Foto: Lise Åserud (SCANPIX)

I kveld spiller vi hockey

Her er dobbelen du bør sette pengene på i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også:
Få oversikt:Lesernes oddstips tirsdag
Travtips:Eirik Høitomt tilbake i løpsbanen

Etter noen uker med egne langoddsprogrammer for tirsdager, og onsdager + torsdager, er det denne uken kun ett program for ukens tre midterste dager. Det henger naturlig nok sammen med at det er pause i de fleste fotball-ligaer nå som det er EM-kvalifiseringskamper på fredag og neste tirsdag.

Dagens langodds inneholder irsk Premier League, hockeyobjekter fra Norge, Sverige og Finland, som vi skal se nærmere på, og objekter fra engelske Football League Trophy. Vi lar den engelske cupen ligge inntil videre, men får vi helt spesielle opplysninger om kraftige nedprioriteringer eller det motsatte, kommer vi muligens tilbake med et tips nummer to utpå ettermiddagen. Her og nå spiller vi på ishockey.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Sparta Sarpsborg - Stavanger under 5,5 mål
Get-liga. Det er duket for toppkamp i Spart Amfi. Hjemmelaget vant fem strake før det på lørdag ble 2-2 og tap i forlengningen på Lørenskog. De regjerende norgesmesterne Stavanger Oilers har full pott etter seks spilte runder. Rapportene fra forrige kamp, 3-0 seieren over Rosenborg, er interessante, der man i hovedtrekk forstår at mens angrepsspillet til Oilers ikke satt helt som det skulle, har målvakt Antti Ore en ny kjempedag på jobb der han redder straffe og holder buret rent.

Det ligger an til en tett og jevn match. Dette er to av de mest profesjonelle og jevnt presterende lagene, som sjelden gjør veldig dårlige kamper. Begge har bredde og kvalitet i stallen, man er ikke i like stor grad som visse andre klubber i ligaen avhengig av at enkeltspillere har dagen, slik undertegnede vurderer det.

Det er fascinerende hvor ofte hockeymatcher endre med nøyaktig fem mål. Som vi ser på lagenes møter i Get-ligaen forrige sesong, er det klar overvekt av kamper med fem mål. Sparta Amfi forrige sesong: 2-3, 5-0 og 1-4. Siddishallen forrige sesong: 0-2, 4-2 og 2-3.

Norsk Tipping tilbyr spill på over / under 5,5 i denne kampen. Det er to defensivt sterke lag som skal i aksjon i dag. Oddsen for at dette ender med maksimalt fem scoringer i løpet av tre perioder er 1,60, og vi spiller denne da vi tror på et tett og jevnt toppoppgjør i Hockeytown, der nøkkelen til seier er å unngå utvisninger og ikke slippe inn mål. Med fare for å skyte mot for mye løpende vilt på en gang her, spår vi maks ett mål i første periode og 2-3 som sluttresultat. På langoddsen spiller vi under 5,5 mål til 1,60 i odds. Dette objektet må kombineres.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Luleå HF - AIK
De fleste av dagens oppgjør i Elitserien ser meget jevne ut på papiret, men i denne skal hjemmelaget være store favoritter. Luleå har innledet sesongen med fem bortekamper på de syv første rundene, men ikke desto mindre holder de annenplassen i øyeblikket, to poeng bak lederen Linköpings. De tapte bortematchen mot nettopp Linköpings på lørdag, men har en glimrende sjanse til å hevne seg ved å ta tilbake tabelltoppen med seier i dag. Luleå spiller veldig fin hockey om dagen, og nå gleder man seg til å vise dette i en rekke forestående hjemmematcher oppe i nord. De to foregående hjemmekampene vant man 5-3 over Skellefteå og 3-2 over HV 71.

Nyopprykkede AIK hang brukbart med i sin forrige bortekamp mot Skellefteå, men tapte 2-3 og kampen var bare glimtvis spennende etter at AIK slapp inn tre mål i 2. periode. AIK vant før det stockholmsderbyet mot Djurgården 5-2 på egen is. Per i dag har laget seks poeng på syv runder og ligger i bunnsjiktet. Som trener Roger Melin uttaler i denne forhåndsomtalen, er matchen mot Djurgården den eneste der AIK har spilt tre gode perioder. Han hevder at laget trenger tid på øverste nivå før de klarer å prestere jevnt. De av våre lesere som har fem minutter og 32 sekunder til overs, bør se intervjuet med AIK-treneren og legge merke til hvor liten tro han har på seier i dag.

Luleå varsler at de stiller samme lag som sist, muligens med unntak av backen Fredrik Styrman, som skal få en sjekk rett før kampstart. Canadiske Josh MacNevin får trolig sin debut for AIK i dag. Stefan Johansson, Daniel Bång og Richard Gynge står over med skader.

Lagene har ikke møttes siden 2001/2002-sesongen, da vant Luleå 3 av 4 oppgjør.

Luleå kan ta tilbake tabelltoppen i dag, man spiller foran hjemmepublikum igjen, og motivasjonen er så definitivt tilstede for hjemmelaget her. Vi tror ikke på noen undervurdering av bortelaget, vi tror Luleå lager hockeyfest i egen hall. H i Coop Arena fåes til lave 1,40 hos Norsk Tipping, men vi ender opp med å spille den, da vi er sterke i troen på H og ikke finner noe mer fristende. Vi får en dobbel til 2,24 i odds. Centrebet gir 2,75 på samme dobbel mandag kveld, for dem som har konto der og får lov til å spille. Vi setter 100 kroner hos vår bookmaker på Hamar. Spillefristen er klokken 18.55.

10. Sparta Sarps. - S - over/under 5,5 mål 1,80 1,60
14. Luleå HF - AIK 1,40 4,40 4,25

Total odds 2,24

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør