Roberto Martinez krever sannsynligvis mer av sine menn i dag.
Roberto Martinez krever sannsynligvis mer av sine menn i dag. Foto: John Walton (Pa Photos)

Hvem holder ut i julerushet?

Med et hektisk juleprogram er det mye å tjene i Premier League. Disse tror vi holder best ut på søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsprogram:
Oddstips 1: QPR jakter ny hjemmeseier
Oddstips 2: Denne fellen må Stoke unngå
Langskudd: West Ham svarer umiddelbart

Igjen er det Premier League for alle pengene på langoddsprogrammet.

Lørdagens oddstips satt som et skudd og både langskuddet på St. Johnstone og singlespillet på Kilmarnock gikk inn.

Bonuspotten er nå på 260.000 kroner.

1, Newcastle United — Everton
Alan Pardews gutter fikk lite å juble for i den tøffe bortekampen mot Manchester United på Boxing Day. Det var imidlertid få som ventet at de skulle ta poeng.

Nå har de to tap på rad og er nødt til å hevne et par svake kamper. Hjemmestatistikken er på 4-2-2 og de har spilt noen meget gode kamper på St James' Park den sist tiden.

Everton er også i det som kan kalles en liten krise, men foreløpig er det få som tror at den vil vare lenge. De fikk alle avgjørelser mot seg mot Stoke og tapte en veldig frustrerende kamp.

Men nivået deres må betraktelig opp og på bortebane har de bare 2-3-4. Vi splitter kryssene og får HB.

2, Manchester City — Burnley
Oppskriftsmessig tok City seieren mot West Bromwich sist, og hjemmelaget er ikke til å stoppe. Klarer seg helt fint uten en spiss, for nå bærer hele laget scoringsansvaret.

Burnley spilte en veldig god førsteomgang mot Liverpool, men klarte ikke utnytte de mange sjansene og endte faktisk med null skudd på mål. Men spillemessig var de nok en gang fullt på høyde med sine motstandere.

Likevel er nok dette et enkleste krysset på denne kupongen. H.

3, West Ham United — Arsenal
Mange ble overrasket da Alex Song startet på benken mot Chelsea, men han var nok tenkt å være fullt uthvilt til denne kampen. På Stamford Bridge er det få som levnes poengsjanser og det vet Sam Allardyce.

Derfor er det enda viktigere at de slår tilbake i denne kampen, om ikke annet for å bevise at de taktiske valg mot Chelsea var riktige. På hjemmebane er de solide med 6-1-2.

Arsenal gjorde det mer spennende enn nødvendig da Giroud ble utvist og Charlie Austin scoret på straffe for QPR på Boxing Day. Likevel virket the Gunners å ha god kontroll.

Men de er ustabile på reisefot og har 3-3-3 på fremmed gress. West Ham er et godt lag og avskrives absolutt ikke, og vi spiller hjemmeseier på langoddsen grunnet den spennende hjemmeoddsen. Vi tør imidlertid ikke unnlate et kryss på Arsenal på tippekupongen. HB.

4, Stoke City — West Bromwich Albion
Mark Hughes viser gang på gang hvor smart han er mot topplagene, og 1-0-seieren borte mot Everton var imponerende. Likevel har de slurvet mot bunnlagene.

I år er Stoke best på bortebane og det er en merkelig trend. Hjemme på Britannia har de 3-3-4 og er ikke like solide som før.

West Bromwich hadde på sin side tapt kampen mot Manchester City før halvtimen var gått, men få forventet at de skulle få et resultat. 2-2-4 på bortebane.

Stoke må vise seg fra sin bedre side nok en gang, og har i dag en gylden mulighet til å rette opp et slurvete hjemmebaneinntrykk. H.

5, Aston Villa — Sunderland
Hjemmelaget gjorde det bedre enn forventet mot Swansea sist, og det måtte en Sigurdsson-perle til for å senke dagens vertskap.

Formen til Paul Lamberts menn er helt godkjent og de har 2-3-3 på hjemmebane. Det er kampene mot lag som Sunderland de må vinne.

Sunderland skulle bare bygge på derbyseieren mot Newcastle og scoret etter ett minutt, men tapte til slutt for Hull, som ikke hadde vunnet på evigheter.

Gjestene spiller mye uavgjort og har 2-4-2 på reisefot, men hvis noen tar seieren i dag, tror vi det er hjemmelaget. HU.

6, Queens Park Rangers — Crystal Palace
Vertene visste de hadde en tøff oppgave mot Arsenal sist, og kom til slutt hjem uten poeng. Det er på hjemmebane de har gjort det, med 5-2-2 så langt.

Crystal Palace tapte sin andre kamp på rad og virket sjanseløse mot Southampton. De har slitt med uttellingen og spesielt på bortebane gir statistikken 1-4-4 lite poeng.

QPR tar nok denne. H.

7, Hull City — Leicester City
Endelig en opptur for Steve Bruce! Hull er inne i skummelt farvann og seieren mot Sunderland var nødvendig.

De er på ingen måte friskmeldt og støvlene er ennå godt plantet i nedrykkssumpen. 1-3-4 på hjemmebane.

Leicester fortjente mer mot Tottenham, men det er vel det som kjennetegner et lag uten flyt - de klarer ikke omsette sjansene. På Boxing Day var de mer uheldige enn udyktige som tapte for bortesterke Spurs.

Bortesterke er imidlertid ikke Leicester, som kun har slått Crystal Palace på reisefot og tapt de resterende åtte. Vi har spilt Hull på langoddsen, men en fin skrell kan gi store premier. HB.

8, Millwall — Bournemouth
Bunn møter topp i the Championship. Millwall ble reddet helt i slutten av forrige sesong, men sliter tungt igjen i denne. På hjemmebane er de ligaens neste svakeste med 3-3-5.

Bournemouth går fra triumf til triumf og virker helt ustoppelige. Kanskje ligaens mest underholdende lag også. De har seksten poeng de siste seks bortekampene og er ligaens beste på reisefot. Dere skjønner hvor jeg vil. B.

9, Blackburn Rovers — Middlesbrough
Blackburn er tilbake på ustabile takter og har nå kun én seier de siste fem kampene. På Boxing Day ble de senket av duoen Gudjohnsen og Heskey. 6-3-2 på hjemmebane er veldig solid.

Middlesborough er også inne i en turbulent periode, men slo tilbake med en sterk 3-0-seier over Nottingham Forest sist. Liker seg godt på reisefot og har 6-2-3 på bortebane.

Dette blir en jevn kamp. HUB.

10, Wolverhampton Wanderers — Brentford
Watford hadde ikke forventet å tape for Wolverhampton på Boxing Day, men det gjorde de. Wolves har hatt en imponerende comebacksesong, men er litt hektet av i playoffkampen. Syv poeng de tre siste er imidlertid solid.

Brentford er enda bedre enn sin motstander og har syv triumfer de siste ti kampene. Forrige runde tapte de hjemme for Ipswich, men det er lov.

Denne blir tøff. HB.

11, Cardiff City — Watford
Etter en god periode har Cardiff plutselig fire kamper uten seier og det har, etter salget av Møller Dæhli, begynt å storme rundt Rusell Slade. Hjemmeformen på 7-1-3 er imidlertid meget solid.

Watford er mer ustabile og tapte som kjent for Wolves. Men de er godt inne i playoffplassene, til tross for hele fem tap de siste åtte kampene. 5-2-4 på bortebane.

H, med U på større kuponger.

12, Reading FC — Norwich City
Hjemmelaget sliter stort og har kun én trepoenger de siste syv kampene. Laget som for få sesonger siden var i Premier League, nærmer seg faretruende nedrykk. 5-2-4 hjemme.

Norwich jakter opprykk og har ti poeng de siste fire kampene, dog etter en meget svak periode som gjør at de fortsatt er utenfor topp seks. 5-2-4 borte. HB.

96-rekker:

1, Newcastle United — Everton HB

2, Manchester City — Burnley H

3, West Ham United — Arsenal HB

4, Stoke City — West Bromwich Albion H

5, Aston Villa — Sunderland H

6, Queens Park Rangers — Crystal Palace H

7, Hull City — Leicester City HB

8, Millwall — Bournemouth B

9, Blackburn Rovers — Middlesbrough HUB

10, Wolverhampton Wanderers — Brentford HB

11, Cardiff City — Watford H

12, Reading FC — Norwich City HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1, Newcastle United — Everton HUB

2, Manchester City — Burnley H

3, West Ham United — Arsenal HB

4, Stoke City — West Bromwich Albion H

5, Aston Villa — Sunderland H

6, Queens Park Rangers — Crystal Palace H

7, Hull City — Leicester City HUB

8, Millwall — Bournemouth B

9, Blackburn Rovers — Middlesbrough HUB

10, Wolverhampton Wanderers — Brentford HB

11, Cardiff City — Watford HU

12, Reading FC — Norwich City HB

Klikk her for å levere denne kupongen.