I kveld jubler vi over Viola

Vi tror sterkt på hjemmesterke Fiorentina mot Napoli som trolig tenker mest på Chelsea. Sjekk våre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

V5/V65 Biri fredag:Vi drar til med banker direkte

Fredagens langoddsprogram består av 30 spilleobjekter og det er et bra program til å være fredag. To kamper spilles i Serie A på grunn av neste ukes Champions League, tre kamper er som vanlig hentet fra 2. bundesliga, og det spilles en kamp fra Bundesliga. I tillegg er det fem treningskamper som inkluderer norske lag. I fransk Ligue 2 spilles det full serierunde og det er også kamp i Championship og nederlandsk eredivisie.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Reading - Burnley
Engelsk championship mellom Reading på sjetteplass og Burnley på tiendeplass. Hjemmelaget ligger altså på den siste playoffplassen i øyeblikket, mens Burnley på tiendeplass kun har fire poeng opp til Reading. Reading har vunnet tre av sine fire siste kamper, og har fine 8-4-4 hjemme på Madejski stadium. Burnley vinner eller taper borte (8-0-7), men vi merker oss at laget har slått solide hjemmelag som West Ham (2-1), Brighton (1-0), og Middlesbrough (2-0) i løpet av sine seks siste bortekamper. 1,75 på hjemmeseier er fryktelig lavt og i en tilsynelatende jevn kamp er borteoddsen det klare alternativet for oss her. 3,55 for at Burnley tar en borteskalp til er trolig fredagens mest spennende langskudd.

Arles - Monaco
Bunnkamp i fransk Ligue 2. Hjemmelaget ligger på plassen over nedrykksstreken (fjerde sist), med sine 23 poeng og tok sin første seier på tretten kamper da laget slo bunnlaget Boulougne for fjorten dager siden med 2-1 hjemme. Har fortsatt en rekke fravær. Monaco ligger på plassen bak Arles og er altså på nedrykksplass i øyeblikket. Tapte den viktige hjemmekampen mot topplaget Bastia mandag (0-1), til tross for at laget leverte en solid kamp. Har hentet en rekke nykommere og skadeproblemene er vesentlig mindre nå. De to siste bortekampene er begge vunnet. Vi tror Monaco er det beste laget av disse og 2,45 for at Monaco vinner sin tredje strake bortekamp ser også ut som et spennende langskudd.

Dagens avslag
Inter - Bologna
Etter en flott periode med sju strake seire, har det blitt bråstopp for Inter. De fire siste seriekampene har gitt fattigslige ett poeng. Tre av kampene er altså tapt, hjemmetapet mot tabelljumbo Novara sist helg var meget skuffende. Også bunnlaget Lecce har slått Inter i denne perioden. Onsdag venter en svært viktig bortekamp mot Marseille i Champions League. Bologna står med 1-4-0 på sine fem siste seriekamper, inkludert sterke bortepoeng mot Roma (1-1) og Napoli (1-1). Norsk Tipping tilbyr "generøse" 1,38 på at Inter tar tre poeng i kveld. Det er naturligvis ikke noe å tenke på. Styr unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Fiorentina - Napoli
Serie A. Møte mellom to lag som har skuffet i den hjemlige ligaen. Hjemmelaget ligger på ellevteplass med sine 28 poeng og har åtte poeng opp til Inter på femteplass. Fiorentina har imidlertid to kamper til gode på de fleste lagene på grunn av flere avlyste kamper den siste måneden. Har som vanlig sin klare styrke hjemme i Firenze der laget står med 6-3-2. Borte er det imidlertid helt natta, der er kun en kamp vunnet (1-4-5). Fine 3-3-1 på de sju siste seriekampene, så formen er bra.

Napoli har skuffet i serien, og det skyldes trolig suksessen i Champions League. Ligger helt nede på sjuendeplass med sine 34 poeng, og har åtte poeng opp til Lazio på tredjeplass (som gir Champions League-kvalik). Etter fem kamper uten seier (0-4-1) kom laget seg endelig tilbake på vinnersporet mandag da Chievo ble slått 2-0 hjemme i Napoli. Allerede tirsdag venter Chelsea hjemme i Champions League.

Fiorentina må unnvære den skadde midtbanespilleren Houssine Kharja i kveld (kun startet tre ligakamper), mens midtbanekollega Andrea Lazzari er suspendert (startet fjorten seriekamper). For øvrig er Fiorentina fulltallig og kan stille sitt beste mannskap. Skal vi tro at brassen Amauri får sin første scoring etter overgangen fra Juventus? Fiorentina har faktisk ikke spilt kamp siden hjemmetriumfen mot Udinese (3-2) for tolv dager siden og bør være meget uthvilte og motiverte i kveld.

Napoli har kun spissen Vargas på skadelisten (mne han har ikke startet noen kamper for laget denne sesongen). Ellers er laget fulltallig. Napoli står med 3-5-3 på bortebane, har altså ikke bedre enn 1-4-1 på sine seks siste seriekamper og røk også 1-2 borte for Siena for en drøy uke siden i første semifinale i Coppa Italia til tross for at laget stilte med toppet mannskap. Vi mistenker Napoli veldig for å ha fokus på tirsdagens Champions League-kamp mot Chelsea og synes 2,25 er spennende odds på Fiorentina her. Kampen kan spilles som singel. Vi vurderte en stund å kombinere med seier til Hoffenheim mot et svekket Mainz, men velger å singelspille. Vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 27 Fiorentina - Napoli 2,25 2,80 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør