Ranheim — Bærum H

6 Tromsdalen — Mjøndalen HUB

7 Ullensaker/Kisa — Alta HB

8 Asker — Notodden HB

9 Fløy FK — Jerv HU

10 Kongsvinger IL — Pors Grenland HU

11 Vard Haugesund — Lyn H

12 Moss — Kvik Halden H

Klikk her for å levere 432-rekkerenMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør